αληθεια γιατι δε δοκιμαζεις να φτιάξεις με την ρπ500 εναν ήχο απο την αρχή, με θεωρητικά "σωστη" τακτική και βλέπεις?
βάλε την πεταλιέρα στο ριτερν του πιβι σου, απενεργοποίησε τις καμπίνες (ελπίζω να μη διαβαζει ο αντώνης ;D) διάλεξε έναν ενισχυτή που ξέρεις οτι χρησιμοποιείται απο την τάδε μπαντα για τον τάδε ήχο και κάτσε και λιώστον στις ρυθμισεις.
βρες το κατάλληλο gain που να μην ακουγεται υπερβολικό, ουτε ομως και λίγο, ΑΝΕΒΑΣΕ την ΕΝΤΑΣΗ να ακους τι κάνεις, φτιάξε το εκουαλάιζερ όσο πιο κοντά στα γουστα σου μπορεις και δοκίμασε σε όλο το εύρος της κιθάρας να δεις να μην "θαβει" καντίνια ή "ξεπετάει" μπάσσα ας πουμε.
επειτα διάλεξε ενα κλασσικο οβερδραιβ απο την πεταλιέρα πάλι, αμα θες και μπουστ στα μεσαια διαλεξε κάποιο "πρασινο" αλλιώς κάποιο απο τα τρανσπάρεντ όπως το od2 αν θυμάμαι καλά.
μη το παρακάνεις στο γκειν στο πεταλάκι, βαλε 30-40 μαξ και τερμα ενταση, και με το τοουν του προσπαθησε να επιφερεις μικρες βελτιωτικές αλλαγες στον ηχο του "ενισχυτή" ωστε και με το πεταλακι και χωρις να εχεις 2 χρησιμους ήχους (εκτος αν σε ενδιαφερει ενας και καλος)
αν αισθανεσαι πως δεν ακουγεται καλά σε όλο το ευρος του οργάνου, ανοιξε και το παραμετρικο εκουαλαιζερ και παιξε με αυτό (πανισχυρο εργαλειο) για να φερεις την αποκριση εκει που θες.
αυτό ήταν!
προσωπικά έτσι κάπως το πάω για να φτιάχνω ήχους και ποτέ δεν έχω πέσει πολύ έξω απο αυτό που ειχα στο μυαλό μου.
απο την ρπ συμπαθω πολύ τους jcm800, καποιους plexi που εχει, peavey 5150, carvin legacy (για βρωμιες εννοειται)
προσφατα δοκιμασα και τον οραντζ και μου φανηκε δυνατος κι εκεινος αλλα δεν τον χρειαζομαι ουτως η άλλως ;D