Προβλημα με ηλεκτρικα bc rich mockingbird

al6sjackson!

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλαησπερα φιλοι μου.Εχω την bc rich mockingbird st για μισο χρονο περιπου και αντιμετωπισα μεσα σε δυο μερες το εξης προβλημα.Παιζοντας Live σε καποια φαση καθως πειραματιζομουν με τα ποτενσιομετρα του volume και με τα coil taps καποια στιγμη χανεται κατα το 70-80% η ενταση μου και το drive μου.το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι τα καλωδια.τα κουναω ολα(καθως το ενα δεν ηταν καλης ποιοτητας και τα αλλα δυο τα χρησιμοποιω για καιρο)αλλα τιποτα.μετα απο μισο λεπτο επανερχεται ο ηχος κανονικα.αυτο εγινε καθως επαιζα μεσα απο την πεταλιερα μου.ομως την επομενη μερα επαιζα μονο με εναν marshall mg15 ετσι για την πλακα και με ενα μπαζο καλωδιο των 3ευρω.και μου ξανακανει το ιδιο.και μαλιστα σε αυτη τη φαση αλλαζω και τη θεση του p.u. επιλογεα και δοκιμαζω και με τους δυο μαγνητες(μαζι και ξεχωριστα)και γινεται το ιδιο μεχρι που επανηλθε μονη της παλι.Τι παιζει λοιπον?εχω προβλημα με τα ηλεκτρικα η 2 φορες μου την εκανανα τα καλωδια?Βεβαια ειχα ψιλιαστει οτι μπορει να μην εκανα σωστη εγκατασταση των ηλεκτρικων στην συγκεκριμενη καθως τα ποντεσιομετρα της εντασης ειανι αναποδα.δηλαδη αυτο κατω απο τον bridge p.u. ειναι για τον ιδιο μαγνητη ενω το αλλο που ειναι ακριβως πισω απο τον επιλογεα ειναι για τον neck,αλλα σκεφτηκα οτι μπορει να τα ειχαν βαλει επιτηδες ετσι για να  βολευει στο να κανει ο παικτης βιολια με την ενταση του bridge.Χρηστες και μη την ιδιας κιθαρας δωστε μου τα φωτα σας και πειτε μου αν αυτο ελεγχεται η επισκευαζεται ευκολα και φθηνα.μενω στο Βολο.Ευχαριστω πολυ. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
E.G. είπε:
οι μαγνητες σου ειναι passive η active?
Ειναι passive φιλε μου και τα παντα στοκ.αλλιως θα ειχα σκεφτει και για μπαταριες.

αλλιως θα ειχα σκεφτει και για μπαταριες
χαχα, πολλες φορες δεν σκεφτομαστε τα απλα και ψαχνουμε να βρουμε τι φταιει.

τα pots σου ειναι σε καλη κατασταση? οταν τα γυριζεις ακους τιποτα θορυβους? οταν στο κανει αυτο δοκιμασες να γυρισεις τα volume και tone? αν ναι συνεχιζει το προβλημα και απλως επανερχεται σε φυσιολογικη κατασταση μονη της?

E.G. είπε:
χαχα, πολλες φορες δεν σκεφτομαστε τα απλα και ψαχνουμε να βρουμε τι φταιει.

τα pots σου ειναι σε καλη κατασταση? οταν τα γυριζεις ακους τιποτα θορυβους? οταν στο κανει αυτο δοκιμασες να γυρισεις τα volume και tone? αν ναι συνεχιζει το προβλημα και απλως επανερχεται σε φυσιολογικη κατασταση μονη της?
Λοιπον οχι δεν μου κανει χρατσ χρατσ οταν γυριζω τα pots(αυτο το εχω παρατηρησει στη φθηνιαρικη jackson μου οποτε θα ημουν πεπεισμενος οτι αυτο φταει) και δυστυχως δεν επαιξα καθολου με τα pots καθως μου συνεβαινε αυτο...

και παλι ομως αν το παω σε εναν ειδικο η στο μαγαζι του Νακα εδω στο Βολο η σε αλλους που εμπιστευομαι περισσοτερο μπορεουν να δοκιμασυν διαφορα χωρις να μου κανουν ζημια?γιατι δεν ειναι να παιζεις με τοσα κουμπακια για την πλακα.και δεν θελω να πα8ουν και τιποτα τα coil taps....

αν την πας στο μαγαζι θα βρουνε κατευθειαν τι εχει, μη φοβασαι τα ηλεκτρικα μιας κιθαρας ειναι πολυ απλα, πρεπει να προσπαθησει πολυ καποιος για να σου κανει ζημια.

E.G. είπε:
αν την πας στο μαγαζι θα βρουνε κατευθειαν τι εχει, μη φοβασαι τα ηλεκτρικα μιας κιθαρας ειναι πολυ απλα, πρεπει να προσπαθησει πολυ καποιος για να σου κανει ζημια.
οκ φιλε μου τιμουλα στο περιπου για ελεγχο κατ'αρχην ξερουμε?

την κιθαρα την εχεις 6 μηνες, μηπως σε καλυπτει η εγγυηση της? απο τιμες δεν ξερω καθολου γιατι φτιαχνω τις κιθαρες μου μονος μου απο την αρχη. οι enigma guitars αν δεν κανω λαθος εχουν καταλογο εργασιων με κοστος. κοιτα εκει να παρεις μια ιδεα

E.G. είπε:
την κιθαρα την εχεις 6 μηνες, μηπως σε καλυπτει η εγγυηση της? απο τιμες δεν ξερω καθολου γιατι φτιαχνω τις κιθαρες μου μονος μου απο την αρχη. οι enigma guitars αν δεν κανω λαθος εχουν καταλογο εργασιων με κοστος. κοιτα εκει να παρεις μια ιδεα
βασικα με καλυπτει η εγγυηση αλλα υπαρχουν δυο προβληματα.1ον δεν ξερω αν αξιζει να τη στειλω γερμανια ωστε να την κοιταξουν και ποσο 8α παρει απο χρονο και 2ον δεν ξερω που εχω το χαρτι της εγγυησης ;D

Λοιπόν φίλε μου, έχω μία Gibson les paul Studio εδώ και 2μιση χρόνια. Πριν κανένα εξάμηνο άρχισε να μου κάνει μία τέτοια βλακιούλα αλλα όταν χτύπαγα με την πένα λίγο πιο δυνατά τις χορδες (να ακουστει δυνατο γκρανγκ) επανερχόταν. Πήγα στον καθηγητη της κιθάρας μου που ασχολιόταν με τέτοια, μου την άνοιξε και ήταν ένα καλωδιάκι που δεν έκανε καλή επαφή. Εμένα ήταν στους κάτω μαγνήτες. Κοίταξε μήπως έχεις και εσύ κανένα τέτοιο πρόβλημα... Είναι κατι ΠΟΛΥ απλο. Και όπως σου είπαν "τα ηλεκτρικα της κιθάρας είναι πολύ απλά"  ;)

al6sjackson! είπε:
βασικα με καλυπτει η εγγυηση αλλα υπαρχουν δυο προβληματα.1ον δεν ξερω αν αξιζει να τη στειλω γερμανια ωστε να την κοιταξουν
να αυτη τη "βλακεια" κανουμε ολοι που παραγγελνουμε απ'εξω - δεν θαβω τον θωμα αλλα αμα την ειχες παρει απο ελλαδα θα ειχες και αμεσα την βπηθεια σου

on topic τωρα

κατα πασα πιθανοτητα ειναι οι κολλησεις των pot σου - αυτο συμβαινει γιατι κατι δεν ακουμπαει καλα για να κανει κυκλωμα με συνεπειες οταν αντι να εχεις το 100% της εντασης να εχεις πολυ μικροτερη - μου εχει συμβει και εμενα

το καλυτερο αμα δεν ξερεις απο ηλεκτρικα ειναι να το πας σε καποιον μαστορα να στο κολλησει - μπορει να μην σου παρει και τιποτα εως 5 ευρω για αυτο το πραγμα

υποψιαζομαι οτι μπορει και να ειναι αυτο γιατι η ζεστη δεν κανει και το καλυτερο δυνατο στα ηλεκτρικα..........(ας μην μιλησουμε για το ξυλο ;D ;D)

οι bcrich γενικοτερα και οσες εχουν περασει απο τα χερια μου τρωγανε αλλαγη μαγνητων με την ΜΙΑ..............(οκ επερνα φτηνες) και το προβλημα σου μου κανει για κακη κολληση στα ποτς...............

δοκιμασε κατι που θα σου προτεινω και μας λες τα αποτελεσματα

προσπαθησε να παιξεις και οταν (αμα) σου ξανακανει το προβλημα δες σε πια θεση εχεις στον επιλογεα και εκεινη την ωρα κανε coil tap ή untap και δες αν επανερχεται η ενταση......................

Είχα συναντήσει το ίδιο πρόβλημα σε 2 epiphone και ήταν ο επιλογέα μαγνητών. Χαλαρώνουν τα ελάσματά του με τη χρήση και δεν κάνει καλή επαφή. Μπορεί να είναι απλά και κάποια κόλληση που έφυγε.

Αν είναι ο επιλογέας, φτιάχνεται μεν αλλά πρέπει να ασχοληθεί ο μάστορας για να επαναφέρει τα ελάσματα και συνήθως δεν ασχολούνται... Αν όμως πάρεις νέο επιλογέα, θα θέλει τοποθέτηση και νέες κολλήσεις και θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο.

Αν είναι απλά μια κόλληση που έφυγε, είναι πολύ απλή υπόθεση για ένα μάστορα να την ξαναβάλει σωστά με ένα κολλητήρι. Μην σου πουν τρελά ποσά

Επίσης, παίζει να έχει χαλαρώσει και το έλασμα του input jack και να μην κάνει καλή επαφή.

http://img.alibaba.com/img/pb/251/687/276/276687251_904.jpg

http://gdpedals.com/buy/images/uploads/monojack.jpg

Επιλογεας θα ειναι...

Κλασσικο προβλημα οταν μιλαμε για 3 θεσεις...(γι'αυτο πλεον χρησιμοποιω το george lynch switch system)

Οτι ακριβως λεει ο Σωτος...

Φτιαξε λιγο τα ελασματα και φροντισε οταν η κιθαρα δεν παιζει να βρισκεται ο επιλογεας παντα στη θεση 2...

Κ εγω για επιλογεα λεω. Το επαθα σε μια epi SG. Επεφτε η εναση στον εναν μαγνητη οπως λες κ εσυ. Κ την ανοιξα κ ηταν τελικα το ελασμα του επιλογεα δεν εκανε καλη επαφη. Του εδωσα λιγη κλιση για να κανει καλυτερη επαφη κ εστρωσε.

jimskeet2002 είπε:
Κ εγω για επιλογεα λεω. Το επαθα σε μια epi SG. Επεφτε η εναση στον εναν μαγνητη οπως λες κ εσυ. Κ την ανοιξα κ ηταν τελικα το ελασμα του επιλογεα δεν εκανε καλη επαφη. Του εδωσα λιγη κλιση για να κανει καλυτερη επαφη κ εστρωσε.
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχω την εντυπωση οτι αλλαξα τη θεση των μαγνητων καθως μου ετυχε το προβλημα και το ιδιο ειχα και με τον neck.αλλα ολα αυτα δεν εχουν σημασια καθως την πηγα στον μαστορα σημερα.μου ειπε απο βδομαδα θα την στειλει στον ηλεκτρονικακια οποτε πρεπει να περιμενω λιγο.ασε που μου ξεκινησε και το κυρηγμα για αγορες απο εξωτερικο και οτι και καλα μπορει να ηταν προβληματικη!!!!χαχαχ καπως οπως προειπε ο messalion

να αυτη τη "βλακεια" κανουμε ολοι που παραγγελνουμε απ'εξω - δεν θαβω τον θωμα αλλα αμα την ειχες παρει απο ελλαδα θα ειχες και αμεσα την βπηθεια σου

κατι πολυ απλο που μπορεισ να κανεισ μονος σειναι να κοιταξεισ τον επιλογεα

βαλτου λιγο wd40 η καποιο στρευ για επαφεσ και δουλεψε τον λιγακι γιατι μπορει να εχει πιασει μπιχλα και να μην κανει καλη δουλεια

al6sjackson! είπε:
Δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχω την εντυπωση οτι αλλαξα τη θεση των μαγνητων καθως μου ετυχε το προβλημα και το ιδιο ειχα και με τον neck.αλλα ολα αυτα δεν εχουν σημασια καθως την πηγα στον μαστορα σημερα.μου ειπε απο βδομαδα θα την στειλει στον ηλεκτρονικακια οποτε πρεπει να περιμενω λιγο.ασε που μου ξεκινησε και το κυρηγμα για αγορες απο εξωτερικο και οτι και καλα μπορει να ηταν προβληματικη!!!!χαχαχ καπως οπως προειπε ο messalion
Από βδομάδα!?!?!?!?!    Δεν είναι και τόσο μεγάλη ή δύσκολη εργασία δα... Μην σου χρεώσει παπάδες και λαγούς. Καλύτερα να την πας εσύ ας πούμε στον ηλεκτρονικό να σου το φτιάξει σε 5 λεπτά (και να γλυτώσεις την προμήθεια του μάστορα ίσως). Μπορείς πράγματι με ένα Contact cleaner να κάνεις και μόνος σου μια προσπάθεια, όπως είπαν.

Sottos είπε:
Από βδομάδα!?!?!?!?!    Δεν είναι και τόσο μεγάλη ή δύσκολη εργασία δα... Μην σου χρεώσει παπάδες και λαγούς. Καλύτερα να την πας εσύ ας πούμε στον ηλεκτρονικό να σου το φτιάξει σε 5 λεπτά (και να γλυτώσεις την προμήθεια του μάστορα ίσως). Μπορείς πράγματι με ένα Contact cleaner να κάνεις και μόνος σου μια προσπάθεια, όπως είπαν.
Οχι φιλε σωτηρη φταιω και πρεπει να το πληρωσω ακριβα εφ'οσον πηρα απο τους γερμανους που μας τα εχουν φαει ολα και δεν υποστηριξα την αγορα της χωρας μου(λεγομενα του πωλητη). :-[

al6sjackson! είπε:
Οχι φιλε σωτηρη φταιω και πρεπει να το πληρωσω ακριβα εφ'οσον πηρα απο τους γερμανους που μας τα εχουν φαει ολα και δεν υποστηριξα την αγορα της χωρας μου(λεγομενα του πωλητη). :-[
Εγώ πλέον ψωνίζω ΚΑΙ από Ελλάδα απλά και μόνο επειδή μερικά μαγαζιά έχουν αρχίσει σιγά σιγά και με φειδώ να έχουν ανταγωνιστικές τιμές σε ορισμένα προϊόντα σε σχέση με το Γερμανό. Αν το έκαναν περισσότεροι κι ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό, δε θα ψώνιζα απ'έξω παρά μόνο προϊόντα που δε βρίσκω εδώ(υπάρχει κι αυτό το θέμα...).

Το να κατηγορεί κανείς το Γερμανό επειδή έχει χαμηλές τιμές και μετά να πουλά το δεκαετίας στοκ του ακριβά, δε μου λέει κάτι. Υπάρχει κι η selective πτώχευση άλλωστε  ;)...

Trending...

Νέα θέματα