Προτείνετέ μου μουσικούς σαν τους...

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
Grant Green

Kenny Burrell

Πώς ονομάζεται το στυλ που παίζουν αυτοί οι μεγάλοι κιθαρίστες; Be-bop? Κάπως αλλιώς;

Θα ήθελα αν γνωρίζετε, να μου προτείνετε κι άλλους κιθαρίστες σε αυτό το ύφος jazz.

Άτσα ναούμ?Αυτά να βλέπω ;D

Έχω καλύτερο υλικό για σένα αγόρι.

Κάπου,κάποιος μου το είχε δώσει αλλά δεν θυμάμαι χριστό που και πότε.Με βοήθησε να ακούσω πράματα.

Επίσης υπάρχει και το www.last.fm στο οποίο λογικά αν τους βάλεις τους συγκεκριμένους θα σου βγάλει και παλιούς και σύγχρονους στο στύλ τους.Αυτό για περισσότερο υλικό απο τους κλασσικούς που έχει το φωτογκραφία απο κάτω.

Καλή ακρόαση και καλές παιξιές, άντε και καναν κλίπαρο ναούμ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Martin Taylor..εδω με τον μεγιστο Grappelli. Οταν και τα δυο σου ονοματα εχουν σχεση με κιθαρες τι περιμενεις?  ;D   

kultura είπε:
Ηλία, τσέκαρε George Benson, ρε συ, είναι must, δεν παίζει να σ' ενδιαφέρει αυτή η μουσική και να τον αγνοείς.... ;)
Δεν τον αγνοώ. Μου αρέσει, απλά κάποιοι δίσκοι του (κυρίως οι πιο πρόσφατοι) είναι πιο ... "pop" και δε με ενθουσιάζουν τόσο...

Έχεις δίκιο, αλλά είναι σχολή ο κερατάς, είναι απίστευτος...  ;D

+1 για Montgomery και τσέκαρε για Ivan Boogalo Joe Jones.......

Αυτό που μου αρέσει στους 2 κιθαρίστες που προανέφερα είναι ότι έχουν όντως ένα soul ήχο στα κομμάτια τους, κάπως πιο ανάλαφρο, και δεν παίζουν πολύ "outside" ώστε να καταντούν κουραστικοί στα "άπειρα" αυτιά μου...;)

Ο Βοοgalo τοτε θα σου αρέσει.Δεν θές τζάζ εσύ, θές κάτι άλλο με τζάζ στοιχεία δηλαδή....

Σε πειράζει να σε δώσω στο στύλ αυτό και άλλους που δεν είναι κιθαριάριδες?Έχει και κιθάρες μέσα αλλά στα σόλα είναι άλλος

Richard Groove Holmes

"Big" John Patton

Barney Kessel

Johny Smith

Μετά κοιτα και τους κλασσικούς απο την φωτογραφία.Όλοι έχουν το στύλ που θές αλλά όχι παντού.

trigga είπε:
Μετά κοιτα και τους κλασσικούς απο την φωτογραφία.Όλοι έχουν το στύλ που θές αλλά όχι παντού.
Ποια φωτογραφία;

Καλά ρε δεν την είδες την επισύναψη στο πρώτο πόστ που έκανα?Ατατατατα ξυλίτσεεεεεεες

trigga είπε:
Καλά ρε δεν την είδες την επισύναψη στο πρώτο πόστ που έκανα?Ατατατατα ξυλίτσεεεεεεες
Αυτόοοο εννοείς εσύ photo? ;D Ναι το είδα ;)

Απο εκεί ότι και να κατεβάσεις απο πιανίστες είσαι μέσα.Όλοι bebop hardbop και πράματα γενικά που δεν ξενίζουν για αρχή.Γενικά είναι ο θησαυρός γνώσης του αρχάριου εκεί μέσα άνετα.Όλα γίνανε απο αυτούς εκεί μεσα.(Λίγο υπερβολή)

εγω την ειχα ανεβασει την jazz who is who λιστα το καλοκαιρι νομιζω. υπαρχουν απειροι εκπληκτικοι παικτες (θα κανω και μια με πιο συγχρονους καποια στιγμη), αλλα ειναι χρησιμο να ξεκιναμε τη γνωριμια μας με τη jazz (με καθε ειδος βασικα), απο τα κλασσικα.  η χρυση περιοδος της bebop - mainstream jazz θεωρειται το 57-63. κατα τη γνωμη μου αυτα ειναι τα ακουσματα που "στρωνουν" το αυτι στην jazz. αυτοι που αναφερεις

Grant Green Kenny Burrell
  ειναι και οι δυο απο τους κορυφαιους κιθαριστες της bebop, με τον Grant Green να θεωρειται ο πατερας της acid jazz.

καλο ειναι να ξεκινας απο κιθαριστες, αλλα πρεπει βεβαια να ακουσεις και αλλα οργανα. εξαλλου η κιθαρα ποτε δεν ηταν ακριβως mainstream οργανο στη jazz. (αν μιλαμε για κιθαριστικα ειδη: rock, blues, τετοια πραγματα  ;D )

p.s. καλα ξεχασα να βαλω τον barney kessel στους κιθαριστες.... ???

Trending...

Νέα θέματα

Back