Πως να χασετε το χρονο σας ( guitar fx)

manosx

Soli Deo Gloria
Λύσεις
1
Πόντοι
1,518
 Στο σημερινο επεισοδιο του "Πως να χασετε το χρονο σας", ασχολουμαστε με την κιθαρα. Για την ακριβεια οτι απομεινε απο την κιθαρα, αφου της βγαλαμε τα ματια στα εφε.

Τι εννοουμε της βγαλαμε τα ματια; Οτι ακουτε, μα οτι ακουτε, ειναι μια κιθαρα που παιζει κατι παρομοιο με το nothing else matters. Ναι ολη αυτη η βαβουρα ειναι μια κιθαρα. Σκετη.

Ενας ηχος οτι πρεπει, για να χανετε το χρονο σας παιζοντας μαλακιες και μενοντας στασιμοι τεχνικα.

Στο επομενο επεισοδιο θα εχουμε το πως να χανετε το χρονο σας στα drums, οπου ενα χτυπημα στη μποτα τριγκαρει το "Στα Σαλωνα σφαζουν αρνια" σε hardcore rave remix. Καλη ακροαση!

manosxguitar.mp3

Attachments

Γιατί Μάνο?

Ή μάλλον γιατί εσύ? ?

Υπέροχο είναι μη με παρεξηγείς.

Αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν άνοιξες τα πλήκτρα κ μπήκες σε όλη αυτή τη διαδικασία..

Πες μας κ τι κ πως στα ηχητικά αν θες

Το ιδιο μου ειναι, τι κιθαρα τι πληκτρα, παλι παιρναει η ωρα ?

Τεχνικα ειναι ενα χαος, παραλληλες επεξεργασιες με τριγκαρισματα sequencer, pitch shifter, πολλαπλα delays και γενικα οτι εβρισκα το εβαζα.

Το καλο με τη φαση ειναι οτι ειναι real time, δηλαδη ειναι τζαμαρισμα, δεν ειναι ηχογραφηση που μετα την πειραζεις, μπορεις να παιξεις οτι θελεις real time, αλλιως πως θα χασεις τον χρονο σου αλλωστε ?

Αλήθεια τώρα? Όλο αυτό μόνο από μία κιθάρα realtime χωρίς post-production?

Πάντως, ακόμα κι έτσι να μη είναι για μένα το αποτέλεσμα είναι φοβερό.

Ναι, ειναι εντελως real time. Το μονο post που εκανα ειναι να κοψω ενα κομματι του αυτοσχεδιασμου, για να μη σας ζαλισω τα @@, να του κανω fade in fade out, και ενα ψευτοmastering με λιγο eq και limiting, τιποτα δηλαδη ουσιαστικο.

Δεν είναι κιθάρα με εφέ αυτό.

Δεν το πιστεύω.

Είναι combi από το Nautilus?

fripp.jpg

Εάν δεν σπαταλήσεις χρόνο, τίποτα καλό δε γεννιέται. Πολύ καλό το αποτέλεσμα, και αυτό είναι το σημαντικό.

Μπράβο Μάνο.

Αν ξεκολλήσουμε από τον συσχετισμό των fx με τον ροκ ήχο που έχουμε στ' αυτιά μας, θα διαπιστώσουμε ότι προσφέρουν απίστευτα δημιουργική παλέτα ηχοχρωμάτων για "παιχνίδια".

Παλιά περνούσα ατελείωτες ώρες έτσι.

Στο σημερινο επεισοδιο του "Πως να χασετε το χρονο σας", ασχολουμαστε με την κιθαρα. Για την ακριβεια οτι απομεινε απο την κιθαρα, αφου της βγαλαμε τα ματια στα εφε.

Τι εννοουμε της βγαλαμε τα ματια; Οτι ακουτε, μα οτι ακουτε, ειναι μια κιθαρα που παιζει κατι παρομοιο με το nothing else matters. Ναι ολη αυτη η βαβουρα ειναι μια κιθαρα. Σκετη.
"Καλά εεε, έγραψα ένα κομμάτι πολύ σένιο!"

"Έλα ρε πώς πάει;"

"Κάτσε να το βρω να στο βάλω να το ακούσεις!"

"Όχι ρε μλκ μη ψάχνεις τώρα, κάντο μου λίγο με το στόμα!"

"... Λοιπόν ξεκινάει μπου μπου μπου μπου μπου μπου και μετά μπαίνει γουυυυυυ γουυυυυυ ουυυυυ, αλλά δεν καταλαβαίνεις τώρα, πρέπει να το ακούσεις."

"Όχι κατάλαβα, κατάλαβα, στείλε μου μια πάρτα και το δοκιμάζουμε."

Αμ δεν κατάλαβες!?

Ωραίος ο Μάνοοοος...

Ali ετσι οπως τα πες μου θυμισες μια ιστορια που ειχα διαβασει στο gearslutz.

Ειχε παει λεει μια τυπισσα να γραψει πιανο σε ενα στουντιο. Καθεται στο πιανο, και ζηταει στα ακουστικα της μετρονομο στο ταδε bpm για να γραψει.

Της βαζει ο τυπος, ο οποιος διηγειται και την ιστορια, το μετρονομο απο το daw. Αυτη στραβωνει, δεν μπορει να παιξει, και του λεει οτι ο μετρονομος του ειναι χαλασμενος!

Κουφαινεται ο τυπος, σου λεει τι διαλα, ενας μαμημενος μετρονομος ειναι, τσεκαρει, ξανατσεκαρει, ολα κομπλε.

" Μισο λεπτο του λεει η τυπισσα, εχω στο αμαξι τον δικο μου μετρονομο, κατσε να τον φερω"

Φερνει λεει εναν παλιακο μετρονομο ρημαδι, τον στηνει στο πιανο, τον βαζει μπρος, ο μετρονομος βαραει στο γαμο του καραγκιοζη, με εντελως ασταθη χτυπηματα, αλλα η τυπισσα ακολουθει τα χτυπηματα που ξεφευγουν ΑΚΡΙΒΩΣ, σε μια τελειως αρυθμη αλλα συνεπη ως προς τον χαλασμενο μετρονομο εκτελεση. Απο παιδι εκανε εξασκηση με τον ελατωματικο μετρονομο, και πλεον ειχε κουρδισει μαζι του.

Η ιστορια θυμιζει ζωνη του λυκοφωτος, δεν μπορω να την πιστεψω, αλλα ειναι σεναριο, οχι αστεια.

Ναι, δεν στεκει ιδιαιτερα, απλα ενα πειραματακι ειναι.

Ναι, δεν στεκει ιδιαιτερα, απλα ενα πειραματακι ειναι.
+2 λεπτά ακόμα και λίγο στήσιμο θα ήταν ολοκληρωμένο

στο λέω επειδή στήνω κάτι ανάλογο ...

Ειχε και αλλο, αλλα ειχε δυο προβληματα.

1ον) Το παραεκανα στα περιεργα ακκορντα και ειχε βγει σα θριλερ, αλλα κουραστικο θριλερ, βαρετο, και

2ον) Μου ξεφυγαν οι δυναμικες και ηταν ετσι ο ηχος που αν βαραγες δυνατα ακουγοταν η κιθαρα ??? εβγαινε δηλαδη η κιθαριλα μπροστα, χανοταν αυτο το απροσδιοριστο.

Οποτε προτιμησα να το πετσοκοψω, να γινει απλα ενα αποσπασμα πιο ενδεικτικο του ηχου.

Οριστε, για να μην παραπονιεσαι, το ξαναεστησα ( ας ειναι καλα το recall του pc, γιατι δεν υπηρχε περιπτωση), πανω κατω αυτο ειναι. Επαιξα κατι πιο ολοκληρο, μου βγηκε ματζοροειδες βεβαια, τι να κανουμε, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.

manosxguitar2.mp3

Attachments

Βαγγελίζει έντονα.

Και σε ήχους και σε αίσθηση (η κλίμακα ας πούμε).

φυσικά δεν είναι κακό να γίνεται αυτό.

Αν θελήσεις κάποια στιγμή να του βάλεις χαλινάρια θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. (περισσότερο)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back