Σημαντική Οικολογική Έρευνα Για Τους 'Έλληνες

nikostzagarakis

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σας,

Πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο Aarhus University στην Δανία και μαζί με την ερευνητική ομάδα του Aarhus University (Δανία) ξεκινήσαμε μία έρευνα που αφορά τα οικολογικά προϊόντα και το κατά πόσο οι έλληνες καταναλωτές τα προτειμούν και τα αγοράζουν. Ο σκοπός της έρευνας είναι το να δούμε πόσο σημαντικό είναι για τους έλληνες καταναλωτές το να αγοράζουν οικολογικά, πόσο σημασία έχει για αυτούς η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το αν πραγματικά αγοράζουν οικολογικά. Η έρευνα αυτή γίνεται μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται να απαντήσουν οι έλληνες καταναλωτές. Το link του ερωτηματολογίου είναι αυτό:

http://aarhus.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8jF2JhqYMJBoibz

Η συμπλήρωσή του διαρκεί γύρω στα 10-15 λεπτά. Η κάθε απάντηση είναι πολύ σημαντική, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το δείγμα, τόσο ξεκάθαρη άποψη θα έχουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει στην "ελληνική οικολογική αγορά". Το Aarhus University είναι ένα διακεκριμένο Πανεπιστήμιο το οποίο βρίσκεται στο Top 100 των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο με μια ερευνητική ομάδα με έντονη ερευνητική δραστηριότητα. Είναι καλό να βοηθήσουμε όλοι στην έρευνα αυτή γιατί η οικολογία κρίνει το μέλλον μας. Νιώθω τυχερός που μπορώ να εφαρμόσω μια τέτοια έρευνα στην χώρα μου.

Σας Ευχαριστώ και πάλι

Καλημέρα.

Το ερωτηματολόγιο είναι αν μη τι άλλο μικρό. Μου πήρε 2 λεπτά (το πολύ) για να απαντήσω, αφού όλα και όλα τα προϊόντα ήταν 4! :D

Επιπλέον μπορώ να πω ότι οι ερωτήσεις ήταν 2 πρακτικα (άντε 3)... Ποιο θυμάστε, ποιο ξέρετε, ποιο αγοράζεται, ποιο χρησιμοποιείται...

Δεν είμαι σίγουρος τι αξία έχει κάτι τέτοιο, εκτός αν είναι κρυμμένη έρευνα αγοράς για κάποιο από τα 4 (δε το νομίζω, απλά λέω).

Το μόνο που με καθυστέρησε ήταν ο χρόνος φόρτωσης που ήταν μεγάλος για κάποιο λόγο... :-/

κ εγω το εκανα αν και δεν βρηκα καποιο νοημα...περισσοτερο σαν ερευνα αγορας μου φανηκε...επισης 15' ειναι αρκετα για να το στησεις απο την αρχη,οχι για να το συμπληρωσεις!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας.

Ο λόγος για τον οποίο σε κάποιους το ερωτηματολόγιο κλείνει (για να μην σπαταλάει άδικα τον χρόνο τους) μετα΄την 2 και την 3 ερώτηση είναι γιατί ίσως επέλεξαν οτι δεν γνωρίζουν οικολογικά προϊόντα ή οτι δεν αγοράζουν, άρα δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν τις επόμενες ερωτησεις. Η έρευνα αυτή θέλει να δείξει κατά πόσο οι έλληνες αγοράζουν οικολογικά και κατά πόσο είναι σημαντική η οικολογία στην ζωή τους. Ένα κομμάτι της έρευνας ασχολείται με την συμπεριφορά του έλληνα σαν καταναλωτή, που είναι ίσως και το σημαντικότερο κομμάτι γιατί δείχνει στην πράξη αν συμπεριφερόμαστε οικολογικά.

Με Εκτίμηση

Πολλοί όμως δεν αγοράζουν οικολογικά γιατί δεν έχουν την ενημέρωση που πρέπει. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το δεν έχω οικολογική συνείδηση.

Η διαφορά αυτή γίνεται φανερή μέσω του ερωτηματολογίου; 

Το μεγαλυτερο προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι το οτι τα προιοντα που 'πλασαρονται' ως οικολογικα ειναι αρκετα πιο ακριβα λογω της μοδας της εποχης....και δεν ειναι καιρος για τετοιες πολυτελειες!!!

Καλησπέρα σας και πάλι.

Η ενημέρωση υπάρχει μέσα στο ερωτηματολόγιο, με το κατά πόσο ενδιαφερόμαστε και προσπαθούμε να ενημερωθούμε.

Ευχαριστώ και πάλι

Με όλον τον σεβασμό στην προσπάθειά σου Νίκο, για έρευνα Πανεπιστημίου επιπέδου Aarhus, θα την χαρακτήριζα μάλλον ελλιπώς υλοποιημένη.

noe13 είπε:
Το μεγαλυτερο προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι το οτι τα προιοντα που 'πλασαρονται' ως οικολογικα ειναι αρκετα πιο ακριβα λογω της μοδας της εποχης....και δεν ειναι καιρος για τετοιες πολυτελειες!!!
Ήταν και απο παλιότερα που δεν υπήρχαν τα οικονομικά χαρακτηριστικά της εποχής. Δυστυχώς, ένα απο τα μεγάλα ατού των μη οικολογικών προιόντων ειναι η συνήθως χαμηλή τιμή τους σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα που προσφέρουν. Θα μπορούσα να επεκταθώ αρκετά αλλα μπορώ να μιλήσω μόνο για συγκεκριμένους τομείς που μάλλον δεν αφορούν ακριβως το αντικείμενο της έρευνας ή τουλάχιστον αγαθά καθημερινής κατανάλωσης.

Συγνώμη, αλλά από 3 ερωτήσεις για 4 πολύ συγκεκριμένης κατηγορίας προιόντα, πως μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα για την οικολογική συνείδηση του Έλληνα (ή οποιουδήποτε άλλου).

Το απλό, αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί κανένα απ' αυτά, αυτό τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει, εκτός του ότι δεν τα χρησιμοποιεί προφανώς. Δεν τα χρησιμοποιεί γιατί δεν έχει οικολογική συνείδηση; Όχι, γιατί η οικολογική συμπεριφορά μπορεί να εκφραστεί με χίλιους-δυό τρόπους. Δεν τα χρησιμοποιεί γιατί είναι ακριβά; Όχι απαραίτητα, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση. Δεν τα χρησιμοποιεί γιατί δεν του αρέσουν; Όχι απαραίτητα για τον ίδιο λόγο. Δεν τα χρησιμοποιεί γιατί δεν ξέρει ότι είναι οικολογικά; Μια απ' τα ίδια. Δεν τα χρησιμοποιεί γιατί ναι μεν τα έχει ακούσει αλλά δεν θεωρεί ότι είναι οικολογικά; Μια απ' τα ίδια. Έτσι λίγο πρόχειρα μερικές ερωτήσεις.

Προφανώς τα ίδια ερωτήματα ισχύουν αν όντως τα χρησιμοποιεί.

Λογικό είναι να έχετε αυτήν την απορία. Το ερωτηματολόγιο έχει αρκετές ερωτήσεις, που εξυπηρετούν διάφορα σημεία στην έρευνά μας. Απλά αν κάποιος επιλέξει στην αρχή των πρώτω 2 και 3 ερωτήσεων οτι δεν αγοράζει ή δεν γνωρίζει οικολογικά προϊόντα το ερωτηματολόγιο κλείνει από μόνο του. Για αυτό κάποιοι έχουν την αίσθηση οτι είναι πολύ μικρό. Είναι πολύ όμορφη αυτού του είδους η συζήτηση διότι, ένας από τους σκοπούς μου ήταν το να μας βάλει να σκεφτούμε (σαν έθνος, μιας και τώρα αρχίζει και μπαίνει η οικολογία στην ζωή μας) και διαφορετικά.

Σας ευχαριστώ πολύ

μια χαρά είναι η έρευνα, αλλά δεν επιμένει ιδιαίτερα στην τιμή των προϊόντων αυτών όπου νομίζω τίθεται το κυρίως θέμα για το αν κάποιος τα επιλέγει ή όχι

(η Ν6 λέει "σε γενικές γρμμές" : το λέω για την περίπτωση που διορθώνεται)

(στη ΝΕΡ1 το προτελευταίο Item λέει "πρικύπτουν" και το τελευταίο "έστι ώστε")

(Το "Με απασχολέι ιδιαίτερα το ποιές μάρκες απορρυπαντικών αγοράζω" είναι κάτι που θα ήθελα να γράφει ο τάφος μου ;D)

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το ενδιαφέρον.

Αν το ενδιαφέρον ήταν επικεντρωμένο στην τιμή τότε η έρευνα θα έχανε το οικολογικό της ενδιαφέρον και θα ήταν μία τυπική έρευνα αγοράς. Εμείς σε αυτήν την έρευνα χρησιμοποιούμε τα οικολογικά προϊόντα έτσι ώστε να καθοδηγείται ο καταναλωτής έτσι ώστε να έρθουμε σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα. Μέσω της υπενθύμισης κάποιων οικολογικών προϊόντων μπορεί ένας καταναλωτής να "θυμηθεί" το πως ένιωθε/σκεφτόταν/συμπεριφερόταν σε κάποιες φάσεις της ζωής του και να απαντήσει. Με αυτόν τον σκοπό ένα μέρος των ερωτήσεων αναφέρεται στα οικολογικά προϊόντα.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

Με Εκτίμηση

Φιλος, απ οτι καταλαβα απορυπαντικα μαλλον πρεπει να πουλάς, γιατι οταν δηλωσα οτι δεν γνωριζω καμμια απο τις μαρκες που εβαλες μεσα κει, μ εκλασε το σαιτ και εκλεισε.

Εσυ τι συμπερασμα θα εβγαζες δηλαδη στη θεση μου??

Απο τα απορυπαντικα ξεκιναει η οικολογια δηλαδη??

Για πε μας....

Λογικό είναι να υπάρχει αυτός ο φόβος. Η επιλογή των εταιριών έγινε καθαρά με βάση του ποιές εταιρίες είναι πιο γνωστές, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να θυμηθεί και να αναγνωρίσει ο κάθε ένας που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο. Οι ερωτήσεις από αυτήν την έρευνα έχουν δοκιμαστεί σε πάρα πολλές έρευνες από πολλούς ερευνητές σε όλον τον κόσμο στο παρελθόν, για την συμπεριφορά των καταναλωτών. Σε καμία περίπτωση δεν είναι "έρευνα προϊόντων". Απλώς μέσα από το ερωτηματολόγιο θα πρέπει να με κάποιον τρόπο να καθοδηγείται ο καταναλωτής έτσι ώστε να έρθουμε σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα. Μόνο μέσω της υπενθύμισης κάποιων οικολογικών προϊόντων μπορεί ένας καταναλωτής να "θυμηθεί" και να απαντήσει. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε ο σκοπός της έρευνας.

Μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον που το συμπλήρωσε ολόκληρο οτι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, ή μπορείτε να το συμπληρώσετε και να το διαπιστώσετε και μόνος σας.

Με Εκτίμηση

Θα είχε ενδιαφέρον για εσάς αυτή η έρευνα, αν την απαντούσε κόσμος που ψωνίζει απορρυπαντικά. Ισως το κοινό εδώ μέσα δεν είναι το καταλληλότερο και μάλλον απέχει απο το target group του/της νοικοκυράς.

Απο περιέργεια: τι σχέση έχετε με τους μουσικούς και επιλέξατε το forum μας;

blue είπε:
(Το "Με απασχολέι ιδιαίτερα το ποιές μάρκες απορρυπαντικών αγοράζω" είναι κάτι που θα ήθελα να γράφει ο τάφος μου ;D)
. Προσυπογράφω!

Η έρευνα αυτή "τρέχει" σε όλη την Ελλάδα και αφορά όλους. Δεν έχει σημασία το αν είσαι μουσικός (και εγώ μουσικός είμαι  8) ), ή φιλοτελιστής, ή αν σου αρέσουν τ παζλ ή οτιδήποτε. Όσο πιο random είναι το δείγμα, τόσο πιο ουσιαστικό θα είναι το αποτέλεσμα.

yameth είπε:
Θα είχε ενδιαφέρον για εσάς αυτή η έρευνα, αν την απαντούσε κόσμος που ψωνίζει απορρυπαντικά. Ισως το κοινό εδώ μέσα δεν είναι το καταλληλότερο και μάλλον απέχει απο το target group του/της νοικοκυράς.
Με συγχωρείς ρε φίλος Αdmin...οι μουσικοί δεν βάζουν μπουγάδα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back