Το Absynth είναι πολύ ωραίο, αλλά τελείως άλλη φιλοσοφία...
Όταν λές ΔΕΝ ακούγονται realtime τί εννοείς? Ότι ακούγονται με καθυστέρηση ή ότι δεν δουλεύουν καθόλου?
Να ξέρεις ότι υπάρχουν και προγράμματα που είναι sandalone και δουλεύουν μόμα τους, αλλα υπάρχει και το προτόκολλο vsti. Για το δεύτερο θα χρειαστείς μια host εφαρμογή όπως το Live, το Cubase ή το Sonar που αναφέρεις.
Αν θές να τα προβάρεις πρίν μπείς στα βαριά προγράμματα κατεβασε αυτό εδώ
http://www.noiz.gr/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=111
VST HOST λέγεται το πρόγραμμα και κανει αυτό που λέει τ όνομα του.
Για να ξεχωρίζεις ποια είναι VST να ξέρεις ότι 1ον θα φαίνεται στην εγκατάσταση του κάθε προγράμματος γιατί θα σου ζητάει που να βάλεις τα vst αρχεία. Σου προτείνω να φτιάξεις ένα ξεχωριστό φάκελο για τα όργανα αυτά και κάθε όργανο σε δικό του υποφάκελο για να είναι τακτοποιημένα.
Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι για να ακουστεί σε πραγματικό χρόνο και όχι με καθυστέρηση, πρεπει να έχεις ένα καλό μηχανημα και μια γρήγορη κάρτα ήχου. Δλδ να ξέρεις ότι με την on board δεν γίνεται δουλειά!
Αν και αυτό το προγραμματάκι υποστηρίζει ότι μπορεί να επιτύχει πολή μικρή καθυστέρηση σε απλές κάρτες ήχου:
http://www.noiz.gr/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=129
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ οπότε δεν ξέρω αν δουλεύει.
Γενικώς στις ρυθμίσεις να επιλέγεις ASIO και όχι Multimedia ή Direct x Driver.
Τωρα σε αυτά που ζητάς!
Για συλλογή οργάνων σου προτείνω το Garritan Personal Orchestrα γιατί έχει πολύ καλούς ήχους πιάνου, ορχηστρικών βιολιών, εκλησιαστικών οργάνοων και πνευστών. Σαντούρια όμως και παραδοσιακά δεν ξέρω που και αν θα βρείς. Το μονο που είχα βρεί είναι μπαγλαμά (!) και ήταν άθλιος. Δεν ξέρω όμως πόσο κάνει και από που μπορείς να το βρεις (το Garritan). Δεν τα αγοράζω ποτέ αυτά.
Το sonar που δούλευες είναι πολύ καλό (ισως κ το καλύτερο του είδους που κυκλοφορεί σήμερα) οπότε μείνε σε αυτό. Στο Sonar μπορείς να φορτώνεις vst όργανα και να τα ηχογραφείς.
Το Garritan για παράδειγμα έχει πολλά κανάλια για να φορτώσεις ταυτόχρονα πολλά όργανα, αλλά να ξέρεις ότι θα χρειαστείς πολύ καλό pc για πολλά όργανα.
Ενδεικτικά σου λέω ότι στ δικό μου υπολογιστή:
Atlhlon 64 3000+
1gb ram
Maudio Delta audiophile
Στα 48000 16 bit
μετά τα 6 όργανα κολλάει το σύμπαν....
Το dual voice που λές γίνεται μόνο αν μπορείς να χωρίσεις κάπως το keyboard σου. Δλδ να βγάζει σε 2 διαφορετικά κανάλια του midi ταυτόχρονα την ίδια εντολή. Ψάξε στο manual για τέτοια λειτουργία.
Αυτα απο μένα, νομίζω είπα πάρα πολλά και κουραστικά...
Καλύτερα να μας πείς τι προγράμματα .εχεις τώρα, τι υπολογιστή χρησιμοποιείς, και τι γνωσεις έχεις στα προγράμματα που χρησιμοπιίς για να μπορέσουμε να εστιάσουμε κάπου και να γίνουμς χρήσιμοι.