Θα σας πω μια ιστορία για να καταλάβετε την κατάσταση:
Πριν από 3-4 χρόνια είχα γίνει μέλος σε ένα forum με αντικείμενο τα video games (ναι, τότε έπαιζα ακόμα).
Μιλάμε για ένα μικρό forum, 100 μέλη όλα κι όλα και οι πραγματικά ενεργοί ήταν καμιά 30αριά.
Μετά από κάποιο διάστημα είχα αρχίσει και γνωριζόμουν καλύτερα με τα υπόλοιπα μέλη, μιλούσαμε μέσω pm, με μερικούς και στο MSN και τέτοια.
Μιλώντας με ένα παλικάρι λοιπόν, με ρωτάει την ηλικία μου. Όταν του απάντησα νόμιζε ότι τον δουλεύω! Χαρακτηριστικά μου λέει "εικοσάρης και γράφεις μόνο ελληνικά, με τόνους, ορθογραφημένα;;;".
Βλέπετε, είχα από την πρώτη μέρα το κόλλημα να γράφω ελληνικά, είτε σε fora, είτε στο MSN, είτε σε e-mails. Αυτό ήταν περίεργο για έναν έφηβο, τώρα πια είναι σχεδόν εξωπραγματικό, παρ' ότι η υποστήριξη ελληνικών στις διάφορες πλατφόρμες έχει βελτιωθεί τραγικά από τότε (έστελνες e-mail με ελληνικούς χαρακτήρες και το encoding πήγαινε περίπατο αυτομάτως).
Αυτή είναι η κατάσταση. Έχουμε φτάσει στο σημείο να βγάζουμε τα μάτια μας με τα greeklish (δεν παλεύονται κατά τη γνώμη μου) και να γουστάρουμε κιόλας. Και ακόμα χειρότερο, θεωρούμε αξιοπερίεργο αν δούμε κάποιον να γράφει στοιχειωδώς σωστά. Τι να πω, μαζοχισμός...