Seymour Duncan vs Di Marzio

Επίσης κάτι που παρατηρείται είναι ότι κιθάρες απο το εργαστάσιο πιο συχνά θα φοράνε SD και EMG παρά Dimarzio με εξαίρεση κάποιες Ibanez και την Strat του Malmsteen.

Εχω ψαξει πολυ το θεμα με τους μαγνητες και εχω αρκετους SD ΚΑΙ DM σπιτι, τους οποιους τους βαζω-βγαζω καθε βδομαδα. Καταρχας η μια εταιρια αντιγραφει την αλλη,

οπως η Mercedes-BMW, για καθε μαγνητη της μιας υπαρχει ο αντιστοιχος μαγνητης της αλλης με πολυ μικρες διαφορες. Δεν πιστευω οτι η μια εταιρια υπερτερει της αλλης αλλα θα γραψω μερικους μαγνητες που εχω δοκιμασει και τα σπανε και απο τις δυο εταιριες.

SD JB(δεν ειναι τυχαιο, μαμαει, πολυ σκαστος ηχος)

SD 59(σε neck ειναι αντιστοιχως του jb σε bridge, must try it)

SD Hot for strat(πολυ gain με vintage χρωμα)

SD Hotrails(λιγο πιο ''βρωμικος'' και ''βρωμιαρης'' απο τον jb)

SD Quarterpound(στην αρχη δεν μου αρεσε καθολου και τον εβγαλα και τον χαρισα, ομως τοτε ημουνα μικρος και ανωριμος, Ολοι λενε για αυτους οποτε θα δωσω μια δευτερη ευκαιρια)

DM HS3/YJM (τελειοι για bridge/neck σε strat, καλητεροι απο οποιον SD μονο εχω παιξει, εξαλου παιζει και ο θεος με αυτους...)

DM Paf pro (τελειος διπλος σχεδον σε ολα, καθαρα-βρωμικα-ολα,)

DM Steve's Special(ο ΜΟΝΟΣ διπλος ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΡΑ ΜΕΣΑΙΑ, οποτε κανει τελεια για maple/alder ξυλα που εχουν ΜΟΝΟ Απειρα μεσαια)

Γενικα φιλοι μου υπαρχει ενας μαγνητης ομως, που ειναι αντιστοιχος του JB, αλλα κατα την γνωμη μου καλητερος, SUHR DSV. Ειχα το jb και εβαλα αυτον δοκιμαστικα και δεν τον ξαναεβγαλα.

Τους παραπανω τους εχω δοκιμασει και η αποψη μου ειναι καθαρα υποκειμενικη.

Για αποριες μην διστασετε να ρωτισετε.

(σορυ για ορθωγραφικα λαθη)

Εγω, για τον ηχο που μου αρεσει (Hard-Heavy) δεν εχω βρει μαγνητη ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που να μου αρεσει καλυτερα απο τον DiMarzio ΤΟΝΕΖΟΝΕ στη θεση της γεφυρας.

Θα πρεπει να εχω αδικησει λιγο τους HS3 μου. Μου φανηκαν λιγο.... καπως ψοφιοι. Μαλλον θα τους ξαναπερασω στη strat και θα παω για Hiroshima Mon Amour

Μην βαλεις δυνατο διπλο σε strat θα γινει μαπα. Το δοκιμασα και ξερω, εβαλα JB, steve's special, hotrails. ολοι μετριοι.

Θα σου προτεινα με τα χιλια αν θες δυνατους να κοιταξεις σε SD, Hot for strat-Quarterpound-Custom Flat.

Εγω θα ελεγα: Bridge/Middle:Quarterpound   Neck:CustomFlat

Για οχι και πολυ gain εβαλα τους HS3(Br/Mid) και YJM(Ne)

Μακραν καλητεροι απο οποιον SD μονο εχω παιξει και αν δεν σου αρεσει ο θεος μην φοβασε, δεν θα ακουγεσε σαν malmsteen αν τους βαλεις.

Βαβαια εχω ακουσει τα καλητερα για τουν Kinman οπως επισης και για τους Suhr.

Eχω εναν Suhr v60 αν θες να δοκιμασεις.  

Εγώ πάλι έχω τρείς διπλούς σε μαόνι στρατ deluxe (JB, 59, JAZZ) και η κιθάρα ΓΑΖΩΝΕΙ.

παιδια ολα καλα αλλα εγω ψαχνω humbucker για την bridge θεση και οχι μονο.......το hot rails τον εβαλα στην αλλη start και μου αρεσει πολυ ...τωρα ψαχνουμε κατι δε διπλο με αρκετο γκαζι (οχι να ξυνει) για την deluxe μας ::)

Θα σου πρότεινα SH14 (Custom 5 SD)

studio54GR είπε:
Θα σου πρότεινα SH14 (Custom 5 SD)
αυτον λεω αλλα με τρομαξε ο fenderiarhs....που ειπε οτι δεν εχει μεσαια.......τον εχεις δοκιμασει σε strat>?

τον δοκίμασα αλλά σε μαόνινο σκάφος με έβενο ταστιέρα....

Είχε μπασάκια και μέτρια μεσαία.

Θα μου προτεινετε εναν single(hum-canceling η οχι) SD η Dimarzio για τη "neck" θεση?

Θα τον ταιριαξω με εναν Bare knuckle Miracle Man που βρισκεται στη γεφυρα...

studio54GR είπε:
τον δοκίμασα αλλά σε μαόνινο σκάφος με έβενο ταστιέρα....

Είχε μπασάκια και μέτρια μεσαία.
Ακριβως γι αυτο λεω οτι δεν πολυταιριαζει σε στρατ.

Πριν κανα χρόνο είχα postαρει για τον ίδιο λόγο εδω...

Εψαξα αρκετές απο τις λύσεις που μου προτάθηκαν..

Σιχαίνομαι το ξυσιμο και τα τζιτζίκια οπότε  :

X2N..μεγα σφάλμα...η κιθάρα έγινε μέσο τρομοκρατίας... ;D ;D ;D

Jeff Beck-Evolution αποδείχθηκαν στα αυτιά μου λίγοι...(πολύ φασαρία για το τίποτα κατ'εμε...άμπαλοι ρυθμικά.ο JB για lead και μόνο ήταν ωραίος)... 

Ο Tone Zone είχε ενδιαφέρον...αρκετά μεσαίος...και πεντακάθαρος σε λειτουργία...και καλά καθαρά..

...τώρα έχω DP-100 ....και η κιθάρα άλλαξε....εντυπωσιακό σε όγκο και αρμονικές αποτέλεσμα...παχιά lead...gibson-like crunch έως καργα καφριλίκια..ταιριαζει με ότι αναλογικό εφε έχω στα πόδια μου...για μένα είναι η νο.1 λύση για να δώσεις όγκο σε strat...τον σπλίταρα και παίζει μιά χαρα και κουτσός.

Το μόνο αρνητικό του είναι ότι σου δίνει μία αίσθηση λασπης σε ακραία settings..αλλα αυτό παλεύεται.

..Αν χρησιμοποιούσα ψηφιακά εφε θα κρατουσα τον ToneZone που παρα τα υπερβολικά μεσαία του είναι πεντακάθαρος...

...ενας γνωστός έβαλε tonerider και είναι πολύ ευχαριστημένος...

Kostas-5150 είπε:
Bareknuckle
ουτε η απαντηση γιατι μιλαμε μονο για τις δυο αυτες εταιριες....που ειναι και καλα οι πιο γνωστες και φημισμενες..... ;D

FritzBlackLP είπε:
Πριν κανα χρόνο είχα postαρει για τον ίδιο λόγο εδω...

Εψαξα αρκετές απο τις λύσεις που μου προτάθηκαν..

Σιχαίνομαι το ξυσιμο και τα τζιτζίκια οπότε  :

X2N..μεγα σφάλμα...η κιθάρα έγινε μέσο τρομοκρατίας... ;D ;D ;D

Jeff Beck-Evolution αποδείχθηκαν στα αυτιά μου λίγοι...(πολύ φασαρία για το τίποτα κατ'εμε...άμπαλοι ρυθμικά.ο JB για lead και μόνο ήταν ωραίος)...   

Ο Tone Zone είχε ενδιαφέρον...αρκετά μεσαίος...και πεντακάθαρος σε λειτουργία...και καλά καθαρά..

...τώρα έχω DP-100 ....και η κιθάρα άλλαξε....εντυπωσιακό σε όγκο και αρμονικές αποτέλεσμα...παχιά lead...gibson-like crunch έως καργα καφριλίκια..ταιριαζει με ότι αναλογικό εφε έχω στα πόδια μου...για μένα είναι η νο.1 λύση για να δώσεις όγκο σε strat...τον σπλίταρα και παίζει μιά χαρα και κουτσός.

Το μόνο αρνητικό του είναι ότι σου δίνει μία αίσθηση λασπης σε ακραία settings..αλλα αυτό παλεύεται.

..Αν χρησιμοποιούσα ψηφιακά εφε θα κρατουσα τον ToneZone που παρα τα υπερβολικά μεσαία του είναι πεντακάθαρος...

...ενας γνωστός έβαλε tonerider και είναι πολύ ευχαριστημένος...

ενδιαφερουσες αποψεις....αλλα εχω μια απορια... ;D ποιος ειναι ο DP-100  γιατι δεν καταλαβα ο αμοιρος....... :'(

ακυρο τον βρηκα ;)

...όπως ο Seth Lover, ας πούμε... (ή οι μαμίσιοι που υπήρχαν μέχρι το '72 που έσκασε μύτη...)

H μόνη χρησιμότητα αυτού του μαγνήτη ήταν να πουσάρει μόνος του (επειδή ήταν καραhot) τους λαμπάτους ενισχυτές και να προσφέρει φυσικό gain χωρίς την ανάγκη πεταλιών. Πρωταγωνίστησε επίσης και στα αμαρτωλά '80s. Ας μην του δίνουμε περισσότερες δάφνες από αυτές που αξίζει.

εχω μια ibanez RG320 και θελω να αντικαταστησω τους μαγνητες που εχει τωρα,ποιους μαγνητες προτεινεται να βαλω για blues?αν βαλω μονο ενα σε ποια θεση ειναι καλυτερα?

μιλαμε για διπλους μαγνητες.

Δεν μας δίνεις καμια πληροφορία για να σου προτείνουμε. Τι στυλ παίζεις, τι ήχο ψάχνεις περίπου, με τη ενισχυτή/πετάλια παίζεις, the usual stuff που λένε.  ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back