Προενισχυτής για κιθάρα

Α οκ. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε ο ήχος για line in κατάσταση. Θα το ψάξω περισσότερο. Ένα θέμα που έχω όμως στο cubase είναι ότι το interface του gear μου το εμφανίζει λευκό προς τα κάτω και μου κρύβει τα εφέ μετά το delay. Και το delay είναι μισό. 

Προβολή συνημμένου 33852
προφανώς κάτι έγινε λάθος στην εγκατάσταση. Αλλά τσεκάρισε λίγο τις αναλύσεις της οθόνης

Α οκ. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε ο ήχος για line in κατάσταση. Θα το ψάξω περισσότερο. Ένα θέμα που έχω όμως στο cubase είναι ότι το interface του gear μου το εμφανίζει λευκό προς τα κάτω και μου κρύβει τα εφέ μετά το delay. Και το delay είναι μισό. 

Προβολή συνημμένου 33852
Τρέχεις με scaling 125% στα windows?

Στο 125% το έχω, αλλά και στο 100 που το γύρισα δεν άλλαξε κάτι. Το επανεγκατέστησα αλλά τίποτα. 

Cubase 12 έχεις λογικά απ' ό,τι κατάλαβα. Κοίταξε λίγο το hi-dpi mode στο Edit -> Preferences -> General. Αν είναι off, γύρνα το on, αν είναι on γύρνα το off. Δοκίμασε μία με 100% scaling και HiDPI mode OFF, και δες αν έστρωσε. Αν όχι, μπορεί να θέλει κάποιο update to plug-in. Α, για δοκίμασε να πατήσεις και το κουμπί QC στην κεφαλίδα του πλαγκιν, να εμφανιστούν τα ποτενσιόμετρα ελέγχου, και μετά ξανακλείστο, μήπως στρώσει έτσι.

Cubase 12 έχεις λογικά απ' ό,τι κατάλαβα. Κοίταξε λίγο το hi-dpi mode στο Edit -> Preferences -> General. Αν είναι off, γύρνα το on, αν είναι on γύρνα το off. Δοκίμασε μία με 100% scaling και HiDPI mode OFF, και δες αν έστρωσε. Αν όχι, μπορεί να θέλει κάποιο update to plug-in. Α, για δοκίμασε να πατήσεις και το κουμπί QC στην κεφαλίδα του πλαγκιν, να εμφανιστούν τα ποτενσιόμετρα ελέγχου, και μετά ξανακλείστο, μήπως στρώσει έτσι.

Δεν έστρωσε αλλά στην τύχη το πέτυχα ως εξής. Από το plugin πατάω το βελάκι πάνω δεξιά, επιλέγω Load Preset και ύστερα πατάω esc και επανέρχεται. Θέλει κάθε φορά που εμφανίζεται το plugin. Κάποιο κόλλημα θα τρώει. Σημασία έχει ότι λειτουργεί έστω κι έτσι. 

Όσο για τον ήχο θα επανέλθω μέσα στο ΣΚ που θα μπορέσω να ασχοληθώ. 

2023-01-19 23_12_41-Cubase Pro Project - Untitled1.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν έστρωσε αλλά στην τύχη το πέτυχα ως εξής. Από το plugin πατάω το βελάκι πάνω δεξιά, επιλέγω Load Preset και ύστερα πατάω esc και επανέρχεται. Θέλει κάθε φορά που εμφανίζεται το plugin. Κάποιο κόλλημα θα τρώει. Σημασία έχει ότι λειτουργεί έστω κι έτσι. 

Όσο για τον ήχο θα επανέλθω μέσα στο ΣΚ που θα μπορέσω να ασχοληθώ. 

Προβολή συνημμένου 33874
Κάτσε, πώς σου δίνει επιλογή Allow Window to be Resized? Υπάρχει ακόμα στο 12? Μήπως είναι για τα VST2.4 μόνο; Για δοκίμασε κι αυτό να το ξετικάρεις μήπως γίνει έτσι δουλειά. Γιατί οκ, μπορεί να κάνει refresh με το load preset και να στρώνει, αλλά θα στα σπάσει τα νευράκια!

Κάτσε, πώς σου δίνει επιλογή Allow Window to be Resized? Υπάρχει ακόμα στο 12? Μήπως είναι για τα VST2.4 μόνο; Για δοκίμασε κι αυτό να το ξετικάρεις μήπως γίνει έτσι δουλειά. Γιατί οκ, μπορεί να κάνει refresh με το load preset και να στρώνει, αλλά θα στα σπάσει τα νευράκια!

Αυτά είναι επιλογές του s gear. Το Allow Windows to be Resized είτε είναι τικαρισμένο είτε όχι, δεν κάνει κάτι. 

Αυτά είναι επιλογές του s gear. Το Allow Windows to be Resized είτε είναι τικαρισμένο είτε όχι, δεν κάνει κάτι. 
Λέω μήπως σου επιτρέπει να μεγεθύνεις το πλαγκιν, μήπως στρώσει το refresh. Κάτι με opengl γίνεται εκεί, εμένα δε μου έχει τύχει, αλλά βλέπω που το συζητάνε στο forum.

Λέω μήπως σου επιτρέπει να μεγεθύνεις το πλαγκιν, μήπως στρώσει το refresh. Κάτι με opengl γίνεται εκεί, εμένα δε μου έχει τύχει, αλλά βλέπω που το συζητάνε στο forum.

Όταν το επιλέγω, χάνεται και επανέρχεται αμέσως, αλλά δε μου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσω το μέγεθός του. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι όταν είναι τικαρισμένο γίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο το παράθυρο.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι όταν είναι τικαρισμένο γίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο το παράθυρο.
Α, οπότε αυτό εννοούν με το resize. Να κάνει resize σύμφωνα με το scaling, για να μην καταντάει το πλαγκ κούτσικο στα 4k π.χ.. Άρα έτσι δικαιολογείται ότι σου βγαίνει λίγο μεγαλύτερο στο 125% scaling. Αλλά κάτι δεν πάει καλά με το rendering σε αυτό το μέγεθος, εξ ού και η ασπρίλα. Τα έχουν κάνει λίγο μπούρμπερη με το scaling. Εγώ δουλεύω 1920x1080 στο 100% οπότε δεν το έχω δει. Μπορεί να στρώσει σε καμια καινούργια έκδοση του πλαγκ. Μέχρι τότε, πατέντα και υπομονή.

δεν ξέρω, το δουλεύω σχεδόν 2χρόνια τώρα και δεν έχω τέτοια θέματα καθόλου

Το scaling το κάνει αυτό νομίζω. Αν δουλεύεις την ανάλυση στο 100% από τα windows, όλα είναι οκ τις περισσότερες φορές.

αυτό το πλαγκ πάντως έχει πολύ παράξενη αλλά αποδοτική φιλοσοφία.

5 κλώνοι ενισχυτές

Κανένα πετάλι

και τα καλύτερα βάθια ντηλέγια και μοντουλέγια που είδα σε πλαγκ

αυτό το πλαγκ πάντως έχει πολύ παράξενη αλλά αποδοτική φιλοσοφία.

5 κλώνοι ενισχυτές

Κανένα πετάλι

και τα καλύτερα βάθια ντηλέγια και μοντουλέγια που είδα σε πλαγκ
Εβαλε επιτέλους μετά από παρακάλια χρόνων ένα overdrive πετάλι στην έκδοση 3.0. 

0BD53146-3A61-48E9-9890-D428A552D3B7.jpeg

Παίρνει καλά τα φυσικά πετάλια το καθαρό κανάλι του s gear?

Λοιπόν ασχολήθηκα λίγο με s gear & Overloud. Σαν ήχος το s gear είναι πιο κοντά σε εξομοίωση ενισχυτή αλλά το Overloud έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε ενισχυτές κ πετάλια. Αλλά ταυτόχρονα πιο ψεύτικο κ ψηφιακό. Αυτό που θέλω να δοκιμάσω τώρα είναι ένας συνδυασμός. Να φτιάξω ένα ικανοποιητικό καθαρό κανάλι με το s gear και να βάλω πετάλια με το Overloud να δω τι γίνεται. Και ύστερα να δοκιμάσω και το NeuralDSP. 

Το καλό είναι ότι δεν νιώθω καθόλου το latency που φοβόμουν. 

Το κακό είναι ότι ακόμη και το πολύ καλό s gear είναι μακριά από τον ήχο ενός λαμπατου ενισχυτή. Αρκετά θα έλεγα. Για εξάσκηση ωστόσο είναι μια χαρά με ακουστικά που θέλω. Ίσως όμως κάποια στιγμή να πάω σε λύση ενισχυτή όπως ο blackstar Ht1 ή σε κάποιο πετάλι που κάνει παρόμοια δουλειά όπως το παρακάτω που έχει φίλος και θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. 

https://reverb.com/p/amt-electronics-ss-11b-modern-guitar-preamp

Λοιπόν ασχολήθηκα λίγο με s gear & Overloud. Σαν ήχος το s gear είναι πιο κοντά σε εξομοίωση ενισχυτή αλλά το Overloud έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε ενισχυτές κ πετάλια. Αλλά ταυτόχρονα πιο ψεύτικο κ ψηφιακό. Αυτό που θέλω να δοκιμάσω τώρα είναι ένας συνδυασμός. Να φτιάξω ένα ικανοποιητικό καθαρό κανάλι με το s gear και να βάλω πετάλια με το Overloud να δω τι γίνεται. Και ύστερα να δοκιμάσω και το NeuralDSP. 

Το καλό είναι ότι δεν νιώθω καθόλου το latency που φοβόμουν. 

Το κακό είναι ότι ακόμη και το πολύ καλό s gear είναι μακριά από τον ήχο ενός λαμπατου ενισχυτή. Αρκετά θα έλεγα. Για εξάσκηση ωστόσο είναι μια χαρά με ακουστικά που θέλω. Ίσως όμως κάποια στιγμή να πάω σε λύση ενισχυτή όπως ο blackstar Ht1 ή σε κάποιο πετάλι που κάνει παρόμοια δουλειά όπως το παρακάτω που έχει φίλος και θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. 

https://reverb.com/p/amt-electronics-ss-11b-modern-guitar-preamp

Τα amp sims προσομοιώνουν αυτό που ακούς από miced up ενισχυτή. Αν περιμένεις "amp in the room" ήχο, άστο από τώρα, να γλιτώσεις χρόνο, κόπο και χρήματα. Πάρε έναν μικρό ενισχυτή και βρες την υγειά σου.

Αυτά διάβασα μόλις

S-Gear v3.0 includes:

• Add S-Gear virtual pedalboard and Drivethru pedal
  • Various fixes and improvements
  • SDK updates

S-Gear v2.9 includes:

• Support for HiDPI Displays
  • Scalable GUI
  • Improved Preset management system
  • Redwirez ‘Remastered’ Cabinet options
  • New license system allowing up to 3 machine activations
  • Added VST3 plug-in format on Windows