Προτείνετε synth please!

vandergraaf

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρά σε όλους.

Χωρίς πολλά πολλά να σας κουράσω. Απευθύνομαι στους guru πλητράδες εδώ.

Προτείνετε μου ένα synth (όχι software λύση) που να ταιριάζει γάντι σε Neo-progressive rock συγκρότημα. (Στύλ Porcupine Tree, Marillion, Pendragon, IQ κλπ). Ενδιαφέρομαι κυρίως για ΠΟΙΟΤΙΚΑ voices και pads αλλά και ακουστικά όργανα (βασικά θέλω να είναι all-around αλλά με περισσότερη ποιότητα στους ήχους του συγκεκριμένου είδους).

Παράκληση να μην ξεπερνάμε το χιλιάρικο (άντε ίσως πολύ λίγο  ;D)

Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!  :)

vandergraaf είπε:
Προτείνετε μου ένα synth (όχι software λύση) που να ταιριάζει γάντι σε Neo-progressive rock συγκρότημα.(Στύλ Porcupine Tree, Marillion, Pendragon, IQ κλπ).
Ίσως τα synths που παίζουν οι μπάντες που αναφέρεις; ::)

Ενδιαφέρομαι κυρίως για ΠΟΙΟΤΙΚΑ voices και pads αλλά και ακουστικά όργανα (βασικά θέλω να είναι all-around αλλά με περισσότερη ποιότητα στους ήχους του συγκεκριμένου είδους).
Τώρα δίνεις κάποιες πιο νορμάλ πληροφορίες για τις ανάγκες σου. Θα έλεγα να δεις το κλασικό στην κατηγορία του χιλιάρικου Yamaha MO6 και το τρελό bargain που ακούει στο όνομα Alesis Fusion. Προσωπικά μου αρέσουν και τα pads της Korg (έχω βρει πολύ ωραία πράγματα στο TR μου) αλλά δεν πιστεύω ότι οι ακουστικοί ήχοι της Korg σε αυτή την κατηγορία είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί.

Αν μπορείς να γίνεις ακόμη πιο συγκεκριμένος, θα ήταν καλύτερα για όλους I think... ;)

Alchemist είπε:
Προτείνετε μου ένα synth (όχι software λύση) που να ταιριάζει γάντι σε Neo-progressive rock συγκρότημα.(Στύλ Porcupine Tree, Marillion, Pendragon, IQ κλπ).
Ίσως τα synths που παίζουν οι μπάντες που αναφέρεις; ::)
Βασικά φαντάζομαι ότι αυτές οι μπάντες δεν παίζουν 1ον με ένα synth πού να τα "κάνει όλα" και 2ον με synth του χιλιάρικου, γι'αυτό και δεν μπήκα στο τρυπάκι να ψάξω να βρώ ακριβώς με τι παίζουν.

Από όργανα τώρα ένα καλό πιάνο, ένα καλό mellotron, ένα καλό rhodes και hammond μου αρκούν. Περισσότερο βάση δίνω σε voices και pads που θα χρησιμοποιούμε κατα κόρον και λίγο σε electro-pads. Δεν ξέρω τι άλλο να πω για να το προσδιορίσω ακόμη περισσότερο...  :-[

Περιμένω τις προτάσεις σας. (Ευχαριστώ Alchemist θα τα κοιτάξω αυτά σίγουρα)  ;D

Ωχ παιδιά από κεκτημένη ταχύτητα το έβαλα το θέμα σε λάθος μέρος...  :-[ :-[

Μπορεί κάποιος να το μετακινήσει παρακαλώ στο keyboards...??  ;D

ότι είπε ο αλχημιστής ...............

Ρε παιδιά δεν το κάνουμε ένα sticky  να τελειώνουμε . Όλοι το ίδιο ζητάνε.

Αμαν ρε παιδια πειτε και κανα roland... ;D

Tραβα παλικαρι μου να παρεις το Fantom x τωρα που το δινουν σχεδον

τζαμπα για να γιατρευτεις.Εχει live mode set ατελιωτο. 8) 8) 8)

korgy είπε:
δες για korg R3, ειναι και λιγα τα λεφτά και πολύ ευέλικτο αλλα αφορά μονο τα συνθ μερη!
Σωστός, είχα κι εγώ τη σκέψη για δύο φτηνότερα synths αντί για ένα ακριβό αλλά ο συλλογισμός μου σκαλώνει στο γεγονός ότι στα synth με τιμή 500-600 ευρώ αρχίζουν και γίνονται παραχωρήσεις ρε γμτ!

Πιστεύω όμως ο vandergraaf θα μπορεί να καλυφθεί με ένα Yamaha MM6 στους ακουστικούς ήχους που ανέφερε, αν και κάτι με χαλάει πολύ στον ήχο του και γενικά δεν το γουστάρω αυτό το synth για κάποιο λόγο... ???

Taskor, παίρνεις με χιλιάρικο Fantom-X; Να πάρω κι εγώ αν είναι! :)

Alchemist είπε:
δες για korg R3, ειναι και λιγα τα λεφτά και πολύ ευέλικτο αλλα αφορά μονο τα συνθ μερη!
Σωστός, είχα κι εγώ τη σκέψη για δύο φτηνότερα synths αντί για ένα ακριβό αλλά ο συλλογισμός μου σκαλώνει στο γεγονός ότι στα synth με τιμή 500-600 ευρώ αρχίζουν και γίνονται παραχωρήσεις ρε γμτ!

Πιστεύω όμως ο vandergraaf θα μπορεί να καλυφθεί με ένα Yamaha MM6 στους ακουστικούς ήχους που ανέφερε, αν και κάτι με χαλάει πολύ στον ήχο του και γενικά δεν το γουστάρω αυτό το synth για κάποιο λόγο... ???

Θα ξανασυμφωνήσω, μακρία απο τα 500-600 ευρώ ,απλώς δεν συμφέρει ούτε για αστείο και αυτο περιλαμβάνει και το MM6 και το R3 .

Το Φάντομ παίζει μπάλα στο επίπεδο του MOTIF ES , 1555 ευρώ.

http://www.thomann.de/gr/roland_fantomx6.htm

Και πάλι ψηφίζω μοτίφ για τους καλύτερους ακουστικούς ήχους.

ΑΛΛΑ TO FUSION είναι ο απόλυτος βασιλιάς. 

http://www.soundonsound.com/sos/may06/articles/alesisfusion.htm

http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/EUR/ViewProductDetail-Start;pgid=?SKU=SYN0002469-000&ProductUUID=0&JumpTo=OfferList

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Alchemist είπε:
Γνωριζω ανθρωπο απο Θεσσαλονικη που το αγορασε 1400 ευρω  :o

Εννοειτε απο Θεσσαλονικη οτι το αγορασε... ;)

πω πω παιδια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Θα τα κοιταξω όλα και θα δω. Η λύση των 2 δεν με πολυβολεύει για λόγους μεταφοράς. Ήδη κουβαλάω μια ρακιέρα - κιθάρα - pedalboard για την κιθάρα μου και μου έχει φύγει ο π....  ;D

taskor είπε:

400 ευρώ είναι μια σεβαστή διαφορά, δε νομίζεις; Και άλλον ξεφεύγει από το "λίγο παραπάνω" που είπε ο φίλος.

Πάντως το Fantom-X είναι οργανάρα, τα 1400 τα αξίζει! ;)

Alchemist είπε:

400 ευρώ είναι μια σεβαστή διαφορά, δε νομίζεις; Και άλλον ξεφεύγει από το "λίγο παραπάνω" που είπε ο φίλος.

μμμ.... βρε λες? η 40% τιμής αντικατοπτρίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό σε διαφορά ήχου?? (πχ 60% - 70%??). Αν είναι έτσι το σκέφτομαι...  ;D

vandergraaf είπε:

μμμ.... βρε λες? η 40% τιμής αντικατοπτρίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό σε διαφορά ήχου?? (πχ 60% - 70%??). Αν είναι έτσι το σκέφτομαι...  ;D
Δυστηχώς δεν είναι τόσο απλό. Το ΜΟ6 χρησιμοποιείς την ROM του μοτιφ που είναι 170 ΜΒ εώ το φάντομ είναι στα 120. Επίσης το ΜΟ6 δίνει σαφής έμφαση στου ακουστικούς. Για αυτό και εγώ πήρα το MOTIF ES6 Που έχει την ίδια ακριβώς ROM .

Απο την άλλη και το φάντομ έχει τα καλά του. Πχ έχει την πολυφωνία του MOTIF ES δηλαδή 128 που είναι διπλάσια aπο εκείνη του MO6.  ΈΧει πολυ μεγάλη οθόνη , έγχρωμη. Πολύ εύκολο χειρισμό , ίσως και τον πιο εύκολο. κτλ Σίγουρα αξίζει τα λεφτά του.

Σίγουρα αξίζει τα λεφτά του. Όλα τα workstation είναι ισοδύναμα με εξαίρεση το fusion . Απλώς αλλού υπερέχει το ένα και αλλού το άλλο.

Να ρωτήσω κάτι;; Όποιος έχει το mm6, γίνεται να μου κάνετε μια χάρη;; Θα ήταν εύκολο να ελέγξετε αν γίνετε να αλλαχθούν τα knobs. Θα ήθελα να τα αλλάξω αν γίνεται..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back