Λοιπόν...
Πρέπει να ήμουν 13 ή κάτι τέτοιο, όταν έπεισα τη μάνα μου ότι το μάθημα μουσικής στο σχολείο προσέφερε μία εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργική ενασχόληση. Η μάνα μου (η οποία εργαζόταν σαν καθαρίστρια) έκανε αιματηρές οικονομίες και μου αγόρασε το πρώτο μου πληκτροφόρο : ένα αρμόνιο της EKO το οποίο ήταν πορτοκαλί στο χρώμα και είχε μόνο τρεις ήχους (τους οποίους μπορούσες να παίξεις με ή χωρίς βιμπράτο).
Είχα ξεχάσει το όνομα του αρμονίου εντελώς, αλλά χάριν αυτού του thread μπήκα στο Google και έγραψα "very cheap orange organ" οπότε μετά από λίγη έρευνα βρήκα αυτές τις φωτογραφίες.
Θυμήθηκα ότι είχε το παρανοϊκό όνομα Micky, το οποίο (πολύ φυσιολογικά) δημιούργησε τρομερή καχυποψία στο οικογενειακό μου περιβάλλλον : τι στην ευχή, ήταν που ήταν ανώμαλο να θέλω να παίξω μουσική, αλλά πόσο μάλλον με ένα όργανο που θύμιζε (στην όψη, τον ήχο και το όνομα) τον Μίκυ Μάους...
Το αρμόνιο είχε ένα μεγάφωνο στο πάνω κάλυμά του, το οποίο παρήγαγε έναν χαρακτηριστικά ισχνό ήχο, ο οποίος όμως με είχε μαγέψει. Μπορούσε να παίζω μία νότα για δέκα λεπτά προσπαθώντας να κατανοήσω τι στην ευχή υπήρχε εκεί μέσα.
Η απορία δεν κράτησε πολύ διότι λίγο καιρό μετά αποφάσισα ότι πρέπει να το κατσαβιδιάσω, οπότε ανοίγοντας το κάλυμα είχα την πρώτη μου επαφή με τα ηλεκτρονικά. Στην κορυφή κάθε πλαστικού πλήκτρου υπήρχε ένα έλασμα το οποίο έκανε επαφή με ένα άλλο έλασμα, οπότε παρήγαγε μία νότα. Ανακάλυψα ότι αν (αντί να πατώ το πλήκτρο) άγγιζα απλώς τα ελάσματα με τα ακροδάκτυλα, ο ήχος αποκτούσε ένα απαλό attack που το έκανε να μοιάζει περισσότερο με synth.
Επίσης ανακάλυψα ότι παίρνοντας το σήμα από το μεγάφωνο και στέλνοντάς το στο Mic In του μονοφωνικού μου κασσετοφώνου, μπορούσα να ηχογραφήσω τους ήχους του Μίκυ, αν και βέβαια αυτό δεν είχε κανένα ιδιαίτερο όφελος αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για εγγραφή-πάνω-στην-εγγραφή.
Αποτέλεσμα του αρχικού κατσαβιδιάσματος ήταν ότι ποτέ δεν ξαναέκλεισα το καπάκι, οπότε μοιραία (μετά από ένα διάστημα) το αρμόνιο έπαθε ζημιά - έτσι ποτέ δεν το χρησιμοποίησα με το πρώτο γκρουπάκι που φτιάξαμε, όπου χρησιμοποιούσα ένα αρκετά μεγαλύτερο δίσκαλο αρμόνιο (της ΕΚΟ πάλι). Έτσι, δεν έχω δυστυχώς καμία ηχογράφηση του Μίκυ αν και πολύ θα το ήθελα - με τις σημερινές μου δυνατότητες θα το έκανα να ακούγεται καλύτερα από Moog.