Πόνος στο δεξί χέρι help!

oselifer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Όταν παίζω καθιστός το δεξί μου χέρι βρίσκεται σε μικρή γωνία με αποτέλεσμα μετά απο λίγη ώρα γρήγορου παιξίματος να πονάει κοντά στον αγκώνα.

Όταν παίζω όρθιος και το χέρι μου είναι πιο ανοιχτό και δεν έχω αυτό το πρόβλημα.

Πιστεύετε οτι φταίει η κλειστή γωνία για τον πόνο μου ή κάτι άλλο;

Έχω μακριά χέρια και νομίζω οτι εκεί οφείλεται το πρόβλημα.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να συνεχίσω να παίζω καθιστός;

Έβαλα και μια φωτογραφία για να δείτε τι εννοώ..

noizph.jpg

Οταν παιζεις γρηγορα κουνας τον πηχη?

Από τη φωτογραφία μου δίνεται η εντύπωση ότι δεν στηρίζεις το χέρι σου πάνω στο σώμα της κιθάρας αλλά το κρατάς στον αέρα και αυτό φυσικό έιναι να κουράζει.

Σωστή και η παρατήρηση του noltrac.Προσπάθησε να μεταφέρεις την κίνηση στον καρπό και όχι στον πήχη(αν όντως αυτό κάνεις).

Mike G είπε:
Από τη φωτογραφία μου δίνεται η εντύπωση ότι δεν στηρίζεις το χέρι σου πάνω στο σώμα της κιθάρας αλλά το κρατάς στον αέρα και αυτό φυσικό έιναι να κουράζει.
+1

Aυτό είναι, στις μικρόσωμες κιθάρες μάλιστα είναι πιο έντονο, εγώ εχω καλομάθει σε 335

και με lp doublecut δεν βολεύομαι καθόλου καθιστός. Με κοντομάνικο, το δέρμα ακουμπάει

στο λούστρο και είναι αρκετά πιο άνετο πάντως.

Αν θες πάντως μπορείς να τοποθετήσεις την κιθάρα στο ένα πόδι σε στυλ κλασσικής.Έτσι το χέρι σου θα τεντώνεται σχεδόν όσο και όταν είσαι όρθιος(με την προυπόθεση να μη σκύβεις πάνω από την κιθάρα).άσε που βολεύει καλύτερα γιατί και το αριστερό σχηματίζει καλύτερη και πιο βολική γωνία στον αγκώνα.Βέβαια περί ορέξεως αυτά...όπως σε βολεύει (εσένα και τον καθένα) ;)

γιατρος δεν ειμαι ,

πονος στο υψος του αγκωνα, ειναι συνηθισμενη σε περιπτωσεις επιβαρυνσης των τενοντων , λογω επαναλαμβανομενης κινησης (βαρακια , τενις κτλ) . Καποιες φορες αυτου του τυπου

οι τενοντιτιδα ονομαζοται 'επικονδυλιτιδα' ,που παθαινουν τενιστες συχνα . Αλλα και οσοι επιβαρυνουν τα χερια .

οταν το μαζευεις πληρως το χερι , αυτη η 'φλεγμονη' γινεται αντιληπτη

οταν ειναι πιο απλωτο δεν ενοχλει ,ισως ακομα , μακαρι οχι

φυσικα αν ειναι ενοχλητικο καλο ειναι να το δει καποιος γιατρος

ολες αυτες οι παθησεις ,συνδρομο καρπιαιου σωληνα(απο κακη σταση -κομπιουτερ κτλ ) -επικονδυλιτιδες  κτλ ειναι επιβαρυνσεις των τενοντων .

Πιθανων αν δεν κανεις αλλη δραστηριοτητα , να φταιει καποια 'πιεση ' που δινεις στο χερι + πολυωρο παιξιμο ,προκαλεσαν το προβλημα

αν ειναι κατι ελαφρυ , λογικα με ξεκουραση , θα περασει , παιζε οπως δεν σε ενοχλει ,μην συνεχιζεις αν εχεις ενοχληση

χαχαχαχαχα απλα ξαναδιαβαστε τα πρωτα ποστ και φανταστειτε το θεμα να μην ειναι η κιθαρα αλλα η μ@λ@κια..

IonK είπε:
χαχαχαχαχα απλα ξαναδιαβαστε τα πρωτα ποστ και φανταστειτε το θεμα να μην ειναι η κιθαρα αλλα η μ@λ@κια..
χαχαχαχ ειναι και αυτος ενας παραγοντας που δεν πρεπει να αποκλειστει  ;D ;D

Mike G είπε:
Αν θες πάντως μπορείς να τοποθετήσεις την κιθάρα στο ένα πόδι σε στυλ κλασσικής.Έτσι το χέρι σου θα τεντώνεται σχεδόν όσο και όταν είσαι όρθιος(με την προυπόθεση να μη σκύβεις πάνω από την κιθάρα).άσε που βολεύει καλύτερα γιατί και το αριστερό σχηματίζει καλύτερη και πιο βολική γωνία στον αγκώνα.Βέβαια περί ορέξεως αυτά...όπως σε βολεύει (εσένα και τον καθένα) ;)
+100

Mike G είπε:
Πραγματικά παλαιότερα είχα το ίδιο πρόβλημα και η μόνη λύση είναι αυτή που προανέφερε ο Mike. Επίσης εάν βρείς ένα τρόπο να έχεις το ένα πόδι(το δεξί σου) χαμηλότερα απο το άλλο, πχ να κάτσεις λίγο λοξά σε μία καρέκλα και να είναι χαμηλότερα το πόδι που ακουμπάς τη κιθάρα, πάλι θα είναι πιό αναπαυτηκά. Αλλίος μόνο αν παίζεις όρθιος δε θα έχεις πρόβλημα.

Mike G είπε:
Το ακουμπάω το σώμα της κιθάρας αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να ξεκουράζεται εκει πάνω...

Νομίζω με τη les paul δεν είναι και τόσο ευκολο κάτι τέτοιο.

Πραγματικά παλαιότερα είχα το ίδιο πρόβλημα και η μόνη λύση είναι αυτή που προανέφερε ο Mike. Επίσης εάν βρείς ένα τρόπο να έχεις το ένα πόδι(το δεξί σου) χαμηλότερα απο το άλλο, πχ να κάτσεις λίγο λοξά σε μία καρέκλα και να είναι χαμηλότερα το πόδι που ακουμπάς τη κιθάρα, πάλι θα είναι πιό αναπαυτηκά. Αλλίος μόνο αν παίζεις όρθιος δε θα έχεις πρόβλημα.
Εγώ μέχρι τώρα είχα την κακή συνήθεια να κάνω το αντίθετο δηλαδή να έχω το δεξί μου πόδι πιο ψηλά απο το αριστερό για να έχω καλύτερο έλεγχο του μπράτσου.

Νομίζω πάντως οτι το πρόβλημα του πόνου θα λυθεί αν ανοίξω τη γωνια του χεριού καθώς ο αγκώνας δεν είναι σχεδιασμένος να δουλευει πολύ ώρα σε τόσο κλειστή γωνία.

Anyway,σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αν υπάρχει καμία άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.  ;)

Δοκίμασε να κάνεις διαλειμματάκια καθε μισή ή μία ώρα παιξίματος, ανάλογα με το πόσες ώρες παίζεις. Σίγουρα, κάνε το διάλειμμα πολυ πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε υποψία πόνου.Με τίποτα μη συνεχίζεις να παίζεις όταν εμφανίζεται πόνος. Μπορείς να παίζεις μία όρθιος και μία καθιστός επίσης.

Βλέποντας τη φωτο που ανέβασες, δεν θα έλεγα ότι η στάση σου είναι λάθος ή ότι επηρρεάζει την όλη κατάσταση το ύψος σου. Θα έλεγα όμως ότι παίζεις κάπως (ή μάλλον αρκετά) ΄σφιγμένα΄κάτι που κουράζει και αργότερα μπορεί και να τραυματίσει. Φρόντιζε να είναι χαλαροί οι ώμοι (αλλά και εσύ ολόκληρος) όταν παίζεις και να μη σφίγγονται άσκοπα μύες που δεν χρησιμοποιείς. Ανέπνεε κ απ το στομάχι.. Τσέκαρε κ αυτό το βίντεο που ίσως εκ πρώτης όψεως φανεί άσχετο, μιας και αναφέρεται σε drums, παρ ολα αυτά είναι πάρα πάρα πολύ σχετικό.

oselifer είπε:
Το ακουμπάω το σώμα της κιθάρας αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να ξεκουράζεται εκει πάνω...

Πρέπει να το διορθώσεις όμως ;)

Επίσης να αποφεύγεις να παίζεις σε καναπέδες και καθίσματα στα οποία ''βυθίζεσαι'' με αποτέλεσμα τα πόδια να έρχονται πιο ψηλά (καταλαβαίνεις τι εννοώ πιστεύω).Δοκίμασε καρέκλες με πλάτη ή σκαμπό τα οποία εχουν και σκαλοπατάκι για το πόδι.Πιο πολύ πιστεύω είναι θέμα να διορθώσεις την τεχνική σου πάντως.

oselifer είπε:

Εγώ μέχρι τώρα είχα την κακή συνήθεια να κάνω το αντίθετο δηλαδή να έχω το δεξί μου πόδι πιο ψηλά απο το αριστερό για να έχω καλύτερο έλεγχο του μπράτσου.

Νομίζω πάντως οτι το πρόβλημα του πόνου θα λυθεί αν ανοίξω τη γωνια του χεριού καθώς ο αγκώνας δεν είναι σχεδιασμένος να δουλευει πολύ ώρα σε τόσο κλειστή γωνία.

Anyway,σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αν υπάρχει καμία άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.  ;)
Κάτι ακόμα που μου ήρθε μόλις τώρα που έπαιζα με τη λές πάλ μου... Δοκίμασε να παίξεις σταυροπόδι!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back