Πως κάνουμε vari audio στο Sonar;

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
πως κάνουμε vari audio στο sonar

μπορεί κάποιος να μου υποδείξει την διαδικασία?

να έχεις παίξει σε μια φράση με την γκιθάρα Bb και να το φτιάξεις Β

τι να παίξω βρε μανα μ' ?

ένα 5λεπτο αυτοσχεδιασμό που μου κατέβηκε από την κούτρα μου και έχει μέσα τρεις εντελώς πράσινες?

τι να παίξω βρε μανα μ' ?

ένα 5λεπτο αυτοσχεδιασμό που μου κατέβηκε από την κούτρα μου και έχει μέσα τρεις εντελώς πράσινες?
 Έ αυτές τις πράσινες δεν μπορείς να τις "απομονώσεις" και να τις ξαναγράψεις από πάνω;

δεν είναι το ίδιο 

ούτε πετυχαίνει στο 90% των περιπτώσεων δυστυχώς.

Για να καταλάβω: Έχεις ένα πεντάλεπτο impro που έχει και τρεις πράσινες. Θες να απομονώσεις τις πράσινες και να τις φέρεις ένα ημιτόνιο πάνω;

τρόπος του λέγειν. Πάνω ή κάτω. 

και ίσως είναι τρίλεπτο ή δίλεπτο.

Ναι, είναι μερικές νότες που δεν μου κάθονται όπως εξελίχτηκε η πορεία.

Επειδή πολύ συχνά (ή πάντοτε)  μου αρέσει να παίρνω δρόμους και όπου με βγάλουν, διότι σπάνια θα παίξω πάνω σε μια κλίμακα-αντίθετα παίζω με το αυτί ό,τι μου ακούγεται καλά εκείνη την ώρα σε σχέση με το σύνολο, φτάνω σε αδιέξοδα που κάποιες φορές δεν μου αρέσουν ενώ μου αρέσει το 99% του ύφους του αυτοσχεδιασμού. Ε, τότε δεν θέλω να το πετάξω, ή να ξαναγράψω ένα τμήμα του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε κι ο Φώτης, το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχεις με edit και όχι πειράζοντας το υπάρχον audio. Παρόλα αυτά ο πιο απλός τρόπος να αλλάξεις pitch σε audio clip είναι ο εξής:

Επιλέγεις την περιοχή του clip όπου θέλεις να επέμβεις (με το select tool είναι ο καλύτερος τρόπος και εννοείται το snap to grid στο off). Κατόπιν πας στο menu Process - Transpose. Στο tab που άνοιξε επιλέγεις transpose audio (αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο) και στο amount επιλέγεις ημιτόνια, + για πάνω, - για κάτω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επιλέγεις την περιοχή του clip όπου θέλεις να επέμβεις (με το select tool είναι ο καλύτερος τρόπος και εννοείται το snap to grid στο off). Κατόπιν πας στο menu Process - Transpose. Στο tab που άνοιξε επιλέγεις transpose audio (αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο) και στο amount επιλέγεις ημιτόνια, + για πάνω, - για κάτω.
 Ενωματάρχα μου?, αυτό μάλλον το ξέρει...φαντάζομαι ζητάει κάτι πιο εξεζητημένο, πιο εύκολο, να πατάει ένα κουμπί (λαίμαι τώρα) και ως δια μαγείας να τα φέρνει εκεί που θέλει!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
να πατάει ένα κουμπί (λαίμαι τώρα) και ως δια μαγείας να τα φέρνει εκεί που θέλει!

Άμα γινότανε αυτό και ακουγότανε κι ωραία, τώρα θα ήμουν διάσημος τζαζ κιθαρίστας με απίστευτη δισκογραφία που δεν παίζει ποτέ live όμως.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψε κι ο Φώτης, το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχεις με edit και όχι πειράζοντας το υπάρχον audio. Παρόλα αυτά ο πιο απλός τρόπος να αλλάξεις pitch σε audio clip είναι ο εξής:

θα το τσεκάρω, αν και μου φαίνεται ως διαδικασία πολύ πιό δύσκολη από αυτό που κάνει το cubase

thanks

Ενωματάρχα μου?, αυτό μάλλον το ξέρει...φαντάζομαι ζητάει κάτι πιο εξεζητημένο, πιο εύκολο, να πατάει ένα κουμπί (λαίμαι τώρα) και ως δια μαγείας να τα φέρνει εκεί που θέλει!
βασικά θέλω ένα κουμπί που να έρχεται κάποιος άλλος και να παίζει αυτά που φαντάζομαι, αλλά μάλλον η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ...

βασικά θέλω ένα κουμπί που να έρχεται κάποιος άλλος και να παίζει αυτά που φαντάζομαι, αλλά μάλλον η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ...
 Όποτε θες πάρε με τηλ. (τό'χεις...) και σε τρία τέταρτα θα είμαι εκεί!   Χωρίς πλάκα τώρα, είχα την εντύπωση ότι την "μέθοδο" του Σπύρου την ήξερες.... Αυτό κάνουν όλοι πριν ακόμα βγουν τα Daw!

Έχει η Jazz πράσινες;
Έχει.....
event-1007-1.jpg

Όποτε θες πάρε με τηλ. (τό'χεις...) και σε τρία τέταρτα θα είμαι εκεί!   Χωρίς πλάκα τώρα, είχα την εντύπωση ότι την "μέθοδο" του Σπύρου την ήξερες.... Αυτό κάνουν όλοι πριν ακόμα βγουν τα Daw!
θα σε παρω για να πιουμε καφε. Και χεστα τα daws

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back