https://www.theguardian.com/music/2018/jan/08/radiohead-lana-del-rey-creep
Εντάξει, μοιάζει λίγο.... : :-X
Graham Coxon (Blur)"It's true about the lawsuit. Although I know my song wasn't inspired by 'Creep,' Radiohead feel it was and want 100% of the publishing - I offered up to 40 over the last few months but they will only accept 100. Their lawyers have been relentless, so we will deal with it in court."
"I always thought The Hollies wrote it... hehe."
γεννήθηκες κομματάκι αργότερα...cigaret13 είπε:Πάντως μετά τα βίντεο με τους Hollies (που για είμαι ειλικρινής δεν τό'ξερα το τραγούδι), ένα έχω να πω... ο κλέψας του κλέψαντος! Τουλάχιστον οι Radiohead πήραν μόνο : τα 4 πρώτα ακόρντα και ψιλοάλλαξαν την μελωδία, δεν έκαναν copy σαν την Νίτσα (Λάνα-Λανίτσα-Νίτσα..... )
Που μένεις νά'ρθω να σε πάρω να σε κεράσω! O0dimsonic είπε:γεννήθηκες κομματάκι αργότερα...
Όχι, αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι το κομμάτι είναι κλεμμένο από το Creep τότε the money goes to Radiohead, Albert Hammond, Mike Hazlewood. Αν αποφασίσει ότι είναι κλεμμένο από το The Air That I Breathe από το οποίο "γεννήθηκε" το Creep τότε the money goes to Albert Hammond, Mike Hazlewood μόνο.zappa είπε:Οπότε λογικά αν κερδίσουν το δικαστήριο θα δώσουν μέρος των δικαιωμάτων στο δίδυμο των Holies, σωστά;
αυτό παρατηρώ και εγώ...είναι σχεδόν αυτούσια η μελωδία στη Lana ενώ το Creep έχει μεν τις βάσεις από το "air" αλλά η μελωδία δεν είναι ίδια.RayDTutto είπε:Το γεγονός είναι πάντως ότι το τραγούδι της Lana είναι πολύ περισσότερο Creep απ' ό,τι το Creep είναι "The air that I breathe".