Πρόβλημα ηχογράφησης-αναπαραγωγής

Clouseau

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ο τίτλος δεν είναι και πολύ εύστοχος αν ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς αλλάξτε τον.

Φτιάχνω ένα drum track στο fruity loops,πατάω play και παίζω κιθάρα απο πάνω.Η κιθάρα στο tube pre και κατευθείαν κάρτα ήχου.Όταν δεν παίζω καθόλου είναι ολα οκ,με το που πατάω μια χορδή αλλάζει ο ήχος των τυμπάνων λες και επεμβαίνει η κιθάρα στο track.Απο μουντός που ήταν πριν γίνεται πιο ζωηρός,σα να ενισχύεται και εκείνος σα την κιθάρα.Πως είναι δυνατόν;;

Το ίδιο και στο cubase,όταν κάνω import το drum track απ΄το fl.

Ε,δε μπορεί όλο και κάποιο προβληματάκι θα υπάρχει εδω και κει!

Αυτό στο κάνει και αν κάνεις mute στο κανάλι με την κιθάρα, ή μόνο όταν παίζει η κιθάρα ταυτόχρονα με την λούπα;

Ο τίτλος δεν είναι και πολύ εύστοχος αν ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς αλλάξτε τον.Φτιάχνω ένα drum track στο fruity loops' date='πατάω play και παίζω κιθάρα απο πάνω.Η κιθάρα στο tube pre και κατευθείαν κάρτα ήχου.Όταν δεν παίζω καθόλου είναι ολα οκ,με το που πατάω μια χορδή αλλάζει ο ήχος των τυμπάνων λες και επεμβαίνει η κιθάρα στο track.Απο μουντός που ήταν πριν γίνεται πιο ζωηρός,σα να ενισχύεται και εκείνος σα την κιθάρα.Πως είναι δυνατόν;;

Το ίδιο και στο cubase,όταν κάνω import το drum track απ΄το fl.

Ε,δε μπορεί όλο και κάποιο προβληματάκι θα υπάρχει εδω και κει![/quote']

Κοίτα τις ρυθμίσεις σου στο input στο control panel της delta μάλλον έχεις επιλέξει να γράφεις την έξοδο της κάρτας και ξαναπηγαίνουν πίσω σαν λούπα τα drums για αυτό τα ακούς δυνατότερα.Λέω τώρα..

haryy>Δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο,εξάλλου δεν έχει επιλογή.

Αυτό δε συμβαίνει μόνο αφού ηχογραφήσω την κιθάρα,μόνο και μόνο που θα παίξω πάνω απ'τα τύμπανα αλλάζει ο ήχος.

boukaw7>Όταν κάνω mute στο κανάλι της κιθάρας-εφόσον έχω γράψει τώρα φυσικά-ακούγονται όλα φυσιολογικά.Επίσης επιδρά στο drum track και το guitar rig.Κιθάρα unmuted πρώτη αλλοίωση,ενεργοποιημένο guitar rig στο insert του καναλιού της κιθάρας 2η.

Κοίτα αφού λες ότι όταν mutαρεις τα υπόλοιπα, ακούγεται κανονικά, παίζει να είναι και φυσιολογικό αυτό, καθώς πάντα 1 ήχος αλληλεπιδρά με 1 άλλο. Γιαυτό κιόλας πολλές φορές λέμε, για το πως θα κάτσει 1 κομμάτι ή ήχος σε μια μίξη. Πάντως αν μπορείς σήκωσε κανά δείγμα, για να δούμε, καθώς τώρα πολλά μπορούμε να λέμε και να είναι λόγια του αέρα!

Λοιπόν προχειρογραμμένα και κουτσουρεμένα είναι :

Κιθάρα μόνη της μετά τύμπανα μόνα τους και τέλος και τα 2.Στο track της κιθάρας έχω guitar rig,πουθενά τίποτα άλλο.Το πρόβλημα είναι εμφανές!

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/Clouseau/test-02.mp3

Πάντως δε φταίει το εφε ή το cubase,επαναλαμβάνω το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και όταν παίζουν τα τύμπανα στο fruity loops και'γω απο πάνω κιθάρα-καθάρη.

πω πω ακούω ακούω και διαφορές πουθενά. Είναι μια μικρούλα, που ίσως δικαιολογείται λόγω της αλληλεπίδρασης των 2 ήχων στην μίξη. Δεν ακούω άλλες διαφορές.

Αύριο θα τα ακούσω και με τα μονιτορ (αν και δεν νομίζω να βρω και τπτ δλδ). Κάτσε αν τα ακούσει και άλλος και πει τπτ.

Κατάρα(αλα Kabamaru)!Μόνο εγω το ακούω;Δεν είναι καλό αυτό! :lol:

Στη μίξη είναι το πρόβλημα έτσι;Τα μόνα τους είναι οκ απλά τα έβαλα για σύγκριση.Δε μπορεί ρε συ,είναι ιδιαίτερα εμφανές στο ride.

Ναί, και εγώ δέν ακούω διαφορά. Και στο Audacity που είδα στα γρήγορα την κυματομορφή δέν μου φάνηκε να επηρεάζεται.

:cry: :cry:

Μα γιατί το ακούω μόνο εγώ;Δεν είναι δυνατόν.Το ίδιο αρχείο ακούμε και είναι ολοφάνερη η διαφορά,όπως ξαναείπα ειδικά στο ride,είναι σα να έχει κάποιο πολύ σκληρό noise gate,με λίγο phaser που φυσικά δεν έχει τίποτα!Με άλλα λόγια τα τύμπανα μοιάζουν να περνάνε και αυτά απο το tube pre όπως και η κιθάρα κάθε φορά που παίζω.

Απ'την Maudio ούτε φωνή ούτε ακρόαση :cry:

Mήπως να αφήσεις την maudio και να πας σε κανα γιατρό?? :lol: Αστειεύομαι αλλά ούτε κι εγώ δεν καταφέρνω να ακούσω διαφορά...

Καμια διαφορα και απο μενα. Και με ακουστικα, αλλα και με ηχεια, το αποτελεσμα μου ακουγεται ιδιο.

Ισως μεσα στο δωματιο που ηχογραφεις, να συντονιζεται τιποτα μαζι με τα ηχεια και ετσι να γινεται μια βαβουρα που σου δινει την εντυπωση πως ο ηχος αυξανεται.

Κλουζω, σταντε δεν παιζει προβλημα, γιατι ημουνα για κανα 3λεπτο με πηδηματακια απο το σημειο με σκετα τυμπανα, στο σημειο με τυμπανα και κιθαρα.

Δεν ακουσα καμια διαφορα.

Νομίζω πως είναι η αλλαγή στον ήχο λόγο τις μίξης τον δυό ήχων. Αν έχεις διαφορετικό είδος reverb στo drum track και στο track της κιθάρας και / ή παίζει κάποιο master effect λογικά θα ακούγονται διαφορετικά οι ήχοι στι μίξη. (διαφορετικά θα ακούγονται έτσι κι αλλιώς, αλλα αν έχεις και τα effect θα παίζει διαφορά σίγουρα).

Ηχογράφηση πάντως της κιθάρας μέσα στα τύμπανα δεν παρατήρησα. Μικρή αλλαγή στον ήχο (και αναμενώμενη, ναι.)

Επιτέλους κάποιος ακούει κάτι!Δηλαδή αυτό το απαίσιο πράγμα είναι φυσιολογικό;Ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα στο παρελθόν...

Έφτιαξα και κάτι πιο higain μπας και ακουστεί τίποτα διαφορετικό.

Με το που τελειώνει το ριφ πιστεύω φαίνεται η διαφορά.

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/Clouseau/test-03.mp3

Τα drum parts που φτιάχνω τελούν χρέη μετρονόμου για να γράψω τα υπόλοιπα όργανα και στο τέλος τα αντικαθιστώ με πιο προσεγμένα τύμπανα.Ελπίζω στην αντικατάσταση να αλλάξει κάτι...

Trending...

Νέα θέματα

Back