προβλημα με feedback σε JB dancun

kkmspm

Νέο μέλος
Πόντοι
16
παιδια τα φωτα σας....

Εδω και κανα δίμηνο εχω το εξης προβλημα. Οταν ανεβει το gain εχω συνεχομενο, συνηθως οχι μουσικο, feddback. Το προβλημα παρουσιαζεται μονο στον bridge μαγνητη ο οποιος ειναι ενας seymour Dancun JB αγορασμενος πριν απο 4-5 χρονια. Επισης να τονισω οτι τα επιπεδα του gain μου δεν ειναι καταστροφικά (ηχος rock 80s) καθως να πω οτι το παρουσιαζει και στο καθαρο καναλι με νορμαλ fuzz. Τελος να πω οτι δεν εχω καθολου hum η καποιον αλλο θορυβο και οτι το feedback παρουσιαζεται ακομα και οταν κανω mute τις χορδες με το χερι μου. Επισης να πω οτι η κιθαρα μου κανει το προβλημα και σε αλλο ενισχυτη που τη δοκιμασα ενω ακομα και tele στο δικο μου rig δεν κανει κιχ (περα απο το hum).

Μπορει καποια "παραξενη" γείωση να δημιουργει τετοιο θεμα? Υπαρχει πιθανωτητα να θελει κερωμα ο μαγνητης τοσο συντομα? 

kkmspm είπε:
Υπαρχει πιθανωτητα να θελει κερωμα ο μαγνητης τοσο συντομα? 
Μάλλον εκεί βρίσκεται το πρόβλημα σου.

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να τον κερώσεις.

Είναι σχετικά απλή διαδικασία όπου θα καταλάβεις αμέσως αν είχε τέτοιο θέμα απο το πόση ώρα θα σου βγάζει φυσαλίδες στο κερί και το πιο πιθανό είναι μετά να μην έχεις κανένα θέμα με feedback.

χμ...ευχομουν να μην ειναι κατι τετοιο μονο και μονο γιατι δεν εχω ξανακανει τετοια διαδικασια.

Που βρησκουμε κερι?  ;D

Τσέκαρε και αυτό το θέμα.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=193466.msg663892#msg663892

Εγώ το είχα κάνει με κερί από τα κλασσικά ρεσό του κιλού 7-8 και μισή λαμπάδα-κερί μέλισσας (beeswax) που είναι καλής ποιότητας και το βρίσκεις σε μαγαζί με εκκλησιαστικά. Βασικά και να μη βάλεις beeswax δεν νομίζω να έχεις χειρότερο αποτέλεσμα.

Το έκανα μέσα σε κουτάκι κοκα κόλας που φύλαξα μετά για μελοντική χρήση.

βεβαιωσου οτι ο μαγνητης ειναι γειωμενος..

Καποια ψυχρη κολληση ειναι..

Satanas είπε:
Οι μαγνήτες θέλουν κατα καιρούς επανα-κέρωμα??  ??? ??? ???
Όχι όλοι. Τυχαίνει. Εγώ έχω έναν JB είκοσι πέντε χρόνια και είναι μια χαρά.

το προβληα δλδ εμφανιστηκε ξαφνικα μετα απο 5 χρονια? μηπως πειραξες κατι, εστω το υψος του μαγνητη? γινεται μια ψυχρη κολληση να προκαλεσει τετοιο θεμα μετα απο τοσα χρονια?

εχω κ γω εδω κ 9-10 χρονια τον ιδιο μαγνητη στη στρατ μου κ και ειναι απροβληματιστος..

μη ξεχασεις να μας κρατησεις απ του ντεητ, ενδιαφερον, ελπιζω να βρεις λυση συντομα :-)

παιδια δεν εχω πειραξει τπτ. Θεμα κολησεων δεν νομιζω να υπαρχει μιας και τις ειχα κανει εγω (ειμαι και μετριοφρων τρομαρα μου  :P ) ωστοσο θα τις ξανατσεκαρω (εχω και παραξενο wiring...αντε να το ξαναψαξω)

Θα ενημερωσω...

βρηκα κερι παραφινης αλλα ειναι 5κιλο και εχει 14 ευρω....

http://candlemaking.gr/shop/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-5-kg-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82

ξερει καποιος να πουλανε μικροτερη ποσοτητα καπου?

Επισης γιατι χρειαζεται και κερι μελισσας? ειναι απαραιτητο?

εκανα καποιες δοκιμες που βρηκα στο net και θελω σιγουρα κερωμα. Οταν χτυπαω ελαφρα το μαγνητη με την πενα ακουγεται εντονος κροτος στα ηχεια και επισης οταν μιλαω στο μαγνητη ακουγομαι απο τον ενισχυτη (το τεστ εγινε με delay για να ακουσω τη φωνη μου στις επαναλειψεις :p)

Τα συμπτοματα εμφανιζονται και στον neck μαγνητη (jazz) αλλα πολυ πιο εξασθενισμενα οποτε μαλλον θα κερωσω και τους δυο να ξεμπερδευω....

Αν εισαι αθηνα μπορουμε να το κανουμε παρεα ωστε να μην αγορασουμε και οι 2 κερι.

αν λες εμένα δεν είμαι Αθήνα αλλά δεν νομίζω ότι θα σου κοστίσει το κερί πολύ ,πχ

http://www.melissopolis.com/keria-sapounia/keria/parafines/?gclid=COLah8SnpMECFagKwwodfkoAbw

αλλά ίσως να χρειαστεί να αγοράσεις ένα θερμόμετρο για την δική σου ασφάλια αλλά και του μαγνήτη.

140 degrees Fahrenheit =

60 degrees Celsius

150 degrees Fahrenheit =

65.5 degrees Celsius

Ωπ! ωραιος! Αυτες τις τιμες ηθελα να δω :p

Ευχαριστω.... ;D ;D ;D

εκανα επιτελους το κερωμα. εβαλα 80% κερι παραφινης και 20% κερι μελισσας. Τον κερωσα για 20 λεπτα περιπου. Επαιξε τελεια χωρις μικροφωνισμους για 1-2 ωρες αλλα μετα ξανα αρχισε και εχω την εντυπωση πιο δυνατα....Να υποθεσω οτι εκανα κατι λαθος? Πρεπει να προσεξω κατι? Μηπως φταιει η ποιοτητα των υλικων που βρηκα?

>:(

Insectius είπε:
αν λες εμένα δεν είμαι Αθήνα αλλά δεν νομίζω ότι θα σου κοστίσει το κερί πολύ ,πχ

http://www.melissopolis.com/keria-sapounia/keria/parafines/?gclid=COLah8SnpMECFagKwwodfkoAbw

αλλά ίσως να χρειαστεί να αγοράσεις ένα θερμόμετρο για την δική σου ασφάλια αλλά και του μαγνήτη.

140 degrees Fahrenheit =

60 degrees Celsius

150 degrees Fahrenheit =

65.5 degrees Celsius
+1000

kkmspm είπε:
εκανα επιτελους το κερωμα. εβαλα 80% κερι παραφινης και 20% κερι μελισσας. Τον κερωσα για 20 λεπτα περιπου. Επαιξε τελεια χωρις μικροφωνισμους για 1-2 ωρες αλλα μετα ξανα αρχισε και εχω την εντυπωση πιο δυνατα....Να υποθεσω οτι εκανα κατι λαθος? Πρεπει να προσεξω κατι? Μηπως φταιει η ποιοτητα των υλικων που βρηκα?

>:(
Tο μόνο που φταίει είναι ότι πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι μερικά πράγματα διορθώνονται με την ανάθεση του προβλήματος σε επαγγελματίες τεχνικούς οργάνων και όχι με το να κάνουμε ότι μας καπνίσει ή ότι μας προτείνουν στα οποιαδήποτε forum !!!

woodaki είπε:
..ή ότι μας προτείνουν στα οποιαδήποτε forum !!!
Ως μελος του φορουμ σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια εκ βαθους καρδιας :P

digisilence είπε:
Εντάξει ίσως ήταν λίγο άκομψο, αλλά έχει και το δίκιο του  ;)

digisilence είπε:
Φίλε μου ίσα ίσα ούτε ίχνος εμπάθειας ούτε ειρωνείας ούτε τίποτα. Αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι τα ''καλά μου'' λόγια. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να έχεις ένα όργανο που παίζει καλά. Με πατέντες και με εμπνεύσεις είτε δικές σου είτε άλλων το μόνο που πιθανότατα κατάφερες είναι να έχεις καταστρέψει τον μαγνήτη σου. Μπορεί να μην σου άρεσε έτσι όπως στο έγραψα αλλά δεν παύει να είναι η πραγματικότητα. Με μερικά πράγματα σε αυτό το όργανο δεν κάνουμε πειράματα εκτός και αν έχουμε γνώση. Απο τη στιγμή που δεν έχουμε το πηγαίνουμε σε τεχνικό. Ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημα σου γρήγορα και με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back