Προτάσεις για Rockabilly gear;;;

Buddy_Guy

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γειά σας,

Εδώ και αρκετό καιρό αποφάσισα πως θα ήθελα να ασχοληθώ εκτενέστερα με το Rock n' roll και το surf απο τα 50's. Παίζω κιθάρα πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα μ'αυτή τη μουσική ως παίχτης παρ'ότι την αγαπώ πολυ.

Επειδή όμως γνωρίζω το ιδίωμα μόνο επιφανειακά ως μουσικός θα ήθελα τα φώτα σας. Τί θα προτείνατε σε έναν αρχάριο (με το συγκεκριμένο στυλ και ΟΧΙ το οργανο!) για κιθάρα και για πετάλια;

Με μια έρευνα που έκανα είδα αυτές τα δυο "φθηνά" μοντέλα.

http://www.thomann.de/gr/epiphone_es_345_eb.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_emperor_swingstar_tbk.htm

Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο; Ίσως καποια άλλη πρόταση στην ίδια η μικρότερη τιμή;(μαξ 550-600)

Για πετάλια δεν ξέρω σχεδόν τίποτα αφου πάντα παίζω καρφί στον ενισχυτή και ποτέ δεν ασχολήθηκα...chorus χρειάζομαι στανταρ...αλλα ξέρει κάποιος καποιο που να κάνει τη δουλεια ή ισως κάτι άλλο;

Απο ενισχυτές φαντάζομαι ένας λαμπάτος vintage ενισχυτης θα κάνει τη δουλειά...

Να είστε καλά! Περιμένω τις προτάσεις σας!

Buddy_Guy είπε:
...chorus χρειάζομαι στανταρ...
στανταρ δεν το χρειάζεσαι.

Επίσης στάνταρ χρειάζεσαι ένα καλό delay για slapback, καθώς και έναν πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ καλό ενισχυτή με σούπερ βάθος. ;)

Nestoras είπε:
Eπειδή τον κόβω νέο και δεν ξέρει το brylcreem

Ξέρω πολύ καλά αδερφέ μου τι είναι αυτό...απλά ήδη μιλάμε για κάποια αραίωση...μακάρι να είχα φράτζα!

Έχεις δίκιο για τα πετάλια.Εγώ μπερδέυτηκα.Εχεις κάποιο συγκεκριμένο υπ'όψιν;

Για κιθάρες κανείς;

Όσο για τον ενισχυτή πιστεύω ενας Vox AC 30 θα κάνει τη δουλειά έτσι δεν είναι;

fusiongtr είπε:
Αυτή

http://www.ebay.ie/itm/GRETSCH-ELECTROMATIC-G-5120-orange-HOLLOW-BODY-VINTAGE-REISSUE-/140755453589?pt=Chitarre_Elettriche&hash=item20c5adc695

είναι λίγο παραπάνω η τιμή αλλά με best offer ποτέ δεν ξέρεις,

και μια τσατσάρα στην κωλότσεπη.
Την τσέκαρα και αυτή αλλά διάβασα ένα review ενός κατόχου του συγκεκριμένου οργάνου που έλεγε οτι απο εμφάνιση σκίζει αλλα απο μαγνήτες κάπου χωλαίνει.

Για delay της προκοπής;

Τσεκαρε και την Epiphone Wildkat αν την βρεις πουθενα, για Rockabilly είναι ότι πρέπει!

http://www.dv247.com/guitars/epiphone-wildkat-semi-acoustic-electric-guitar-antique-natural--37197

Σίγουρα θες και ένα καλό αναλογικό delay για slapback ηχους όπως σου έιπαν και πιο πάνω.

πχ MXR Carbon Copy , Ibanez - Maxon AD9 κτλ.

( το chorus τι να το κάνεις? surf θα παίζεις ή 80ς Rock?)

και έναν καλό ενισχυτή με πεντακάθαρο κανάλι και καλό reverb , ιδανικά έναν vintage fender deluxe - super ή twin reverb αλλά και με εναν hot rod deluxe θα την κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.

Loki είπε:
Τσεκαρε και την Epiphone Wildkat για Rockabilly είναι ότι πρέπει!

Σίγουρα θες και ένα καλό αναλογικό delay για slapback ηχους όπως σου έιπαν και πιο πάνω.

πχ MXR Carbon Copy , Ibanez - Maxon AD9 κτλ.

( το chorus τι να το κάνεις? surf θα παίζεις ή 80ς Rock?)

και έναν καλό ενισχυτή με πεντακάθαρο κανάλι και καλό reverb , ιδανικά έναν vintage fender deluxe - super ή twin reverb αλλά και με εναν hot rod deluxe θα την κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.
Μπέρδεψα το chorus με το delay . Έχεις δίκιο. Οσο για την epiphone που προτείνεις έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Να πω την αλήθεια οι δυο που βρήκα μ'αρέσαν περισσοτερο εμφανησιακά γι'αυτό και τις προτίμησα. Έχεις δοκιμάσει λοιπόν την wildkat?

Σ'ευχαριστώ πολύ.

δεν θελω να φανώ εριστικός αλλα το 90% των κιθαρών εχει θεμα με τους μαγνήτες...για αυτο υπαρχουν και οι bare knuckle ;D

zeromancer είπε:
δεν θελω να φανώ εριστικός αλλα το 90% των κιθαρών εχει θεμα με τους μαγνήτες...για αυτο υπαρχουν και οι bare knuckle ;D
Και για το συγκεκριμένο είδος οι Tv Jones. ;)

ειμαι λιγο ασχετος με το ειδος...εμπιστεύομαι ομως τους +φορουμιτες..ορεξη για διαβασμα και λεφτα να βρεις και ο ηχος ειναι παιχνιδακι

Για delay μιλάμε για κάποιο πετάλι της danelectro? Έχει να προτείνει κάποιος κάτι συγκεκριμένο;

Buddy_Guy είπε:
Προτάσεις για Rockabilly gear;;;
Δεν είμαι κιθαρίστας, ας μιλήσουν οι ειδικοί.

Αλλα μπορω να σου προτείνω όμως αυτό ;D

1921.jpg

Ειναι must να γυαλίζει η κόμη στα λαίβ :P

Βρες κανα αξιόπιστο σκαφάκι , αν έχει και bigsby ακόμη καλύτερα , ένα μκρό λαμπάτο ενισχυτή με βάθος , τσίμπα κι ένα tremolo κι ένα αναλογικό delay ( τα πιό πολλά είναι μια χαρά ) , ρίξε και κανα μάτι σε clip όπως το πιό πάνω και το πιο κάτω και βουρ ...........

Α! αν έχει και κανας φίλος σου καμια παλιά μπέμπα ή BSA ή Norton , Harley κλπ και σου τη δίνει για καμια βόλτα που και που , ακόμη καλύτερα.

Και για να μπείς στο κλίμα ψάξε να δείς κανα επεισόδειο του Happy days ή το πρώτο Γρανίτα απο λεμόνι ή για πιό " ενήλικη " φάση το " Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα ¨του Νικολαϊδη ΄΄οπως και το βιβλίο του ¨Οργισμένος Βαλκάνιος"

" Some folks like the water , some folks like the wine , but I like the taste of pure strychnine "

good luck  8)

Brian Setzer guitar lessons

Για πετάλια χρειάζεσαι (όπως σου είπαν και οι συμφορουμίτες) τα εξής:

- delay: θα το ρυθμίζεις σε μικρό delay time (σκέψου το διπλό κλικ που κάνεις με το ποντίκι σου), πολύ μικρό feedback (συνήθως μία επανάληψη) και level τόσο ώστε να ακούγεται καλά η (πρώτη) επανάληψη.. Καλύτερα να είναι αναλογικό το delay ή να έχει προσομοίωση αναλογικού..

- reverb: συγκεκριμένα spring reverb.. Μπορείς να το πάρεις είτε από πετάλι, είτε από ενισχυτή.. Βάλε όσο αγαπάς! :P

- tremolo: Ένα soft, vintage τρεμολάκι θα φτιάξει πολύ τον ήχο σου, τόσο στα ακόρντα όσο και στα rock-a-billo-σόλο σου...

- overdrive: Προσωπικά το ρυθμίζω για πολύ απαλή παραμόρφωση όταν θέλω τέτοιου είδους ήχο..

Θα χρειαστείς επίσης πολλά πρίμα!

Αυτά.

zeromancer είπε:
Δεν είμαι κιθαρίστας, ας μιλήσουν οι ειδικοί.

Αλλα μπορω να σου προτείνω όμως αυτό ;D

1921.jpg

Ειναι must να γυαλίζει η κόμη στα λαίβ :P
Δεν μπορω να καταλαβω προς τι αυτο το "χιουμορ" ?? απο τα 15 ποστς μονο τα 6 εχουν οντως να πουν κατι και ποσο μαλλον σε ενα θεμο το οποιο δεν ειναι για ψιλοχαβαλε

Με ενδιαφερει το θεμα (χωρις να ξερω) και γι'αυτο απαντησα στα (φαινομενικα) "χιουμοριστικα" ποστς

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back