ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις και τον σχολιασμο.για μενα αυτο ειναι το πιο εποικοδομητικο.
οφειλω να ομολογησω οτι στην αρχη απογοητευτηκα , διοτι ανακαλυψα μεσα απο αυτο το τοπικ οτι οντως ανακυκλωνω τα "παλια".
απο τις μεχρι τωρα παρεμβασεις ομως , θεωρω πρεπον να πω μερικα πραγματα.
απο την μεχρι τωρα μουσικη πορεια που εχω ακολουθησει , υπαρχουν πολλα "μειον".
και εξηγω:
1.
-δεν εχω γνησιες rock επιρροες. απο το 82 που εκανα το πρωτο μαθημα μουσικης μεχρι το 97 που βρεθηκα με διπλωμα κλασσικης κιθαρας , η μονη μουσικη που ακουγα ηταν κλασσικη αποκλειστικα και μονο. θελετε ειτε με εσπρωχνε στην αρχη ο δασκαλος , θελετε διοτι σιχαινομουνα το μπουζουκι και τον ηλεκτρικο ηχο ως ακουσμα, θελετε το οτι δεν ειχα χρονο λογω μελετης 6ωρα-7ωρα συν τα σχολικα μαθηματα , το γεγονος ειναι οτι ακουγα ΜΟΝΟ κλασσικη μουσικη για 15 συναπτα ετη.
2.
-97 με 99 φανταρος γαρ , μελετη μηδεν και απο μουσικη ακουγα μονο οτι επαιζαν οι παλιοι στο θαλαμο και οτι ακουγα στον καφε μου στην εξοδο. θυμαμαι στην λημνο ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ επαιζε σφακιανακης "ενθυμιον¨τσιτα!! :
3.
- το 99 που ξαναηρθα στον τοπο μου , δεν ειχα μια βδομαδα που απολυθηκα , και μου προσφερε δουλεια το τοπικο μπουζουξιδικο. ξαφνικα απο τις κλιμακες του segovia , το προγραμμα του διπλωματος και τα θεματα φυγης , βρεθηκα με μια "κινεζα" ovation και ενα d.i. να δουλευω ξενυχτι , μη ξεροντας τι ειναι το ουσακ και οι pentatonics , με ενα solitaire τσιτα και σολο φαλτσωδιες απο τους ειδημονες της πιστας. γλυκαθηκα στα φραγκα ομως μη εχοντας αλλη δουλεια τοτε και συνεχισα μεχρι σημερα.
(ανακαλυψα το noiz στην αναζητηση της πρωτης μου ηλεκτρικης , on line)
4.
- τα ακουσματα μου απο το 99 μεχρι τωρα που σας γραφω ειναι 70% ολη η ελληνικη δισκογραφια της νυχτας , και το υπολοιπο 30% ενα μουσικος αχταρμας , μη ξεροντας την ιστορια και τις λεπτομερειες αυτων που ακουω:
σκορπια λιγα τραγουδια απο guns n roses , santana , scorpions , bon jovi , metallica , και τα πιο πολλα των floyd.
5.
πριν 5-6 χρονια που αποκτησα την πρωτη καρτα ηχου και μικροφωνο , αρχισα να πειραματιζομαι σε στιχους και μουσικη , ομως ολες οι επιρροες της νυχτας μου βγηκαν χωρι να με ρωτησουν και το χειροτερο: χωρις να με αφηνουν να σκεφτω διαφορετικη ροη και τροπο εξελιξης μιας μελωδιας.
6.
και τοτε πρωτοακουσα τους γνησιους δισκους του βαρδη. καλως η κακως μου αρεσαν πολυ και μου αρεσουν ακομα.ηταν οσο "ροκ" χρειαζοταν να ακουσει το αυτι μου και οσο "ελληνικοι" ηθελα επισης.
7.
δεν κρυβω οτι , ειναι αξιοζηλευτοι για τα χερια και τα αυτια μου ολοι αυτοι που συναντω κατα καιρους στο noiz αλλα και στην καθημερινοτητα μου , οι οποιοι ανοιγουν μια συζητηση για την ιστορια του ροκ , για τις επιρροες του ταδε συγκροτηματος κλπ. που ξερουν απεξω ολους τους δισκους με χρονολογικη σειρα. που μπορουν και παιζουν ΚΑΘΑΡΑ ηλεκτρικη κιθαρα και ΟΧΙ ΣΚΥΛΟΚΙΘΑΡΟ οπως εγω.
θα το παλεψω ομως , απο καπου πρεπει να κανω μια αρχη καινουριων -ΓΙΑ ΜΕΝΑ- ακουσματων.
καθε φορα που μπαινω στο youtube να ακουσω κατι διαφορετικο , χανομαι και δεν ξερω απο που να αρχισω.
ολα αυτα ΔΕΝ τα λεω σαν δικαιολογια στον εαυτο μου για το ηχητικο αποτελεσμα αυτου του δημιουργηματος η των προηγουμενων μου , αλλα μονο για να εξηγησω , τον τροπο μουσικο-συνθετο-στιχουργικης σκεψης μου σε οτι μου τυχει να δημιουργησω. δεν κυνηγαω την δημιουργια και την αφηνω στον "χρονο" ελευθερη.
οταν βρω η σκαρωσω κανα στιχακι , τοτε πιανω μια ακουστικη και .....τα υπολοιπα ερχονται απρογραμματιστα τελειως....αυτα.
ελπιζω να μην σας ζαλισα σαββατο βραδυ.