Seymour Duncan vs Di Marzio

ignantios

Μέλος
Πόντοι
98
εχω χρονια αυτη την απορια.... ενω τα περισσοτερα μουσικα μαγαζια προτεινουν ανεπιφυλακτα duncan και οχι di marzio (ετσι εχω καταλαβει εγω δλδ) γιατι οι di marzio εχουν μεγαλυτερη απηχηση σε μεγαλους κιθαριστες (satriani, vai, timmons, gilbert, malmsteen) κλπ? ειναι μονο θεμα promotion της εταιριας? και γιατι δεν γινεται κατι αντιστοιχο και απο την πλευρα της duncan?

δεν ξερω μπορει να σας φαινεται χαζη η απορια μου αλλα οποιος εχει περισσοτερη εμπειρια και με τις δυο εταιριες ας μου καποια γνωμη......... ::)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν είναι θέμα απήχησης. Είναι θέμα marketing. Ο Dimarzio θεωρεί ότι χρειάζεται promotion και σκάει τα ανάλογα ποσοστά ο SD όχι.

E και η SD έχει τον Jeff Beck που τους τρώει για πρωινό όλους αυτούς που λες  ;D ;D ;D

Κατα τη γνώμη μου οι SD είναι πιο "μουσικοί" μαγνήτες απο τους Dimarzio.

Επιπλέον ο JB είναι ο πιο μοσχοπουλημένος μαγνήτης.Η Dιmarzio μπορεί να έχει "ονόματα" αλλά δεν έχει έναν δικό της JB.

ας πουμε εχεις δικιο ο jb ειναι παισγνωστος και πολυ προτεινομενος για διπλος...επισης στους μονους για strat παιζουν οι sl-1 κλπ....απο di marzio ας πουμε απο διπλο ποιος εχει την φημη και την χαρη και ποιος μονος.....?

Δεν πιστευω να θυσιαζει ο καθε κιθαριστας το 50% του ηχου απλα και μονο λογω επειδη τον πλησιασε πρωτος ο Larry ή ο Mcloud(duncan) !

Δεν εχει να κανει με κατι ασαφες οπως τα κουρδισμενα ξυλα , το brown sound κτλ

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΓΝΗΤΕΣ !!!

Στα αυτια μου για ιδioυ τυπου μαγνητες ( ceramic, alnico κτλ ) και  για το ιδιο output μου φαινεται οτι οι Dimarzio ειναι πιο κελαηδιστοι και οι Duncan πιο γεματομπασοι.

Παραδειγμα σχετικο

Παλια ο Parker πρωτου βαλει ss ταστα ειχε dimarzio μαγνητες. Οταν εκανε αλλαγες στην ταστιερα του , το αποτελεσμα με του Dmz δεν ηταν το αντιστοιχο και το γυρισε σε Duncan

ignantios είπε:
ας πουμε εχεις δικιο ο jb ειναι παισγνωστος και πολυ προτεινομενος για διπλος...επισης στους μονους για strat παιζουν οι sl-1 κλπ....απο di marzio ας πουμε απο διπλο ποιος εχει την φημη και την χαρη και ποιος μονος.....?
Εγω ενα ξερω: Τον Dimarzio PAF...

Μονος HS3

Διπλος PAF-.....  ;D

Σιγα με τον JB κοφτε κατι , θα βαζαμε ολοι jb και δεν θα σκαγαμε 200 για bareknuckle !

Εγώ ενα ξερω..οταν βγηκε ο DP 100 (Super Distortion) της Dimarzio οι υπολοιποι κατασκευαστες μαγνητών ακομα παιζαν με τις μπιλιες....και να θυμαστε οτι σ αυτη την ζωη τπτ δεν ειναι τυχαιο(αυτο για την ερωτηση του φιλου που ειπε αν ειναι τυχαιο το οτι οι περισσοτεροι μεγαλοι μουσικοι παιζουν με Dimarzio)...Thanks

ZIKO είπε:
Δεν πιστευω να θυσιαζει ο καθε κιθαριστας το 50% του ηχου απλα και μονο λογω επειδη τον πλησιασε πρωτος ο Larry ή ο Mcloud(duncan) !

Δεν εχει να κανει με κατι ασαφες οπως τα κουρδισμενα ξυλα , το brown sound κτλ

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΓΝΗΤΕΣ !!!

Στα αυτια μου για ιδioυ τυπου μαγνητες ( ceramic, alnico κτλ ) και  για το ιδιο output μου φαινεται οτι οι Dimarzio ειναι πιο κελαηδιστοι και οι Duncan πιο γεματομπασοι.

Παραδειγμα σχετικο

Παλια ο Parker πρωτου βαλει ss ταστα ειχε dimarzio μαγνητες. Οταν εκανε αλλαγες στην ταστιερα του , το αποτελεσμα με του Dmz δεν ηταν το αντιστοιχο και το γυρισε σε Duncan
Πιστεύεις ότι είτε ο DM είτε ο SD δεν μπορούν να σου φτιάξουν ακριβώς αυτό που θέλεις στον ήχο της κιθάρας; Πιστεύεις ότι θα τους έλεγε ο Vai "το θέλω έτσι κι έτσι" και δεν θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ακριβώς τον ήχο που θέλει, είτε ο ένας, είτε ο άλλος, είτε ένας από τους δεκάδες άλλους κατασκευαστές;;; ΤΑ ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ ΜΕΤΡΑΝΕΕΕΕΕ FILOOOOSSSS!!!! :)

Ας επιστρέψουμε στην αρχική ερώτηση: βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί και πώς τίθεται θέμα σύγκρισης... το artist roster της S. Duncan είναι κολοσσιαίο, όπως επίσης μεγάλο είναι και αυτό της DiMarzio. Για κάθε ένα μεγάλο κιθαρίστα που χρησιμοποιεί DM θα υπάρχει κι ένας άλλος με SD. Eπίσης, και οι δυο εταιρίες διαφημίζονται πολύ.

To promotion και η απήχηση δεν βλέπω πώς μπορούν να συγκριθούν, παρά μόνο αν καταφέρουμε να δούμε νούμερα εκατομμυρίων μονάδων που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, και ποσά που δαπανώνται ανά έτος για διαφήμιση.

ολα καλα το θεμα βεβαια των καλλιτεχνων -κιθαριστων δεν το αναφερω παρα μονο μηπως ειναι δειγμα οτι οι dimarzio ειναι καλυτεροι ή απλα θεμα promotion....τελικα οταν θελεις να αλλαξεις μαγνητη ειτε μονο ειτε διπλο...προς ποια μερια κοιτας .........?

Είναι θέμα γούστου. Εμένα προσωπικά όσοι DΜ δοκίμασα δεν μου άρεσαν. Αντίθετα όσοι SD δοκίμασα έκαναν αυτό που περίμενα ότι θα κάνουν και με το παραπάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα παίρνω μόνο DM ή μόνο SD. Θα δοκιμάζω.

Δλδ, μην παρασύρεσαι από το ποιος παίζει τι και εμπιστεύσου τα αυτιά σου.

mscmkr είπε:
Δλδ, μην παρασύρεσαι από το ποιος παίζει τι και εμπιστεύσου τα αυτιά σου.
αυτο ειναι το κακο οτι δεν μας παιρνει για πειραματισμους.....επειδη δεν παιζουν μπικικινια......βασικα θελω να αλλαξω τον bridge στην american deluxe που εχει τους noiseless(διπλο πισω) γιατι ειναι λιγο ψεμα ο bridge.......και σκεφτομουν τον custom five γιατι και γκαζια εχει και ωραιο e.q(ετσι πιστευω δλδ) ....απλα ρωταω και καποια αλλη εμπειρια με dimarzio και γενικα τελικα τι παιζει?

Kαι οι δυο εταιρειες εχουν τοσα πολλα μοντελα που ειναι αδυνατον να κανεις μια γενικη διαπιστωση που να ισχυει για ολη την γκαμα. Συνηθως ο κοσμος θυμαται ευκολα την Di Marzio λογω του endorsement απο βαρια ονοματα των Vai, Satriani, Malmsteen, κλπ. χωρις αυτο να σημαινει βεβαια και πολλα πργματα. Επιπλεον περαν των δυο αυτων πιο αναγνωρισιμων κατασκευαστων υπαρχουν και παρα πολλοι αλλοι εξισου καλοι οι και καλυτεροι.

Νομιζω οτι σε γενικες γραμμες οι DiMarzio εxουν ενα πιο βαρυ και τονισμενο χαρακτηρα στα μεσαια, οταν οι Duncan ειναι πιο αδειοι στις συγκεκριμενες συχνοτητες και πιο natural sounding. Oσον αφορα τον c5 θεωρω οτι δεν ειναι και απο τους πιο επιτυχημενους μαγνητες της Duncan καθως ειναι εξαιρετικα scooped στα μεσαια, σε υπερβολικο βαθμο.

janick είπε:
Κατα τη γνώμη μου οι SD είναι πιο "μουσικοί" μαγνήτες απο τους Dimarzio.
+1

ειναι ακριβως οπως το εγραψες janick...μετα απο πολλες δοκιμες κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα... ;)

Εγω προσωπικά χωρις να γνωρίζω πολλά τεχνικά έχω την αίσθηση ότι οι Dimarzio είναι πιο μελωδικοί μαγνήτες. Μπορεί να παίζω με full distortion και παρολα αυτα να ακούω τα power chords πεντακάθαρα (σαν να ακούω 1η και 5η ξεχωριστα) κατι που δεν συμβαίνει με τους SD που είναι πιο καφρίλα.

μη τρελλενεστε,ενα πηνιο ειναι με λιγο συρμα τυλιγμενο γυρω-γυρω ο κιθαρομαγνητης ;D ;D ;D δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη. ;)

και οι 2 εταιριες εχουν τοσα πολλα και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μοντελλα που οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ τους ειναι "ακυρη".

σε "κανονικους" μαγνητες (μονους με χαμηλη εξοδο δηλ. ;D) & οι δυο εταιριες εχουν εξαιρετικα μοντελλα οποτε εξαρταται απο το γουστο του καθενος.....

Τα παλιά τα χρόνια τους τυλίγαμε και μόνοι μας με το χέρι.....  :P

Αλήθεια.... στα 1980 περίπου.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back