Έχουμε στο προβάδικο ένα παλιό Yamaha' date=' psr είναι νομίζω το μοντέλο, για περιστασιακή χρήση. Το όργανο είναι παλιό, κάποια πλήκτρα για να ακουστούν θέλουν πάτημα με μίσος, ξέρετε αν φτιάχνεται και πόσο θα μου πάρουν; Βασικά θέλω να μάθω αν συμφέρει να φτιαχτεί, κατά τα άλλα δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.[/quote']Ειχα το ιδιο προβλημα σε ενα PSR 310. Κατα πασα πιθανοτητα, το λιπαντικο υλικο μεταξυ των πληκτων εχει "φαγωθει". Να τι θα κανεις:
1.Θα το γυρισεις αναποδα και θα ξεβιδωσεις ολες τις βιδες
2.Οπως ειναι αναποδα, θα το ανοιξεις προσεκτικα, γιατι πολλα yamaha, εχουν τα καλωδια για τις μπαταριες, στο κατω σωμα κολλημενα. Αν το τραβηξεις αποτομα, μπορει να κοπουν.
3.Κατα 99% ολες οι πλακετες θα παραμεινουν στη θεση τους, επειδη εχουν διαφορετικες βιδες στο πανω σασι. Ετσι δεν θα κινδυνεψεις να φυγουν.
4.Σε μενα χρειαστηκε να βγαλω ορισμενες πλακετες, ετσι ωστε να απελευθερωθουν ορισμενα σημεια του κλαβιε. Εαν το κανεις κι εσυ, προσεξε να δεις που μπαινουν οι βιδες και προσεξε τυχον pin που πρεπει να βγουν απο τις πλακετες, ωστε να μην τραβηχτουν και κοπουν.
5.Οταν το κανεις, λογικα θα πρεπει το κλαβιε να ειναι εκτεθειμενο με τις βιδες του. Τωρα θα τις ξεβιδωσεις ( καλη υπομονη σε αυτο ) και θα τις βγαλεις οκταβα οκταβα.
6.Με ενα πανακι λιγο βαζελινη θα περασεις τα σημεια των πληκτρων που ακουμπανε στο λαστιχο και μεταξυ τους.
7.Ακολουθα ολη τη διαδικασια αναποδα και θα μπορεσεις να το δεσεις..
Εδω και 3 χρονια το πληκτρο παιζει αψογα και δεν εχω κανενα προβλημα :wink: