Shuggie Otis

Πνοή και Νύξη

Guitar Tech Guru
Πόντοι
938
Με αφορμή ανάρτηση στα σοσιαλμίντια ενός συναδέλφου ομογενή από Αμερική, ανακάλυψα σήμερα, εν έτει 2020, αυτόν τον κιθαρίστα. Ντροπή μου.

Χρόνια του πολλά, λοιπόν, του πατριώτη.

(Παρ' όλο που διάβασα βιογραφικό του εν τάχει, θα ήθελα όποιος γνωρίζει παραπάνω πράματα, να μοιραστούν.)

44 λεπτά πριν, Nestoras είπε

Να σου συστήσω τότε έναν απ' τους αγαπημένους μου δίσκους.

Και έναν από τους σημαντικότερους δίσκους ever  μαζί με το μυθικό Super session (το οποίο είναι από τους λίγους που έχω αγοράσει ΤΡΕΙΣ φορές λόγω

...... φθοράς από το πολύ.... παίξιμο ?....στα νιάτα μου.)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, ήξερα το super session, μέσα από αυτό έμαθα τον Bloomfield, αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν συνέχισα παρά πέρα (μ έφαγε η alternative τότε).

Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχω σκοντάψει στο όνομά του πουθενά. Πολύ σωστά μου σχολίασε φίλος του συναδέλφου μου, "σίγουρα τον έχεις ακούσει αλλά δεν το ξέρεις".

Ο "Σούγκι" έχει παίξει απίστευτα μπλουζ, κυρίως με τον πατέρα του (Johnny Otis Show) ο οποίος είχε ελληνικές ρίζες (Βελιώτης) και είναι απο τους κορυφαίους παραγωγούς και εν γένει μουσικές προσωπικότητες της αμερικάνικης μουσικής. Κιθαρίστας αδιανόητου ταλέντου που δυστυχώς ακολούθησε κατηφορική πορεία στην καριέρα του. Το άλμπουμ Inspiration Information θάλεγα πως στάθηκε ευχή και κατάρα για την καλλιτεχνική ζωή του. Προσωπικά το βρίσκω υπερεκτιμημένο και τυλιγμένο με μύθους που μάλλον έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στον ίδιο. Τα στοιχεία ενός κάποιου ελιτισμού είναι εμφανή απο την αρχή σχεδόν των προσωπικών του ηχογραφήσεων όμως πιθανώς τον παγίδευσαν σε μια πορεία μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Σήμερα, ακούγοντας τον καποιος, διαπιστώνει με ευκολία τα σημάδια της μεγαλειώδους αξίας του, θεωρώ πως είναι πλέον ψήγματα, χωρίς ουσιαστική έμπνευση και όραμα. Ελπίζω κι εύχομαι να είναι καλά και να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στο μέλλον, η ιστορία του με θλίβει πολύ γιατί είναι απο τους πολύ αγαπημένους μου κιθαρίστες. Και μια ενδεικτική ρήση του μπαμπά:

"Genetically, I'm pure Greek. Psychologically, environmentally, culturally, by choice, I'm a member of the black community."

Επίσης είναι και ο συνθέτης και 1ος εκτελεστής του αριστουργηματικού

και που ακόμη εις μάτην προσπαθώ να βγάλω το σόλο.

Δεν είχα ιδέα οτι το Otis βγαίνει απο το Βελιώτης, the more you know ?

Μπάμπης Σουγιάς.

Όχι βρε Νίκο.

Ο ΒελουχιOTIS από το Redding.

Και ο Otis Rush, ήταν ο ΒελιOTIS ο Βιαστικός.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παναγιotis από Ρέντη.

Καλά το Greek factor του Shuggie με κούφανε. Βασικά αυτό ήταν που αρχικά με εξέπληξε. Ο συμπατριώτης του ευχήθηκε Chronia Polla. Και λέω κάτσε. Έλλην ο Fender ok (?), έλλην ο Εpaminondaphone, αλλα και ο alter ego του Hendrix? Είναι απίστευτο το ότι ήταν 15 χρονών σε εκείνο τον δίσκο.

@ez θενξ για το review.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back