quasimidi raveolution 309

tfotis

Νέο μέλος
Πόντοι
1
καλησπερα γνωριζει κανεις πως μπορεις να προγραμματισεις το raveolution 309 γιατι απο το εγχειριδιο δεν βγαζω ακρη και στο youtube δεν εχει κατι εκτος απο επιδειξεις του οργανου.

Ειναι πολυ γενική η ερωτηση σου. Το 309 ειναι ενα groovebox, που σημαινει πως μπορεις να του προγραμματίσεις drums, bass και καποιες μελωδικές γραμμες synth.

Αν εισαι εντελώς αρχάριος στην όλη φιλοσοφία αυτων των οργανων ξεκίνα μαθαίνοντας πως λειτουργει η subtractive synthesis (αφαιρετική μεθοδος συνθεσης ήχων).

Οσο για το μηχάνημα, φαντάζομαι (και απο το όνομα αλλα και απο αλλα παρομοια), πως ακολουθει την φιλοσοφία των Roland TB-303 και TR-909.

Ψαξε λοιπον για αυτά τα μηχανήματα, πως προγραμματιζεις μπασα ή μελωδιες (στο 303) ή ρυθμους (στα 909 ή 808).

Η μεθοδος νομιζω πως ονομάζεται step sequencing :)

Ξεκινα με αυτά, ή αν τα ξερεις ήδη, μπορεις να ρωτήσεις πιο συγκεκριμένα πραματα ;)

ξερω να δουλευω το korg electribe esx k emx αλλα αυτο δεν μπορω να καταλαβω πως 8α γραψω ενα pattern ;

ευχαριστω παντως!

Οπότε αφου ξερεις απο sequencing, δε μενει παρα να διαβασεις το manual.

εχω ακουσει οτι το raveolution ειναι απο τα καλητερα groovebox αλλα οταν κοιταξα στο ιντερνετ βρηκα μερικα

αλλα τιποτα απο tutorial.

tfotis είπε:
γνωριζει κανεις πως μπορεις να προγραμματισεις το raveolution 309 γιατι απο το εγχειριδιο δεν βγαζω ακρη...
Δεν μπορειτε να προγραμματισετε ενα Rave-o-lution 309?

Τι να πει και ο κυριος Klaus Schulze που στα live του παιζει με 6? ;D

Προσθεστε και ακομα 6 Quasimidi Polymorph (που ειναι ο αντικαταστατης του Rave-o-lution 309) συν μερικα ακομα synths και εχετε το "απλο" live setup του παραπανω κυριου. 8)

Στις παρακατω φωτος το live setup του ενω σεταρεται απο τον μουσικο/keyboard engineer του Georg Stettner. Πισω του ο "τοιχος" με 6 Polymorph, 6 Rave-o-lution, 2 Access Virus και κατι αλλα "ψιλα"...

ks1.png

ks3.png

Klaus_Schulze_live_setup_1.jpg

Klaus_Schulze_live_setup_3.jpg

Waterfall-K είπε:
Πισω του ο "τοιχος" με 6 Polymorph, 6 Rave-o-lution, 2 Access Virus και κατι αλλα "ψιλα"...
Και μετά λέμε για τους drummers που έχουν πολλά τσουμπερλέκια... :D

Αυτα δεν ειναι τουμπερλεκια Marathon. Αν και πολλες φορες ακουγονται και σαν τουμπερλεκια... 8)

Waterfall-K είπε:
Αυτα δεν ειναι τουμπερλεκια Marathon.
Αυτό είπα και εγώ...ΤΣουμπερλέκια ;D...

ο επαγγελματίας Κος Χναράκης, με κατάλαβε ;)

@ marathon

Εγώ σου τα έλεγα αλλά εσύ δεν μ'άκουγες... μάθε τουμπερλέκι ;D

Τσουμπερλέκια (κιθαριστικά) μου ήθελες και εσύ ;D

Μανώλης Χναράκης είπε:
... μάθε τουμπερλέκι ;D
...είμαι...άχρονος Κε Μανώλη :'( :'(

Εμεις στο χωριο μου τα τσουμπερλεκια τα λεμε τουμπερλεκια. Τωρα αν βεβαια εσυ εννοεις κατι αλλο, πες το. Οι τοπικες διαλεκτοι σ'αυτη τη χωρα διαφερουν... :P

marathon είπε:
...είμαι...άχρονος Κε Μανώλη :'( :'(
όπως λέμε... άχρωμος ?
Όπως, τζατζίκι - τζιτζίκι ;D

Εμεις στο χωριο μου τα τσουμπερλεκια τα λεμε τουμπερλεκια. Τωρα αν βεβαια εσυ εννοεις κατι αλλο, πες το. Οι τοπικες διαλεκτοι σ'αυτη τη χωρα διαφερουν... :P
Μήπως εννοείς τα κλαπατσίμπαλα;
Τσουμπερλέκια = Μπλιμπλίκια  Σωστό;

Waterfall-K είπε:
Τωρα αν βεβαια εσυ εννοεις κατι αλλο, πες το.
TΣουμπερλέκια λέμε εμείς (και οι Χναράκηδες απο ότι φαίνεται...) τα συμπράγκαλα. Στο είπα για να μην μείνεις με την απορία 8)

ΥΓ. ΤΑ συμπράγκαλα, ξέρεις τι είναι? ;D

marathon είπε:
ΤΑ συμπράγκαλα, ξέρεις τι είναι? ;D
Φυσικα. Τα Μπλιμπλικια. :P

Πες συμπραγκαλα/μπλιμπλικια βρε Marathon να συνεννοηθουμε. Μιλα Ελληνικα... ;D

Waterfall-K είπε:
Φυσικα. Τα Μπλιμπλικια. :P
Και όμως...τα μπλιμπλίκια είναι αυτά που έχουν φωτάκια και κουμπάκια...τα συμπράγκαλα δεν έχουν πάντα...

Μιλα Ελληνικα...
...καλά...με συγχωρείς...σχολείο, έχεις τελειώσει? ;D ;D

marathon είπε:
Και όμως...τα μπλιμπλίκια είναι αυτά που έχουν φωτάκια και κουμπάκια...τα συμπράγκαλα δεν έχουν πάντα...
+1 @ marathonΣωστός...

Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

marathon είπε:
τα μπλιμπλίκια είναι αυτά που έχουν φωτάκια και κουμπάκια...τα συμπράγκαλα δεν έχουν πάντα...
Εγω αναφερομαι στο ειδος των συμπραγκαλων με τα φωτακια και τα κουμπακια, ξερεις, πως ειναι τα μπλιμπλικια? Τετοια.... ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back