απαιτούν Handshake για μεταφορά
ΑΠΑΙΤΟΥΝ. Λίγο έως πολύ απαιτητικό. Ποιό όργανο είναι αυτό ?
Από την στιγμή που τα data κυκλοφορούν στο καλώδιο midi δεν έχει απαιτεί. Φέρτο εδώ να σου πω εγώ εάν απαιτεί η όχι. Άκου εκεί απαιτεί !!!
μπορεί να γίνει η διαδικασία με χρήση sequencer
Για παράδειγμα, με hardware sequencer γινόταν στο Roland MC-500 φορτώνοντας άλλο λειτουργικό αποκλειστικά γι'αυτή την δουλειά. Το MRB-500.
Επίσης γίνεται στο Performer (νομίζω) και
πολύ απλά στο Cakewalk (σίγουρα 100%). Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, το Cakewalk είναι από τα σωστότερα προγράμματα που έχω δουλέψει (Midi) αφού ακολουθεί κατά γράμμα (99%) ότι λέει το Midi protocol. Για τα υπόλοιπα προγράμματα (που γνωρίζω) μπορεί να γίνει, απλά θέλει κάποια διαδικασία. Κοινώς ... πατέντα. Όχι όμως τίποτα δύσκολο.
αν τα όργανα αυτά χρειάζονται αποκλειστικά το δικό τους software
Αποκλειστικά...
Στο 99% των μηχανημάτων, υπάρχει το δικό τους software απλά και μόνο για λόγους ευκολίας του χρήστη. Βλέπε χρηστικότητα, visual knobs και όλα τα καλούδια (γραφικά κλπ) που για έναν απλό χρήστη είναι πολύ πιό εύκολο να κουνάει με το ποντίκι κάποιο fader ή κουμπί στην οθόνη του Η/Υ και το πρόγραμμα να το μεταφράζει σε SysEx (αναγκαστικά !!!) και από εκεί στο Midi Out ή σε κάποιο αρχείο εάν πρόκειται για save. No less, no more.
Τέλος αλλά πολύ σημαντικό,
Στο 99% των μηχανημάτων που έχουν Midi, μπορείς να στείλεις δεδομένα (αλλάξεις παραμέτρους κλπ) από την στιγμή που έχεις στην κατοχή σου το Midi Implementation Chart. Για μένα εάν έχω αυτό, το manual μου είναι άχρηστο.
Η καρδιά του μηχανήματος είναι ότι γράφει το Midi Implementation σε δεκαεξαδικό κώδικα και επίσης εάν έχεις το Address Map (κάτι πολύ σπάνιο και πολλές φορές κρυφό (απόρρητο)).
Μηχανήματα μόνο δύο εταιρειών έχουν πέσει κατά καιρούς στα χέρια μου όπου αυτό το θέμα (editing) όχι απλά το έχουν λύσει αλλά είναι πολύ μπροστά απ'όλους τους άλλους και κάνουν την ζωή του προγραμματιστή πραγματικά ευέλικτη.