Πως Βγάζουμε το σπασμένο Tremolo Arm από το Tremolo?

chrismes

Νέο μέλος
Πόντοι
16
ετυχε σε εναν μαθητη μου .η κιθαρα ειναι η νεα HIGHWAY STRAT (UPGRATED ) και δεν ξερω τι να κανω .

αραγε ξερετε αν βγαινει το σπασμενο κομματι μεσα απο το τρεμολο ?

γιατι για να το αλαξει θα του παει κανα 200αρι .

αν εχει κανεις καμμια ιδεα η αν εχει συμβει σε κανεναν αλλο ......

Ωχ!! Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο... Πάντως αν βρεις λύση, ενημέρωσε κι εδώ........

[small]Πάρτε την κιθάρα και χτυπήστε την με δύναμη στο πάτωμα. Λογικά θα βγει :lol:[/small]

Καλησπέρα! Φίλε chrismes μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο περιστατικό, με strat κιόλας.

Στην αρχή φοβήθηκα μήπως πήγαινε για αλλαγή γέφυρας, αλλα ο τεχνικός

μου είπε οτι θα το έστελνε σε ένα μηχανουργείο για να δεί αν έβγαινε, γιατι

υπήρχε σοβαρη πιθανότητα να μήν μπορούσε, και άν δεν έβγαινε θα άλλαζα

γέφυρα (και εκτός αυτού και τα λαμπάκια στο πορτοφόλι μου :lol: ).

Για καλή μου τύχη όμως το σπασμένο μέρος του bar βγήκε, αλλα το μηχανουργείο δέν μου πήρε και λίγα.... ήταν αν θυμάμαι καλα γύρο στα 40¤ (χωρίς το νέο bar εννοείται...). Βέβαια ήταν πολύ καλύτερα απο το να άλλαζα γέφυρα. Ελπίζω να βοήθησα... :D :D Καλά ξεμπερδέματα...

Υ.Γ.: καλύτερα να συμβουλέψεις τον μαθητή σου να μην προσπαθήσει

να το βγάλει μονος του. Κατα 85% δεν θα καταφέρει τιποτα κ μπορεί να κάνει

την κατάσταση δυσκολότερη...

Ρε παιδιά εμένα η λογική μου λέει ότι σε ένα μηχανουργείο λογικά θα μπορούν εύκολα να βιδώσουν πάνω στο κομμάτι που έχει απομείνει μέσα ένα σίδερο (ή κάτι παρόμοιο) το οποίο θα προεξέχει αρκετά για να ξεβιδωθεί το σπασμένο κομμάτι.

Όπως και να έχει, στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ των περιπτώσεων, αγοράζει ένα καινούριο block για το tremolo , και ένα tremolo arm (πχ από το guitar fetish) και τελειώνει η υπόθεση φτηνά και γρήγορα ;)

Κανεις παρα πολυ προσεκτικα τρυπα , με σταθερο τρυπανι πολυ μικρης διαμετρου , στο σπασμενο κομματι και μετα βιδωνεις εκει μια βιδα με αναποδα πασα.Αν ειναι πολυ μικρη η τρυπα (και δεν χωραει βιδα) συνεχισε να τρυπας , παντα σταθερα, με ολο και μεγαλυτερο τρυπανι στην αρχικη τρυπα μεχρι να χωρεσει η βιδα.Δε λεω , ακουγεται δυσκολο και μαλλον ειναι ...αλλα αν εχεις τα εργαλεια...!

Προσοχη ομως ...ΜΟΝΟ με ΣΤΑΘΕΡΟ τρυπανι!

Ρε παιδιά εμένα η λογική μου λέει ότι σε ένα μηχανουργείο λογικά θα μπορούν εύκολα να βιδώσουν πάνω στο κομμάτι που έχει απομείνει μέσα ένα σίδερο (ή κάτι παρόμοιο) το οποίο θα προεξέχει αρκετά για να ξεβιδωθεί το σπασμένο κομμάτι.
Aυτό!

Εδώ βγάζουν κομμένα μπουλόνια τροχών με αυτόν τον τρόπο, στο τρέμολο θα κολλήσουν; :wink:

Κανεις παρα πολυ προσεκτικα τρυπα ' date=' με σταθερο τρυπανι πολυ μικρης διαμετρου , στο σπασμενο κομματι και μετα βιδωνεις εκει μια βιδα με αναποδα πασα.Αν ειναι πολυ μικρη η τρυπα (και δεν χωραει βιδα) συνεχισε να τρυπας , παντα σταθερα, με ολο και μεγαλυτερο τρυπανι στην αρχικη τρυπα μεχρι να χωρεσει η βιδα.Δε λεω , ακουγεται δυσκολο και μαλλον ειναι ...αλλα αν εχεις τα εργαλεια...!Προσοχη ομως ...ΜΟΝΟ με ΣΤΑΘΕΡΟ τρυπανι![/quote']

τι ενοεις με σταθερο τρυπανι ?

Στατικο τρυπανι εννοω you know...οχι δραπανο χειρος γιατι θα κανεις ζημια!

Στατικο τρυπανι εννοω you know...οχι δραπανο χειρος γιατι θα κανεις ζημια!
αααα... καταλαβα ,ευχαριστω.

θα περιμενω και μια απαντηση απο εναν τεχνικο που ρωτησα και θα δουμε τι θα κανουμε.

υπαρχει και το ebay .

Κανεις παρα πολυ προσεκτικα τρυπα ' date=' με σταθερο τρυπανι πολυ μικρης διαμετρου , στο σπασμενο κομματι και μετα βιδωνεις εκει μια βιδα με αναποδα πασα.Αν ειναι πολυ μικρη η τρυπα (και δεν χωραει βιδα) συνεχισε να τρυπας , παντα σταθερα, με ολο και μεγαλυτερο τρυπανι στην αρχικη τρυπα μεχρι να χωρεσει η βιδα.Δε λεω , ακουγεται δυσκολο και μαλλον ειναι ...αλλα αν εχεις τα εργαλεια...!Προσοχη ομως ...ΜΟΝΟ με ΣΤΑΘΕΡΟ τρυπανι![/quote']

εχω την εντυπωση πως και η μυτη του τρυπνιου πρεπει να εχει αναποδο σπειρωμα.

αν δεν εχεις ασχοληθει ποτε με μηχανουργικα, μαλλον ειναι δυσκολο...

σε επεκταση του post του duckino,η διαμετρος του τρυπανιου δεν πρεπει να ειναι και παρα πολυ μικροτερη απο το σπασμενο τμημα του τρομολου..

Νομιζω πως ενα 4mm ,(μεταλλου βεβαια), θα κανει δουλεια..το δυσκολο ειναι να βρεις βιδα με αναποδο σπειρωμα....

Μια πιο βατη λυση ειναι αφου τρυπησεις να χρησιμοποιησεις ενα κολαουζακι(ετσι θα το ζητησεις στα εργαλεια) με αναποδη βολτα...

Δεν χρειαζεται βαθεια τρυπα , ισα να βιδωθει το κολαουζο κανα δυο βολτες....μολις σφιξει αυτο και συνεχιζοντας να σφιγγεις, θα αρχισει σιγα σιγα να ξεσφιγγει, το σπασμενο κομματι...

την ωρα που θα τρυπας, μεσα στην τρυπα ριξε και μια σταγονα, απο λαδι μηχανης (ΜΟΝΟ ΜΙΑ!!)...θα βοηθησει καπως στο να αποφευχθει τυχον σπασιμο του τρυπανιου...μπορει να σου βγαλει λιγο καπνο αλλα πιστεψε με ειναι πολυ καλυτερα απο ενα σπασμενο τρυπανι...

τελικα βρηκαμε απο γερμανια το block και το tremolo arm και ετσι λοιπον λυθηκε το προβλημα .

παντως απ'οτι μου ειπε ενας τεχνικος , το προβλημα δημιουργιθηκε γιατι πριν βιδωσει το τρεμολο arm δεν εβαλε πρωτα μια βιδα που πρεπει στο τρεμολο και ειναι για να μην φτανει πολυ χαμηλα και χαλανε οι βολτες .

ισχυει αυτο ?

ξερει καποιος ?

παντως ευχαριστω ολους για την βοηθεια ?

τελικα βρηκαμε απο γερμανια το block και το tremolo arm και ετσι λοιπον λυθηκε το προβλημα .

παντως απ'οτι μου ειπε ενας τεχνικος , το προβλημα δημιουργιθηκε γιατι πριν βιδωσει το τρεμολο arm δεν εβαλε πρωτα μια βιδα που πρεπει στο τρεμολο και ειναι για να μην φτανει πολυ χαμηλα και χαλανε οι βολτες .

ισχυει αυτο ?

ξερει καποιος ?

παντως ευχαριστω ολους για την βοηθεια ?
Αν εννοείς αυτό το ελατηριάκι που υποτίθεται ότι πρέπει να βάλεις στην τρύπα και μετά να βιδώσεις το tremolo arm μάλλον είναι περισσότερο παπάτζα της fender παρά λύση... Δες τι γράφει σχετικά ο Callaham

Fender arms also have significant play in the threads making the bridge very slow to respond and making subtle vibrato effects difficult. The Fender solution is a heavy spring in the bottom of the block. This spring causes the threads to gall and suddenly the arm is locked in the block and the only way to remove it is to break it off. Most people loss this spring without even knowing it, which is good. But trying to replace it is a mistake./i]

αν δεν εχεις ασχοληθει ποτε με μηχανουργικα, μαλλον ειναι δυσκολο...

σε επεκταση του post του duckino,η διαμετρος του τρυπανιου δεν πρεπει να ειναι και παρα πολυ μικροτερη απο το σπασμενο τμημα του τρομολου..

Νομιζω πως ενα 4mm ,(μεταλλου βεβαια), θα κανει δουλεια..το δυσκολο ειναι να βρεις βιδα με αναποδο σπειρωμα....

Μια πιο βατη λυση ειναι αφου τρυπησεις να χρησιμοποιησεις ενα κολαουζακι(ετσι θα το ζητησεις στα εργαλεια) με αναποδη βολτα...

Δεν χρειαζεται βαθεια τρυπα , ισα να βιδωθει το κολαουζο κανα δυο βολτες....μολις σφιξει αυτο και συνεχιζοντας να σφιγγεις, θα αρχισει σιγα σιγα να ξεσφιγγει, το σπασμενο κομματι...

την  ωρα που θα τρυπας, μεσα στην τρυπα ριξε και μια σταγονα, απο λαδι μηχανης (ΜΟΝΟ ΜΙΑ!!)...θα βοηθησει καπως στο να αποφευχθει τυχον σπασιμο του τρυπανιου...μπορει να σου βγαλει λιγο καπνο αλλα πιστεψε με ειναι πολυ καλυτερα απο ενα σπασμενο τρυπανι...
+1

Κάποιος μήλισε για σταθερό δράπανο που είναι και το πιο σωστό ώστε να γίνει η τρύπα.

Ρε παιδιά με ένα κολαούζο (λογικά αγγλοσαξονικού συστήματος κι όχι μετρικού) κι ένα δραπανοτρύπανο (λογικά αγγλοσαξονικού συστήματος κι όχι μετρικού) κάνεις άνετα τη δουλειά σου!!! Ανοίγεις μία τρύπα στο μέταλο που έχει μείνει μέσα, μετά βάζεις το κολαούζο και έτοιμος!!! Μία βίδα και είσαι άρχοντας!!!

(καλό θα ήταν με ανάποδα πάσα)

13006004-old-man-drills-ice-on-winter-fishing.jpg

Αντε ρε παιδια και περιμενω με το δραπανο στο χερι πεντε χρονια.

Να το κανω ή οχι ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back