Συνδεση dvd player - κονσολα

kokoblue

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημερα παιδια...εχω μια απορια ως προς το θεμα..

Επειδη 20 του μηνος θα γινει μια χριστουγεννιατικη εορτη σε καποια εκκλησια και θα υπαρχουν θεατρικα και σκετς τα εχουμε γραμμενα σε cd κανονικα μονο που το βαζουμε σε φορητο (κουβα) cd player και μικροφωνο απο μπροστα με αποτελεσμα να διημιουργειται χαος και βαβουρα σε ολη την εκκλησια...

Ο ναος εχει κονσολα κανονικη με αρκετα καναλια και εξοδους

(κοκκινο-ασπρο) αλλα δυστυχως δεν αναλαμβανει κανεις να συνδεση ενα cd player επανω γτ φοβουνται για ζημια ειναι ετσι οπως τα εστησε ο νακας....

Λοιπον εγω εχω ενα dvd player αν το βαλω σε καποια απο τις εξοδους

(κοκκινο - ασπρο) θα βγει κατευθειαν ο ηχος εξω στα ηχεια η οχι;;;

τι θα μπορουσα να κανω για να συνδεσω το dvd με κοινο βυσμα σε καποια εξοδο και απλα σηκωνοντας ενα καναλι να ακουστει....;;;;; ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

το καλυτερο θα ηταν να νοικιαζατε μια μικρη μικροφωνικη για να γλυτωσετε απο την φασαρια .μιλαμε για ενα μιξερακι 10-12 εισοδων και 2 αυτοενισχυομενα ηχεια με βασεις + στυλους .γιατι υποθετω οτι θα χρειαστειτε μικροφωνα και ο πατερ εκει περα μαλλον εχει ρυθμισμενη ηδη την φωνη για τις ψαλμωδιες και μαλλον δεν μπορει απο αυτα τα μικροφωνα να πειραχτει κατι...αν οχι για μικροφωνικη τοτε χρειαζεσαι ενα καλωδιο  με βυσματα rca(ερσεα προφερεται  νομιζω) που θα συνδεσει τις audio εξοδους του dvd player με την κονσολα της εκκλησιας αφου μας ειπες οτι οι εισοδοι ειναι ασπρο-κοκκινο μαλλον προκειται για rca εισοδους.αν η κονσολα εχει εισοδους για καρφι τοτε θελεις για την μια πλευρα του καλωδιου ανταπτορες απο ερσεα σε καρφι οποτε θα χρειαστεις 2 καναλια για αυτο . ευκολο .για αλλη απορια τα ξαναλεμε ,και καλη επιτυχια !!!

Φιλε μου ειναι απλο.

Θα συνδεσεις το cd (dvd) player (κοκκινο ασπρο) σε μια απο απο τις  stereo καναλια της κονσολας. Συνηθως ειναι τα "τελευταια", δηλ αν η κονσολα ειναι 8καναλη συνηθως ειναι τα 5/6, 7/8 τα οποια εχουν ΚΑΙ αυτα κοκκινη-ασπρη εισοδο (αλλα ισως και να εχουν ΚΑΙ αλλες).

Σηκωνεις το καναλι και βουαλα.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα τσεκαρε και το volume του cd player

kokoblue είπε:
Λοιπον εγω εχω ενα dvd player αν το βαλω σε καποια απο τις εξοδους

(κοκκινο - ασπρο) θα βγει κατευθειαν ο ηχος εξω στα ηχεια η οχι;;;

τι θα μπορουσα να κανω για να συνδεσω το dvd με κοινο βυσμα σε καποια εξοδο και απλα σηκωνοντας ενα καναλι να ακουστει....;;;;; ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
όχι στις εξόδους, στις εισόδους να το συνδέσεις. Στις εισόδους βάζουμε τις πηγές μας και από τις εξόδους τροφοδοτούμε ενισχυτές, ηχεία, κλπ.

Αν μας πεις ποια κονσόλα είναι θα σου πούμε που να το βαλεις :) Αλλά μάλλον πρέπει να διαβάσεις κι ένα βασικό εγχειρίδιο χρήσης κονσόλας, γιατί μετά δε θα παίζει  :-\

channels-1.jpg

Η κόκκινη φέτα είναι το κανάλι, πάνω είναι οι είσοδοι

Καλή τυχη

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας

Μικροφωνα υπρχουν ενταξει ειναι και αυτα συνδεδεμενα επανω οποτε ολα οκ...

...αλλα ακομα η απορια υπαρχει....

δηλαδη θα παρω το dvd plyer θα βαλω τα δυο βυσματα απο πισω και τα αλλα δυο με

δυο ανταπτορες καρφι που θα τους βαλω στην αλλη πλευρα απο τα rca θα το συνδεσω σε καποια εξοδο με καρφι και θα βγει ο ηχος;;;

αν τα βαλω σε μια απο τις εισοδους (κοκκινο ασπρο)πως  θατο ρυθμισω για να βγει ο ηχος προς τα εξω;;;;

Ρε αρχηγε, στο παμε και πιο πανω.

Το cd, dvd, h οτιδηποτε αλλο τα συνδεεις σε ΕΙΣΟΔΟ και ΟΧΙ σε εξοδο.

Νταξει τωρα? το ειδες? ωραια, κοιτα και ΠΑΛΙ τις απαντησεις μας.

Δες τα καναλια προς το τελος της κονσολας. Κατα πασα πιθανοτητα τα τελευταια καναλια η κονσολα τα εχει ανα ζευγαρια (7/8, 9/10 κλπ) και οι ΕΙΣΟΔΟΙ λενε επανω κατα πασα πιθανοτητα L/R. Ε σε ενα τετοιο βαλτο

ενταξει ρε playloud δεν ειναι αναγκη να μιλας ετσι επειδη δεν καταλαβαμε ενα πραγμα...

μαθε να μιλας λιγο δεν θα σε βλαψει...ισα ισα θα σε εκτιμουν και οι αλλοι.....

Φιλε μου και μονο οτι σου απαντησα και μαλιστα ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ την πρωτη φορα δηλωνει οτι νοιαστηκα για σενα. Δεν σου δινει το δαικαιωμα να λες οτι δεν σου μιλαω ωραια επειδη αρνεισαι να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

οτι και να σου πω Plαyloud ειναι λιγο οποτε το σταματαω εδω...προσεχε τισ εκφρασεις σου ομως δεν γνωριζομαστε και απο χθες...

Ρε αρχηγε, στο παμε και πιο πανω  Νταξει τωρα? το ειδες?

τι ειναι αυτα;;;

απλά ο φίλος σου λέει αφού εσύ έχεις το πρόβλημα κάτσε λίγο και προσπάθησε να καταλάβεις τι σου λένε!! μην τα θες όλα έτοιμα...

τώρα αν κατάλαβα καλά!-η κόκκινο-λευκό είσοδος έχει και αυτή volume controler (δηλαδή κάποιο κοκοκόψαρο το οποίο πειράζεις και αυξομειώνεις την ένταση)

consol.JPG

με συγχωρείς η απάντηση δεν σου κάνει? σου δωσα και εικόνα και αυτό που έχεις να πεις είναι ότι δεν πάμε καλα ???

Αγαπητέ kokoblue. Οταν θελεις να μαθεις κατι, καλο ειναι να δίνεις τις πληροφορίες που απαιτούνται για να παρεις τη σωστη απάντηση. Ειναι προφανες οτι δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά εισόδου από την έξοδο και ως εκ τουτου ρωτάς συγκεχυμμένα πράγματα, καθως δεν εξηγείς το αυτονόητο: ΤΙ ΚΟΝΣΟΛΑ έχεις εκεί. Θελει πολύ προσπάθει να σου εξηγησει κανεις για να πετυχεις αυτο που θες υπο αυτες τις συνθηκες και εσυ δεν βοηθας. Στην θεση σου (επειδή εσυ χρειάζεσαι τη βοήθεια) θα ημουν πιο υπομονετικός. Ολοι με καλη προθεση πανε να σε βοηθησουν.

Πες ποια κονσολα λοιπον ειναι και θα σε κατευθυνουμε με απλά βηματα.

Φιλε yameth αν και δεν σε ξερω σε παραδεχομαι γτ το εθεσες οπως επρεπε..μου απαντησες πολυ ομορφα..!!!χωρις να θελω γλυψιμο....

Οταν ομως δεν καταλαβενεις 2 βασικα πργμτ και ξαναρωτας και σου λεει ο αλλος...

"ρε αρχηγε κοιτα πιο πανω  νταξει τωρα;;" τι ειναι αυτα;;;

με γνωριζουν κι απο χθες;;μιλησα εγω ποτε ετσι εδω μεσα;;αν δεν ειχε ορεξη ο τυπος να βοηθησει ας μην εγραφε!!!

Οσο για την κονσολα δεν ξερω την μαρκα της γιατι δεν αναγραφει μαρκα...ειναι παλιας τεχνολογιας αλλα στεκετε πολυ γερα...με πολλες εισοδους...

Φιλε savasavram δεν ανεφερομουν σε εσενα αλλα γενικα σε καποια ατομα...

Εφόσον δεν ξερεις τον τυπο δεν είμαστε σε θεση να βοηθησουμε.

Δυστυχώς οι γνωσεις σου είναι πολύ περιορισμένες στο θέμα και δεν θα θελαμε να κανουμε ζημια στην εγκατασταση της εκκλησίας άθελα μας. Αν μαθεις τον τυπο της κονσόλας... εδώ είμαστε.

παρ ολα αυτα, μπορεις να βγαλεις και καποιες φωτογραφιες το μπροστα και το πισω πανελ και να δουμε!

Παιδια καλησπερα..τελικα καθησα και ξαναδιαβασα το θεμα εδω μεσα και θελω να ζητησω συγνωμη για οτι ειπα και για οποιον το ειπα...ελπιζω να με συγχωρεσετε για την απαραδεκτη συμπεριφορα μου...

Πηγα και πηρα το βυσμα για την κονσολα αλλα θα το συνδεσω και στην στερεοφωνικη εισοδο και θα ανεβασω το καναλι και θα πεξει;;χωρις να χρειαστει να κανω αλλες ρυθμισεις;;

το βυσμα αυτο δεν ειναι;;

phono_to_jack.jpg

αυτό είναι ανταπτοράκι... λογικά έχεις και το καλώδιο!

όπως το πες.. το βάζεις στο κανάλι με δύο εισόδους (στέρεο) ανεβάζεις και παίζει.... είσαι τζιτζι  ;)

σοβαρα;;; :D :D :D :D :D :D

πωπω παιδια δεν ξερω πως να σας ευχαριστησω...εχει μεγαλη σημασια αυτην η μικροδουλειτσα για μενα...

Ευχαριστω Πολυ ολους οσους βοηθησαν!!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back