- Πόντοι
- 1
Ενας μεγάλος προβληματισμός μου στην σύνθεση είναι το πόσο πραγματικοί ακούγονται οι ήχοι. Εγω πολύ καλά samples libraries αλλά ψάχνω καλούς ήχουν για μπιτ και γεμάτους ήχους για strings. Εχετε καμιά καλή πρόταση?
Εγώ έχω μία: να πάψει να σε απασχολεί αυτό το θέμα. Όλοι οι ήχοι είναι αληθινοί, δεν υπάρχουν ήχοι πιο αληθινοί από άλλους.πρόταση?
Δεν διαφωνώ καθόλου σε φιλοσοφικό επίπεδο με αυτό που λες αλλά μάλλον εγώ δεν το διατύπωσα καλάΘέλω ακόμα και οι ηλεκτρονικοί ήχοι να είναι πι δυνατοί' date=' πιο γεμάτοι. Για να δώσω μια ιδέα, δουλεύω με το kontakt 2 και το library τουμ κάτι άλλα χαζοsamplers, λίγο gigasampler κλπ. Αλλά δεν έχω βρει ακόμα πολύ ποιοτικούς ήχους.
[/quote']
Μόνο το Gigastudio έχει "καλύτερους" ήχους από το Kontakt2, οπότε μάλλον θα αναγκαστείς να κάνεις αυτό το φιλοσοφικό συμβιβασμό, διότι μετά το Gigastudio που θα πας; Δεν υπάρχει τίποτε παραπάνω.
Απ' την άλλη, μπορεί να μην σου φταίνει οι ήχοι των οργάνων, αλλά ίσως δεν σε ικανοποιούν οι μίξεις που κάνεις ή ο τρόπος με τον οποίο κάνεις eq. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο το διάβασμα θα σε βοηθήσει.
Εχετε καμιά καλή πρόταση
Ο Wow! έχει δίκιο. Να μια πρόταση: Πάρε μια μουσική γραμμή με ένα "χάλια" ήχο και βάλε την στο sequencer σου. Παίξε με το eq του καναλιού - κατ' αρχήν τόνισε τα πρίμα και τα μπάσσα και δες τι γίνεται. Θα εκπλαγείς με το πόσο μεταμορφώνονται τα τονικά χαρακτηριστικά του ήχου με το eq. Στα εφφέ τώρα: Βάλε πχ delay, flanger, phaser, auto filter, auto pan για να κάνεις τον ήχο πιο "κινητικό". Βάλε πχ chorus, reverb για να κάνεις τον ήχο πιο "πλατύ" (ειδικά αν είναι μονοφωνικός). Βάλε compressor με πνιγμένες ρυθμίσεις και υψηλό gain για να δώσεις στον ήχο όγκο και παρουσία... Παίξε με τα παραπάνω άφοβα! Και αυτά είναι μόνο η αρχή...αλλά ίσως δεν σε ικανοποιούν οι μίξεις που κάνεις ή ο τρόπος με τον οποίο κάνεις eq
Κοίτα' date=' έτσι κι αλλιώς τα VSTs αντιμετωπίζονται ως audio tracks από την κονσόλα του sequencer - δηλαδή έχεις στη διάθεσή σου όλα τα sends και inserts που θα είχες σε οποιοδήποτε audio track. Οπότε......αλλά ποτέ δεν είχα την υπομονή να παίξω το ίδιο και με τα midi.