Πρόβλημα με Mesa Boogie Triaxis!!!

ManosMegathrash

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα mesa boogie triaxis τον οποίο έχω αγοράσει εδώ και καιρό μεταχειρισμένο! Για να μην τα πολυλογώ δεν ξέρω αν φταίει το ότι τον χρησιμοποιώ με combo amp πάντως δε μου ακούγεται καλά στο αυτί! Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι πλήρως λειτουργικός και ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα? Όταν τον χρησιμοποίησα για πρώτη φορά με τις λάμπες με τις οποίες μου τον έστειλε αυτός που μου τον πούλησε, στο lead 2 μου έκανε ένα περίεργο σφύριγμα! Άλλαξα λοιπόν τις λάμπες και τις αντικατέστησα όλες με mesa boogie 12ΑΧ7! Τώρα πρόσφατα, δηλαδή 5-6 μήνες μετά την αλλαγή άρχισε να μου ξανακάνει αυτό το σφύριγμα! Και επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα! Πώς μπορώ να ξέρω αν τελικά το μηχάνημα είναι πλήρως λειτουργικό? Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα λέτε να βοηθήσει  το να αλλάξω τον επεξεργαστή? Δε μπορώ να καταλάβω αν τελικά έχει πρόβλημα ο προενισχιτής η απλά δεν μου ακούγεται καλά επειδή τον χρησιμοποιώ με combo amp...

S9F είπε:
Δηλαδή να σου έτυχε ελαττωματική προενισχύτρια...Τόσο απλά.
Και να υποθέσω οτι σε τέτοια περίπτωση η κατάσταση δε σώζεται ούτε με αλλαγή επεξεργαστή...?

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις επεξεργαστή, δεν έχει να κάνει με το πρόβλημά σου, oύτε φταίει ότι παίζεις με combo.

O Triaxis τα έχει αυτά τα θέματα ειδικά σε "υψηλές" ρυθμίσεις gain, ο μόνος τρόπος για να μην έχεις περίεργα σφυρίγματα είναι να βρεις προενισχύτριες χαμηλού θορύβου. Αν έχεις ακόμη τις παλιές θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να αλλάξεις κάποιες στην τύχη ξεκινώντας με την V4 η οποία είναι του Lead 2 (όπως βλέπεις τον Triaxis από πίσω την τέταρτη από δεξιά), αν διορθωθεί το πρόβλημα σου τότε θα δεις και ποια λυχνία έχει θέμα.

Μεγάλη προσοχή όταν αλλάζεις λυχνίες στον Triaxis μιας και το PCB δεν στηρίζεται και πολύ καλά και υπάρχει περίπτωση να κάνεις ζημιά στην πλακέτα, αν τη ζορίσεις μπορεί και να σπάσει.

ManosMegathrash είπε:
Και να υποθέσω οτι σε τέτοια περίπτωση η κατάσταση δε σώζεται ούτε με αλλαγή επεξεργαστή...?
Σωζεται με 10 ευρω που κανει μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ προενισχυτικη λυχνια.

ManosMegathrash είπε:
Δηλαδή?  ???
Λίγο δύσκολο να φταίει ο επεξεργαστής ή γενικά τo κομμάτι ελέγχου. Μάλλον είναι θέμα λυχνίας ή το πολύ πολύ κάποιος πυκνωτής ή αντίσταση που έχει "γεράσει" με τον καιρό. Πάρε απλά μια νέα 12ΑΧ7 και δοκίμασέ τη στις θέσεις του triaxis. Αν αυτό δεν κάνει κάτι, ρωτάς και κανένα φίλο ηλεκτρονικό.

Ποιον combo χρησιμοποιείς? Γιατί μάλλον αυτός ευθύνεται για τον ήχο που δεν σε ικανοποιεί. Το triaxis είναι πολύ δυνατό μηχάνημα αλλά θέλει και τα ανάλογα παρελκόμενα (καλό τελικό και καμπίνα και το ανάλογο tweaking) για να δείξει την αξία του.

Το σφύριγμα όπως είπαν πολλοί λογικά είναι από την προενισχύτρια.

φίλε τσέκαρε κ λίγο την κιθάρα σου είχα κ εγώ τ ίδιο πρόβλημα με έναν στα 5w π έχω φτιάξει κ έπαιξα με άλλη κιθάρα κ όλα κομπλέ...

Πάντως επειδή βλέπω οτι οι περισσότεροι μου λέτε  οτι είναι θέμα λυχνλιας θέλω να τονίσω οτι οι λυχνίες είχαν αλλαχτεί σχετικά πρόσφατα! Τις έβγαλα απο έναν άλλο προενισχιτή στον οπίο τις είχα αλλάξει πρόσφατα..δηλαδή οι λυχνίες είναι ζήτημα να είναι ενος χρόνου...γιατί να εμφανίσουν πρόβλημα τόσο νωρίς?  ???

Όσο για να το να δοκιμάσω μια λυχνία σε όλες τις θέσεις σε όλες έτσι κι αλλιώς έχω την ίδια...αυτήν εδω : http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Guitars/12-AX-7/Mesa-Boogie-12AX7/ECC83-Spax-Tubes-/art-SER0000475-000

Μια προενισχύτρια μπορεί να είναι μικροφωνική και καινούργια από το κουτί της. Γι'αυτό και σε αρκετούς προμηθευτές βλέπεις ότι πουλάνε και "διαλεγμένες" low mic πιο ακριβά.

Προσοχή στα βγάλε-βάλε στον Triaxis μην σπάσεις το pcb.

myster_maze είπε:
Μια προενισχύτρια μπορεί να είναι μικροφωνική και καινούργια από το κουτί της. Γι'αυτό και σε αρκετούς προμηθευτές βλέπεις ότι πουλάνε και "διαλεγμένες" low mic πιο ακριβά.
Μάλιστα...Λές να δοκιμάσω πάλι boogie λάμπες ή έχεις να προτίνεις καμία καλύτερη?

Κατ'αρχάς θα σου πρότεινα να δεις αν το πρόβλημά σου είναι όντως κάποια λυχνία.

myster_maze είπε:
Αν έχεις ακόμη τις παλιές θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να αλλάξεις κάποιες στην τύχη ξεκινώντας με την V4 η οποία είναι του Lead 2 (όπως βλέπεις τον Triaxis από πίσω την τέταρτη από δεξιά), αν διορθωθεί το πρόβλημα σου τότε θα δεις και ποια λυχνία έχει θέμα.
Μόλις βρεις ποια είναι, δεν χρειάζεται να πάρεις ολόκληρο σετ καινούργιες λυχνίες, αλλάζεις μόνο αυτή μιας και οι υπόλοιπες όπως λες είναι 5-6 μηνών.

myster_maze είπε:
Κατ'αρχάς θα σου πρότεινα να δεις αν το πρόβλημά σου είναι όντως κάποια λυχνία.

Μόλις βρεις ποια είναι, δεν χρειάζεται να πάρεις ολόκληρο σετ καινούργιες λυχνίες, αλλάζεις μόνο αυτή μιας και οι υπόλοιπες όπως λες είναι 5-6 μηνών.
Σε περιπτωση που χρειαστει να αλλαξω αυτη τη μια να παω παλι με 12AX7 ή να δωκιμασω καμια ECC83 ?

ManosMegathrash είπε:
Σε περιπτωση που χρειαστει να αλλαξω αυτη τη μια να παω παλι με 12AX7 ή να δωκιμασω καμια ECC83 ?
Είναι οι ίδιες λυχνίες. 12ΑΧ7 = ECC83

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back