service πικ απ

floyd85

Νέο μέλος
Πόντοι
16
θα σας παρακαλουσα να με βοηθησει οποιος ξερει καποιο καλο και σχετικα φτηνο καταστημα στην αθηνα για πικ-απ service.εχω τα technics 1200 mkII. ::)

Οταν λες "service" τι εννοεις ??  εχει καποιο προβλημα  η'  απλως θελει ρυθμισμα , αλλαγη

κεφαλης  κλπ

Με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα αυτό.

Στο δικό μου πικάπ έχει κοπεί ο λαστιχένιος ιμάντας που γυρνάει το πλατό.

(αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξουμε όλοι ή "χρειάζεται τον τεχνικό του"; )

Lost_Highway είπε:

Μονος σου , αλλα πρεπει να βρεις τον ιδιο ιμαντα η΄ τουλαχιστον

το ιδιο μεγεθος

Έχεις υπόψιν σου κάποιο κατάστημα;

(στείλε πμ, αν υπάρχει πρόβλημα διαφήμισης)

dkall είπε:

Μονος σου , αλλα πρεπει να βρεις τον ιδιο ιμαντα η΄ τουλαχιστον

το ιδιο μεγεθος
Παίρνεις ανά χείρας τον ιμάντα και κατεβαίνεις στην Κάνιγγος. Εχει 3 - 4 μαγαζιά εκεί που θα βρεις. Κοστίζει περίπου 2.00 ευρώ.

Για να βγάλεις / βάλεις τον ιμάντα, σηκώνεις το πλατό (πολλά έχουν ένα διακοπτάκι σε κάποιο σημείο που απελευθερώνει το πλατό) και όπως βγάλεις τον ιμάντα τοποθετείς τον καινούριο (συνήθως υπάρχει "αυλάκι" που εφαρμόζει ο ιμάντας).

thecrypt13 είπε:
Παίρνεις ανά χείρας τον ιμάντα και κατεβαίνεις στην Κάνιγγος. Εχει 3 - 4 μαγαζιά εκεί που θα βρεις. Κοστίζει περίπου 2.00 ευρώ.
Επειδή ο ιμάντας "εξαχνώθηκε" :D (έχει τριφτεί κι έχει γίνει πολλά κομμάτια), δεν μπορώ να ξέρω το μήκος του. Έχω "δείγμα" του σε μικρά κομμάτια. Πρέπει να είναι ίδιο το μήκος ή το φάρδος του νέου ιμάντα;

Για να βγάλεις / βάλεις τον ιμάντα, σηκώνεις το πλατό (πολλά έχουν ένα διακοπτάκι σε κάποιο σημείο που απελευθερώνει το πλατό) και όπως βγάλεις τον ιμάντα τοποθετείς τον καινούριο (συνήθως υπάρχει "αυλάκι" που εφαρμόζει ο ιμάντας).
Σηκώνοντας το "λάστιχο" (πάνω στο οποίο κάθονται οι δίσκοι), από κάτω βλέπω τη βάση η οποία έχει κάτι τρύπες μέσα από τις οποίες βλέπω τον ιμάντα (εκεί πού θα 'πρεπε να είναι...), κάποια καρουλάκια κλπ. Λογικά, αυτήν τη βάση πρέπει να αφαιρέσω για να έχω πρόσβαση στο κάτω μέρος.

Δυστυχώς, επειδή έχει κοπεί ο ιμάντας σε πολλά σημεία, δεν μπορώ πλέον να ξέρω πού καθόταν ακριβώς. Όπως και να 'χει, αν βρω ένα νέο, θα το επιχειρήσω. ;)

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Το πικαπ λοιπον ειναι τυπου πλατο-υποπλατο.

Σηκωνεις το πλατο (αυτο με τις τρυπες) ακουμπιστο ειναι . Απο κατω υπαρχει ενα στρογγυλο υποπλατο με δυο επιπεδα .

Το σημειο που καθοταν ο ιμαντας ειναι ευθυγραμμισμενο με το αντιστοιχο σημειο του

κινητηρα . Αφου το βρεις παιρνεις ενα λεπτο σχοινακι  το περνας απο τον κινητηρα και κατοπιν γυρω απο το σημειο επαφης του υποπλατο (χαλαρα) ετσι ωστε να σχηματησεις μια θηλια . Μετρας την θηλια και βγαινεις στην αγορα.

Αν η επαφη στον κινητηρα ειναι κουρμπα παιρνεις στρογγυλο ιμαντα αν ειναι ισια παιρνεις

φλατ ιμαντα

Προχωρα και  εδω ειμαστε

οκ, σ' ευχαριστώ πολύ. ;)

Αν βρω τα σκούρα, μπορεί να ανεβάσω και καμιά φώτο.

παιδια εγω εχω προβλημα στον tonearm.δεν μετακινειται παρα μονο μεχρι ενα σημειο,απο κει περα οχι.γενικα θα ηθελα αν ξερερε καποιο καταστημα τοσο για επισκευη οσο και για ρυθμισμα,γιατι ειμαι τελειως απειρως.ξερετε? ::)

Αμαν ρε φιλε πως την πατησες ετσι?

Ποσο το αγορασες? Ελπιζω μονο να το πηρες σε σκοτωμενη τιμη....

Φανταζομαι οτι εχεις τσεκαρει για τυχον σκουρια/βρωμα που μπορει να εμποδιζει την κινηση του.

Δυστηχως δεν μπορω να σου προτεινω μαγαζι για service, αλλα να ξερεις οτι στο

emarket παιζει ανταλλακτικο tone arm, αν ενδιαφερεσαι να το αλλαξεις μονος σου. 

αγορασα 2 μκii και τον μικτη τον gemini umx-5 350e.απλα εχω ξενερωσει που δεν μπορω να βρω καπου να τα παω να μου πουν τι εχουν.

ευχαριστω πολυ dkall.επικοινωνησα μαζι του.την παρααλλη εβδομαδα μου'πε ομως. :(

floyd85 είπε:
ευχαριστω πολυ dkall.επικοινωνησα μαζι του.την παρααλλη εβδομαδα μου'πε ομως. :(
Μήπως μπορώ να μάθω κι εγώ που τα πηγαίνετε τα ΜΚ για σέρβις? έχω τρελή σπαζοκεφαλιά προμπλέμι με το δικό μου... Αν μπορούσα να έχω κανένα τηλεφωνάκι γιατί δεν είμαι από Αθήνα... Θένξ!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Έφερα ένα ΜΚ2 1200 από Αμερική (το οποίο σημαίνει 120V/60Hz). Νόμιζα ότι με ένα απλό μετασχηματιστή θα δούλευε και στα 220V... Έλα όμως που ο μετασχηματιστής αλλάζει μόνο τα Volt και όχι τα Hz!!! Οπότε τώρα, λόγω αυτής της διαφοράς συχνότητας, έχω ένα ΜΚ2 που παίζει κανονικά-αργά-κανονικά-αργά-κανονικά-αργά κ.ο.κ.... Φανταστικό εφέ έτσι !?! Έψαξα για μετατροπέα συχνότητος αλλά υπάρχουν μόνο για βιομηχανική χρήση και επειδή δεν θέλω να στάξω 3000Ε και να κουβαλάω και ένα ντουλαπάκι μαζί με το πικάπ, μήπως ξέρει κανείς τι άλλο μπορώ να κάνω? ( τελευταία λύση είναι βέβαια να αλλάξω όλο το μοτέρ...) Εκτός εάν κάποιος ενδιαφέρεται για Αμερικάνικο ΜΚ2!! Κανείς??? Και είναι και σε άψογη κατάσταση ρε π..... μου!

μηπως φταιει κατι αλλο?εχω και γω mkii απο αμερικη και δουλευοθν κανονικα.γραφουν βεβαια πισω 110/220ω και 50/60hz.αλλα νομιζω οτι και μεναν μετασχηματιστη θα πρεπε να δουλευουν μιας και τα 220v δουλευουν με 50hz.αυτα αποσα γνωριζω.μου φαινεται περιεργο αυτο που λες.

για τα hz εχεις δικιο τελικα.δες αν γραφει 110/220v το δικο σου.αλλιως δεν ξερω τι παιζει.ας μας πει καποιος που γνωριζει..?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back