- Πόντοι
- 18
Γεια χαρά!Έχω ηχογραφήσει ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο για ένα μουσικό πρότζεκτ και αισθάνομαι αμφιβολία-από ακουστικής άποψης-για το κούρδισμα της ηλεκτρικής κιθάρας και του μπάσου.Ενώ έχω κουρδίσει την ηλεκτρική κιθάρα και το μπάσο σε κούρδισμα-tuning standard μέσω ενός pitch software,έπειτα εκ του αποτελέσματος ,αφού ακούσω μια ίδια μελωδία(π.χ. μια λούπα ενός μέτρου με 4 ακόρντα)ταυτόχρονα από την ηλ.κιθάρα και το μπάσο,αισθάνομαι ότι αυτό που ακούω είναι φάλτσο ή ηχητικά δυσαρμονικό.Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ θα βάλω παρακάτω ένα λινκ από μια,σε επανάληψη,οκτώ μέτρων rap λούπα,που έκανα με ηλ.κιθάρα και μπάσο κουρδισμένα σε tuning standard,για να μου πείτε αν το όλο αποτέλεσμα που έκανα με τα συγκεκριμένα έγχορδα είναι φάλτσο ή όχι!
Πριν πετάξω το λινκ παρακάτω,θέλω να διευκρινίσω κάποια πράματα,έτσι ώστε να μην γραφούν άσκοπα κάποιες συμβουλές από εσάς:
1)Στο πρότζεκτ που θέλω να κάνω έχουν ήδη ηχογραφηθεί η ηλ.κιθάρα και το μπάσο και δεν σκοπεύω να ξανά ηχογραφήσω τα συγκεκριμένα έγχορδα με άλλο κούρδισμα όπως π.χ. σε ρε δίεση.
2)Το music software που χρησιμοποίησα για να ηχογραφήσω,μου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξω τα pitch και τα bpm από το κάθε sample της ηλ.κιθάρας και του μπάσου.Με βάση τη λούπα που θα ακούσετε παρακάτω,και αν τελικά ακούγονται φάλτσα το μπάσο και η ηλ.κιθάρα μαζί,πόσα pitch χρειάζεται να αυξήσω ή να ελαττώσω στο κάθε sample από αυτά;
Λινκ λούπας:
https://www.youtube.com/watch?v=zpqdj5n8prk
Πριν πετάξω το λινκ παρακάτω,θέλω να διευκρινίσω κάποια πράματα,έτσι ώστε να μην γραφούν άσκοπα κάποιες συμβουλές από εσάς:
1)Στο πρότζεκτ που θέλω να κάνω έχουν ήδη ηχογραφηθεί η ηλ.κιθάρα και το μπάσο και δεν σκοπεύω να ξανά ηχογραφήσω τα συγκεκριμένα έγχορδα με άλλο κούρδισμα όπως π.χ. σε ρε δίεση.
2)Το music software που χρησιμοποίησα για να ηχογραφήσω,μου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξω τα pitch και τα bpm από το κάθε sample της ηλ.κιθάρας και του μπάσου.Με βάση τη λούπα που θα ακούσετε παρακάτω,και αν τελικά ακούγονται φάλτσα το μπάσο και η ηλ.κιθάρα μαζί,πόσα pitch χρειάζεται να αυξήσω ή να ελαττώσω στο κάθε sample από αυτά;
Λινκ λούπας:
https://www.youtube.com/watch?v=zpqdj5n8prk
Τελευταία επεξεργασία από moderator: