ProTools Vs Logic Studio 8

Holystone

Μέλος
Πόντοι
48
Καλησπέρα σε όλους :)

Πρώτον έχουν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τους;

Λέω να μεταβώ στους iMac (please μην ξεκινήσουμε πάλι Mac Vs PC, το έχουμε εξαντλήσει  ;))

τι με συμφέρει:

α) να αγοράσω ξεχωριστά μια κάρτα ήχου π.χ. μια focusrite στα 400ε και το Logic8 στα 469 που έχει και 40Gb με όλα μέσα (libraries-samplers-plug-ins κτλ)[σύνολο 870 περίπου] ή

β) την κάρτα ήχου της Digidesign Mbox 2 Pro στα 759ε που έχει και τα Protools LE [κι αυτό πάνω-κάτω στα 800e;]

Τα plug-ins στα Protools LE καλύπτουν από ποιότητα στον ήχο τους - περιλαμβάνουν αρκετά όργανα και samplers;

Τι αξίζει; ???

Thanx

είναι προγράμματα που ξεκίνησαν με εντελώς διαφορετική νοοτροπία και όσο περνάει ο καιρός ...συγκλίνουν (όπως και τα περισσότερα)

για να μη σε μπερδεύω θα σου πω πως το logic ξεκίνησε σαν midi editor ενώ τα protools σαν audio editor. οπότε καταλαβαίνεις ποιο είναι το δυνατό σημείο του καθενός.

απο οργανα,εφφέ, library το logic υπερτερεί έτσι κι αλλιώς.

ενας καλός λόγος επίσης για να πάρεις logic είναι οτι το βγάζει η ιδια η apple πια και βασίζεται στην coreaudio μηχανή ήχου.

και τα δύο αξίζουν,αν θες γράψε τι ακριβώς θες να κάνεις,πχ να μαζεέυται η παρέα να jammάρετε και να γραφεις performances,να δουλεύεις solo μόνο με soft synth κλπ?

Δηλ. Αν πω: Θέλω αυτά που μπορείς να κάνεις και με τα Cubase και Nuendo στα PC, δηλ. audio recording+υποστήριξη για instruments+και σύνδεση με samplers, είναι πολλά για να τα έχει το ένα μόνο του; ;D ;D

Holystone είπε:
δηλ. audio recording+υποστήριξη για instruments+και σύνδεση με samplers, είναι πολλά για να τα έχει το ένα μόνο του; ;D ;D
οχι ,είναι αυτονόητα πράγματα αυτά,μέχρι και το flstudio τα κάνει (χωρίς καμια διάθεση απαξίωσης).

το logic είναι πιο ολοκληρωμένο σαν πακέτο,σου δίνει ευελιξία στο θεμα της κάρτας ήχου, και μπορείς να κάνεις κουλά πράγματα με το midi. αν έχεις δε και εξωτερικά synth,εφφε ακόμα καλύτερα. απ την άλλη έχει δυστυχώς κάποιες ψιλομπαγγιές σαν νεο release που ελπίζω να διορθωθούν σύντομα.

τα protools απ την άλλη έχουν το περίφημο elastic audio και γενικά φημίζονται για το πόσο καλό audio editor έχουν. επίσης ίσως γενικά είναι λίγο πιο σταθερό (τουλάχιστον τώρα) αλλά θα πρέπει να περιμένεις καθε ποτε θα βγάζει drivers η digidesign. πχ ακόμα δεν έχει βγάλει drivers για το leopard...

Logic δαγκωτό και εννοείται οτί αν επιλέξεις μια focusrite Pro 10 i/o θα έχεις καλύτερο audio interface από τo MBox 2 Pro

Holystone είπε:
Λέω να μεταβώ στους iMac (please μην ξεκινήσουμε πάλι Mac Vs PC, το έχουμε εξαντλήσει  ;))

τι με συμφέρει:

α) να αγοράσω ξεχωριστά μια κάρτα ήχου π.χ. μια focusrite στα 400ε και το Logic8 στα 469 που έχει και 40Gb με όλα μέσα (libraries-samplers-plug-ins κτλ)[σύνολο 870 περίπου] ή
Η αν δεν σε ενδιαφέρουν πολλά In / Out, Apogee Duet. Τέλεια συνεργασία με το Logic.

johnnyk είπε:
είναι προγράμματα που ξεκίνησαν με εντελώς διαφορετική νοοτροπία και όσο περνάει ο καιρός ...συγκλίνουν (όπως και τα περισσότερα)

για να μη σε μπερδεύω θα σου πω πως το logic ξεκίνησε σαν midi editor ενώ τα protools σαν audio editor. οπότε καταλαβαίνεις ποιο είναι το δυνατό σημείο του καθενός.

απο οργανα,εφφέ, library το logic υπερτερεί έτσι κι αλλιώς.

ενας καλός λόγος επίσης για να πάρεις logic είναι οτι το βγάζει η ιδια η apple πια και βασίζεται στην coreaudio μηχανή ήχου.

και τα δύο αξίζουν,αν θες γράψε τι ακριβώς θες να κάνεις,πχ να μαζεέυται η παρέα να jammάρετε και να γραφεις performances,να δουλεύεις solo μόνο με soft synth κλπ?
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αν ήταν και εξακολουθεί να είναι κάτι που ξεχωρίζει το logic από όλα τα υπόλοιπα είναι το audio engine του. Μέχρι πρότινος ήταν αρκετά πιο δύσχρηστο από τα υπόλοιπα αλλά πλέον έχει κλείσει η ψαλίδα. Νομίζω ότι το logic είναι κορυφαία πρόγραμμα και προσφέρει πάρα πολύ software σε τιμή πολύ προσιτή. Τα protools απλά έχουν όλο το πακέτο (software-hardware) και αυτό είναι το μεγάλο τους όπλο, συν το ότι ακόμα θεωρούνται industry standard. Αλλά από audio engine είναι ψιλομάπα. (τη γνώμη μου λέω, please μην αρχίσει logic vs protools thread)

pkole είπε:
Αλλά από audio engine είναι ψιλομάπα. (τη γνώμη μου λέω, please μην αρχίσει logic vs protools thread)
δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς. οταν λες audio engine προφανως εννοείς coreaudio vs dae ,σωστά?

γιατί σαν audio editor τα protools είναι προφανώς ακόμη μπροστά

pkole είπε:
(τη γνώμη μου λέω, please μην αρχίσει logic vs protools thread)
Αυτός είναι ο τίτλος του thread βρε.

Καλημέρα!

Τώρα όσον αφορά

Holystone είπε:
Τα plug-ins στα Protools LE καλύπτουν από ποιότητα στον ήχο τους - περιλαμβάνουν αρκετά όργανα και samplers;
και αντίστοιχα στο Logic 8;

(γιατί ρωτάω: επειδή θέλω να πάρω το βασικό αυθεντικό πακέτο των Waves Native Power -γύρω στα 400ευρω και λέω μήπως είναι περιττό, και καλύπτουν τα plug-ins καποιου από των δύο...)

Holystone είπε:
(γιατί ρωτάω: επειδή θέλω να πάρω το βασικό αυθεντικό πακέτο των Waves Native Power -γύρω στα 400ευρω και λέω μήπως είναι περιττό, και καλύπτουν τα plug-ins καποιου από των δύο...)
ε,πολλά θες  :P σιγα μην είναι καλύτερα τα plug ins του logic/protools απο της waves. για να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά είναι ,απλά τιποτα το φοβερό

Όχι είναι πολύ καλά (διαφωνώ δλδ με αυτό το τπτ το φοβερό) αλλά όντως δεν τα βάζουν με τα waves και λοιπά άλλα μεγαθήρια. Οπότε εννοείται πως θα πας σε Waves και κάποιο από τα 2, γνώμη μου για logic καλύτερα. Και καλό audio engine έχει και τέλειο midi και με την τελευταία έκδοση έγινε πολύ φιλικό προς τον χρήστη. Το έβλεπα σε 1 φίλο που το έχει και αποτελεί ίσως τον μοναδικό λόγο που θα πήγαινα σε μακ (αν και υπάρχει και το samplitude για τα pc)

boukaw7 είπε:
αποτελεί ίσως τον μοναδικό λόγο που θα πήγαινα σε μακ (αν και υπάρχει και το samplitude για τα pc)
πηγαινε ρε boukaw να βρεις την υγειά σου  ;)

Συγνώμη  :o

αλλά ΤΙ παίζει με το Logic; Διαβάζω αριστερά και δεξιά ότι μεχρι χθές μερικά bugs έκαναν τη ζωή των χρηστών δύσκολη, ότι μέχρι σήμερα με την καινούργια έκδοση τα "περισσότερα" ??? έχουν διορθωθεί, αλλά ακόμα σε πολλούς -με λίγα tracks και λίγα synth- το σύστημα πατάει κόκκινο και δείχνει να peakάρει από πόρους ??? ???

Ρε παιδιά, μέχρι σήμερα σε PC και με το Cubase - Nuendo τέτοια bugs δεν συνάντησα ποτέ!!!

Δηλαδή ενώ θέλω να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη (και πιο ποιοτική -μουσικά πάντα...-) με αυτά τα προγράμματα, μου λένε ότι "ε, μπορεί να είναι retail έκδοση αλλά το κάτι τοις τους στραβό το έχουνε" ??? ???

What the F@<K ;;;;

Αν δούλευαν ακόμη με τπτ g4, λογικό μου φαίνεται το 8 να κολλάει από 1 σημείο και μετά.

Το κουλό είναι ότι τα cubase/nuendo είναι γνωστά για την "σταθερότητά" τους, σε αντίθεση με το logic που θεωρείται βράχος!

Εμένα το logic σε "ερασιτεχνικό" υπολογιστή - iMAC (core 2 duo 2.4ΜHz, 2 GB RAM), χθές πάλευε χωρίς πρόβλημα περίπου 32 tracks ξεπάγωτα με τουλάχιστον 2-3 απλά εφφέ (EQ, comp, κλπ ) το καθένα. Τα μισά περίπου audio και τα άλλα midi.

(Μη φοβάστε, δεν θα τα χώσω όλα .... δοκιμές έκανα.  :) )

Επίσης, δεν μου έχει κρασάρει ποτέ.... αλλά από κουλαμάρες (που λέει και ο boukaw7  :) ) μου έχει κάνει 3:

1. Σε ένα συγκεκριμένο (audio) track (σε ένα συγκεκριμένο τραγούδι) δεν ακούει -μερικές φορές- το automation. ("Παγωμένο" το ακούει πάντα  :)  )

2. Στο bounce, μια φορά "ξέχασε" ένα track. Το ξαναδοκίμασα και το έκανε σωστά.

3. Έχασε μια φορά ένα audio track. (Δεν έβρισκε το audio file .... γιατί δεν υπήρχε. Το αποκλείω να μπήκα στο folder και να το έσβησα με το χέρι.  ::) Δεν το χρειαζόμουν - ένα κακό take ήταν και δεν έψαξα λύση.)

Όμως δεν αποκλείω να κάνω εγώ κάτι λάθος, καθώς ακόμα το εξερευνώ και αλλάζω / πειράζω settings κλπ.  :)

Καλημέρα παιδες!

Συγνώμη, αλλά αυτά φίλε harilatron

harilatron είπε:
Επίσης, δεν μου έχει κρασάρει ποτέ.... αλλά από κουλαμάρες (που λέει και ο boukaw7  :) ) μου έχει κάνει 3:

1. Σε ένα συγκεκριμένο (audio) track (σε ένα συγκεκριμένο τραγούδι) δεν ακούει -μερικές φορές- το automation. ("Παγωμένο" το ακούει πάντα  :)  )

2. Στο bounce, μια φορά "ξέχασε" ένα track. Το ξαναδοκίμασα και το έκανε σωστά.

3. Έχασε μια φορά ένα audio track. (Δεν έβρισκε το audio file .... γιατί δεν υπήρχε. Το αποκλείω να μπήκα στο folder και να το έσβησα με το χέρι.  ::) Δεν το χρειαζόμουν - ένα κακό take ήταν και δεν έψαξα λύση.)
δεν είναι ήδη αρκετά; και μόνο η πιθανότητα να συμβούν, (και δεν μιλάω να κρασάρει ο Mac λόγω λειτουργικού, ή hardware, αλλά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα να παρουσιάζει μικροπροβλήματα) δεν είναι ενα μειον για το περιβόητο Logic;;

Το τελευταίο που χρειάζομαι είναι να ψάχνω αραιά και που "πού είναι τα tracks, και σε τελική μίξη με  αρκετά όργανα να ξεχάσει και το Logic αλλά και εγώ κανένα riff :P)

Διχάζομαι...(και δεν το θέλω...) :-\

Holystone είπε:
Συγνώμη, αλλά αυτά φίλε harilatron

...

....

δεν είναι ήδη αρκετά; και μόνο η πιθανότητα να συμβούν, (και δεν μιλάω να κρασάρει ο Mac λόγω λειτουργικού, ή hardware, αλλά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα να παρουσιάζει μικροπροβλήματα) δεν είναι ενα μειον για το περιβόητο Logic;;

...
Κατ' αρχήν είναι στα μείον ... αλλά:

...

Όμως δεν αποκλείω να κάνω εγώ κάτι λάθος, καθώς ακόμα το εξερευνώ και αλλάζω / πειράζω settings κλπ.  :)

Συμφωνώ μαζί σου harilatron :)

αλλά με αυτό:

Holystone είπε:
Διαβάζω αριστερά και δεξιά ότι μεχρι χθές μερικά bugs έκαναν τη ζωή των χρηστών δύσκολη, ότι μέχρι σήμερα με την καινούργια έκδοση τα "περισσότερα" ??? έχουν διορθωθεί, αλλά ακόμα σε πολλούς -με λίγα tracks και λίγα synth- το σύστημα πατάει κόκκινο και δείχνει να peakάρει από πόρους ??? ???
τι γίνεται; δεν ισχύει; "αστοχεία υλικού" σε ελάχιστους χρήστες θα το λέγαμε, ή υπαρκτό προβλημα;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back