Πρόβλημα με Lexicon MX200

akisgr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα σας!

Πριν 2 μέρες παρέλαβα ένα Lexicon MX200 που πήρα από μια αγγελία εδώ στο νοιζ, αλλά είχα ένα θεματάκι.....

Συνδέω κανονικά το μηχάνημα σε mono (ένα input, ένα output - left και τα δύο) και δε μου βγάζει καθόλου ήχο σε όποιο preset και να πάω....μου βγάζει μόνο ένα βουητό και δε δείχνει να παίρνει καν σήμα στο input. Κατα τα άλλα είναι σε άριστη κατάσταση και φαίνονται να δουλεύουν όλα οκ...

Μέχρι και στο MAC το σύνδεσα και έκανα update...αλλά πάλι τίποτα...

Μήπως κάνω κάτι λάθος;; Πρέπει να προσέξω κάτι;;

Φίλε μου το βρήκα το manual και λίγο που το κοίταξα δε φαίνεται να κάνω λάθος...αλλά και λάθος να έκανα τουλάχιστον σήμα θα έπρεπε να παίρνει...

Δεν το γνωριζω το μηχανημα(μια zoom g3 εχω), παντως καποια ρυθμιση θα θελει. Πχ ειχα συνδεσει τη πεταλιερα στο output R στο fx loop και ακουγα χαμηλη ενταση. Διαβασα το manual και ειδα οτι παει στο L mono/headphones. Αν δεν παιζει τοτε επικοινωνησε με αυτον που το πηρες να σου πει πως το δουλευε εκτος και αν γνωριζει κανεις τπτ.

Το ψάχνω όλη την ημέρα σήμερα, τι στο καλό κάπως θα το βρω. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα γιατί φαίνεται και σε καλή κατάσταση και πλήρως λειτουργικό κατα τα άλλα.

Αν το έχει κάποιος και γνωρίζει plz να μου στείλει

καλησπερα που οδηγεις το lexicon σε κονσολα;;;

αν ναι απο τη κονσολα ενα aux πχ το 1 στειλε στο input left του βαθος και

απο το output του βαθος στειλς σε ενα κανάλι της κονσολας (line ή mic)

και ανοιξε το κανονικα

επειτα εκει που θελεις να βαλεις εφε ανοιγεις το aux 1///

αν θελεις να εχεις stereo fx χρησιμοποιησε και το aux 2

και κανε την ιδια διαδικασια και οδηγησε το σε ενα αλλο καναλι της κονσολας

αλλα τα pan pot να τα εχεις το ενα τερμα αριστερα και τερμα δεξια το αλλο(stereo mode)

georgesound είπε:
καλησπερα που οδηγεις το lexicon σε κονσολα;;;

αν ναι απο τη κονσολα ενα aux πχ το 1 στειλε στο input left του βαθος και

απο το output του βαθος στειλς σε ενα κανάλι της κονσολας (line ή mic)

και ανοιξε το κανονικα

επειτα εκει που θελεις να βαλεις εφε ανοιγεις το aux 1///

αν θελεις να εχεις stereo fx χρησιμοποιησε και το aux 2

και κανε την ιδια διαδικασια και οδηγησε το σε ενα αλλο καναλι της κονσολας

αλλα τα pan pot να τα εχεις το ενα τερμα αριστερα και τερμα δεξια το αλλο(stereo mode)
Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το στέλνω σαν mono στην κάρτα ήχου μου.

Κάποια πρόταση συνδεσμολογίας ή ρύθμισης;; Γιατί μπορεί να κάνω κάποιο λάθος.

Καλησπέρα και από μένα ;)

Η τροφοδοσία του είναι η κανονική ή χρησιμοποιείς κάποιο adaptor?

akisgr είπε:
.μου βγάζει μόνο ένα βουητό και δε δείχνει να παίρνει καν σήμα στο input. Κατα τα άλλα είναι σε άριστη κατάσταση και φαίνονται να δουλεύουν όλα οκ...

Δηλαδή τι χειρότερο περίμενες να σου κάνει; Να βγει κάνα χέρι να σε μουτζώσει;  ;D

Σύνδεσέ το και σε κάποιο άλλο μηχάνημα για να διπλοτσεκάρεις, π.χ. στην έξοδο από κάνα συνθ, και αν δε δουλεύει και εκεί το μηχάνημα έχει πρόβλημα.

Hysplex είπε:
Καλησπέρα και από μένα ;)

Η τροφοδοσία του είναι η κανονική ή χρησιμοποιείς κάποιο adaptor?
Φίλε μου καλησπέρα!

Η αλήθεια είναι πως η τροφοδοσία που μου έδωσε αυτός από την αγγελία δε μου φαίνεται original, μάλιστα γράφει APD (Asian Power Devices). Λες να φταίει αυτό;;

manosx είπε:
Δηλαδή τι χειρότερο περίμενες να σου κάνει; Να βγει κάνα χέρι να σε μουτζώσει;  ;D

Σύνδεσέ το και σε κάποιο άλλο μηχάνημα για να διπλοτσεκάρεις, π.χ. στην έξοδο από κάνα συνθ, και αν δε δουλεύει και εκεί το μηχάνημα έχει πρόβλημα.
χαχαχαχαχαχα  ;D Είσαι τρελός!! :P Απλά εννοούσα ότι φαίνεται και σε καλή κατάσταση και τα knobs δουλεύουν απροβλημάτιστα ;)

Thanks, θα προσπαθήσω να κάνω δοκιμή

καλησπερα,

κατι αντιστοιχο ειχα παθει εγω με το δικο μου επειδη το τρφοδοτικο που που δωσανε με το εφε ( μεταχειρισμενο) ηταν οτι να'ναι, ποσα mA γραφει το τροφοδοτικο οτι ειναι?

αν θυμαμαι καλα το lexicon πισω στο βυσμα της τροφοδοσιας γραφει ποσα mA χρειαζεται και νομιζω πως ειναι 2000mA. τροφοδοτικο με λιγοτερα mA θα σου δημιουργησει προβλημα.

harrisxr650 είπε:
καλησπερα,

κατι αντιστοιχο ειχα παθει εγω με το δικο μου επειδη το τρφοδοτικο που που δωσανε με το εφε ( μεταχειρισμενο) ηταν οτι να'ναι, ποσα mA γραφει το τροφοδοτικο οτι ειναι?

αν θυμαμαι καλα το lexicon πισω στο βυσμα της τροφοδοσιας γραφει ποσα mA χρειαζεται και νομιζω πως ειναι 2000mA. τροφοδοτικο με λιγοτερα mA θα σου δημιουργησει προβλημα.
Φίλε μου το Lexicon MX200 γράφει: 9V AC / 1.3 A / 50-60 hz

Η τροφοδοσία γράφει AC input: 100-240 V-, 50-60 hz , 0.65A Max. 51-80 VA

DC outputs : 12V----2A

Στάνταρ είναι μούφα η τροφοδοσία....λες να έκαψα τίποτα;;  :( :( :(

akisgr είπε:
Φίλε μου το Lexicon MX200 γράφει: 9V AC / 1.3 A / 50-60 hz

Η τροφοδοσία γράφει AC input: 100-240 V-, 50-60 hz , 0.65A Max. 51-80 VA

DC outputs : 12V ----2A

Στάνταρ είναι μούφα η τροφοδοσία....λες να έκαψα τίποτα;;  :( :( :(

Βρες αν μπορείς κάνα AC τροφοδοτικό τουλάχιστον, να κάνεις μια νεκροτομή σαν άνθρωπος, μη το θάψουμε ζωντανό το καημένο, αν και δεν το κόβω για Λάζαρο...

manosx είπε:

Το ψιλιάστηκα μόλις είδα τις τιμές... :/ Ελπίζω να μην κάηκε...ειλικρινά....Μ' αρέσει που το άλλο το πυρότουβλο μου έδωσε ότι να ναι τροφοδοσία...τι να πω ειλικρινά....

Που να μου πάει το μυαλό ότι θα μου έδινε ότι να ναι..... >:(

Παντως το τροφοδοτικο του πωλειται και ξεχωριστα. Εδω τα χαρακτηριστικα του:

www.thomann.de/gr/lexicon_lxp1_netzteil.htm

Κοιτα αν μπορεις να βρεις κατι εφαμιλλο σε καποιο Ελληνικο μαγαζι.

Waterfall-K είπε:
Παντως το τροφοδοτικο του πωλειται και ξεχωριστα. Εδω τα χαρακτηριστικα του:

www.thomann.de/gr/lexicon_lxp1_netzteil.htm

Κοιτα αν μπορεις να βρεις κατι εφαμιλλο σε καποιο Ελληνικο μαγαζι.
Ευχαριστώ φίλε μου για το λινκ. Βρήκα ήδη σ' ένα ελληνικό μαγαζί με 18 Ε, το original  :)

καταρχας βαλε ενα μικροφωνο σε μια προενισχυση και την εξοδο της  στειλε τη

στο βαθος να δεις αν στελνει σημα...αν στελνει οκ///

η γνωμη μου ειναι να συνδεσεις το lexicon αφου το δουλευεις μονο με τη καρτα ήχου

με spdif δλδ απο spdif out του lexicon στη καρτα ηχου και απο το spdif out της καρτας ηχου στην εισοδο spdif του lexicon...αν δουλευεις το cubase πηγαινεις στη ρυθμιση

external effects και βαζεις τις εισοδους και εξοδους spdif και πρεπει να συνδεσεις και το

usb του lexicon με το pc

αν δυσκολευτεις το email μου ειναι [email protected]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back