Nαι στο περιπου..+10funkysoul είπε:ταστα απο ej σε mj πληροφοριακα
εξπλειν πε-λιζSuperfunk είπε:αν την σεταρεις ΣΩΣΤΑ?
ΚΑΜΜΙΑ.![]()
Θα συμφωνησω απολυτως! Εβαλα jumbo σε μια tele που ειχε vintage και ειναι η μερα με τη νυχτα!Superfunk είπε:Bεβαια θα παιζει ακομα καλυτερα αν εχει και jumbo ταστα (αυτα μαλιστα ΠΑΙΖΟΥΝ τεραστιο ρολο στο playability μιας κιθαρας)
ΠαραδινομαιSuperfunk είπε:εγω παντως εχω προσωπικη εμπειρια (δηλ.κιθαρες με ΟΛΑ τα radius που αναφερεις) και παιζουν ΟΛΕΣ βουτυρο (γιατι ακριβως ειναι σεταρισμενες σωστα)
ποτε μου δεν επιασα μια κιθαρα και ειπα "πω-πω 14,678 radius εχει αν ειχε 15,12 θα επαιζε καλυτερα... ;D"
σεταρε εσυ ΣΩΣΤΑ την κιθαρα σου και θα παιζει μια χαρα.
Απο εκει και περα οτιδηποτε radius συνηθιζεται ευκολα (εκτος ισως απο τα υπερβολικα flat μπρατσα (απο 16 και πανω) που προσωπικα με κουραζουν στα ακκορντα.
Συμφωνωfaltsoo είπε:Απο προσωπικη εμπειρια
και απο οτι μου ειπαν οι σεταπιστες που πηγα
οσο πιο μικρο ειναι το ραδιους τοσο πιο ψηλα πρεπει να ειναι οι χορδες γιατι αν κανεις βεντ ... δεν γινεται.
συμπερασμα μικρο ραδιους και χαμηλο τενσιον δεν γινεται.
κατα τα αλλα , με οποιδηποτε ραδιους και σωστο σετ απ τα βεντς δεν ειναι προβλημα.
τωρα αν ολα αυτα ειναι τριχες ... πλς ας μου φτιαξει καποιος την στρατ 60ς
γιατι μου εχει σπασει τα ...νευρα.
:'(
μικρο radius με ΠΟΛΥ χαμηλο ACTION (οχι tension ειναι αλλο πραγμα & μπορεις να εχεις lower tension με πολλα "κολπακια" ) δεν γινεται,με απλα ΧΑΜΗΛΟ action γινεταισυμπερασμα μικρο ραδιους και χαμηλο τενσιον δεν γινεται.
...και οχι μονο!...Superfunk είπε:απο την αλλη βεβαια τιποτα δεν συγκρινεται με την ανεση που σου δινει στα ακκορντα το vintage 7,5" radius.