Σε αυτό παίζει ρόλο τη κεφαλή έχει η ηλεκτρονική drums και καλό είναι να εχουν και μεμβράνες αλλά δεν έχουν όλαSpyros Delta είπε:Ωραιο σαν κοβερ, αλλά σε αυτα τα ηλεκτρονικα τυμπανα οπως και να βαρεσεις, πρεπει να ακουγεται λες και κοπανιεσαι?
Ενω οπως βλεπω ισα ισα που τα ακουμπας.
Οταν θελεις να εχεις δυναμικες στο παιξιμο δλδ και να εχεις piano forte, μπορει να το κανει το ηλεκτρονικο οπως τα αληθινα?
Θα αναφέρεσαι σε hybrid style υποθέτω.mikeguitar είπε:Σε αυτό παίζει ρόλο τη κεφαλή έχει η ηλεκτρονική drums και καλό είναι να εχουν και μεμβράνες αλλά δεν έχουν όλα
Με τη συστηματική ; Τι εννοείς ;GeorgeVocal είπε:Με τη συστηματικη παίζεις φιλέ μου
Κατά τη γνώμη μου,με βάση και την συνολική μελέτη που έχω κάνει στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά τύμπανα,υπάρχουν δυναμικές.Spyros Delta είπε:Ωραιο σαν κοβερ, αλλά σε αυτα τα ηλεκτρονικα τυμπανα οπως και να βαρεσεις, πρεπει να ακουγεται λες και κοπανιεσαι?
Ενω οπως βλεπω ισα ισα που τα ακουμπας.
Οταν θελεις να εχεις δυναμικες στο παιξιμο δλδ και να εχεις piano forte, μπορει να το κανει το ηλεκτρονικο οπως τα αληθινα?
Τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά τύμπανα (yamaha dtx press 4)Haris είπε:Το παίξιμο μια χαρά και πιστό στο ύφος του κομματιού.
Το θέμα με τα ηλεκτρονικά τύμπανα υπάρχει δυστυχώς, και όσο πιο φτηνά τόσο πιο μακριά είναι από τα φυσικά, με τις δυναμικές να είναι το βασικότερο απ' τα σημεία που υστερούν.
Δεν ξέρω αν παίζεις αποκλειστικά σε ηλεκτρονικά - ελπίζω όχι - αλλά αν θέλεις να βγάλεις αυτή την ένταση σε ακουστικό σετ (και αισθητικά και σε ...dB) θα πρέπει να αλλάξεις τελείως την προσέγγισή σου. Δεν πρόκειται να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χαϊδεύοντας, όπως στο βίντεο.
Αν εννοείς για το crash όντως υπάρχει μια έλλειψη δυναμικής και όταν τσέκαρα μετάSpyros Delta είπε:Στο πιατινι περισσοτερο μου φανηκε η ελλειψη δυναμικης που ανεφερα πιο πανω.
Ολες τις φορες ακουγοταν τερμα στα κοκκινα
Προσπαθησε να ψαχτεις να παιξεις μεσω ηχων VST instruments (easy drummer κλπ)
Είναι η διαφορά μεταξύ εικόνας και ήχου. Ναι είσαι απόλυτα χαλαρός, με καλή τεχνική και control αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι με τόσο ελαφρύ χτύπημα, υπάρχει π.χ. φυσικό crash που θα "αρπάξει" έτσι, ούτε ακουστική κάσα που θα περάσει τόσο δυνατά στη μίξη, και μάλιστα με τέτοιο ήχο.j.g.!!! είπε:Τώρα όσον αφορά το βίντεο δεν ξέρω πως δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τα χάιδευα,το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθούσα να ήμουν χαλαρός και συγκεντρωμένος στο παίξιμο μου.
Ναι όντως υπάρχει διαφορά μεταξύ εικόνας και ήχου,αλλά από την άλλη μεριά πιστεύω πως θα ήταν ποιοτικά χειρότερο αν κρατούσα τον ήχο της κάμερας.Haris είπε:Είναι η διαφορά μεταξύ εικόνας και ήχου. Ναι είσαι απόλυτα χαλαρός, με καλή τεχνική και control αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι με τόσο ελαφρύ χτύπημα, υπάρχει π.χ. φυσικό crash που θα "αρπάξει" έτσι, ούτε ακουστική κάσα που θα περάσει τόσο δυνατά στη μίξη, και μάλιστα με τέτοιο ήχο.
Τέλος πάντων, δεν είναι το θέμα τα ηλεκτρονικά τύμπανα και ξεφύγαμε.
Όπως ξαναείπα, εξαιρετική εκτέλεση και 100% μέσα στο ύφος.![]()
vagelism είπε:Θα συμφωνησω με τον Χαρη. Το παιξιμο σου ειναι μεσα αλλα οι δυναμικες σου θελουν δουλεια. Δεν υπαρχει περιπτωση αυτες οι δυναμικες να περασουν σε φυσικο σετ και το παιξιμο σου να μην βγει...πλαδαρο..το λιγοτερο. Ειδικα η κασσα..και αυτο το Heel down..
θα σου προτεινα να κατεβασεις τα volumes του κάθε τυμπανου απο το brain, και να αρχισεις να βαρας λιγο περισσοτερο..
Θα σου κανει καλο επισης {αν δεν το κανεις ηδη} μια φορα την εβδομαδα να κλεινεις ενα studio και να μελετας τα Play along σου σε φυσικο σετ.
Eπισης θα σου προτεινα να τσεκαρεις στο youtube τον Heel up τροπο παιξιματος της κασσας αν θες η {φυσικη} κασσα σου καποια στιγμη να βγαλει λιγο punch.
Yπαρχει λογος που οι Αμερικανοι την κασσα την λενε...Kick! drum..
Να σου πω επισης οτι και εμενα το 70% της μελετης μου σε ηλεκτρονικα γινεται..
Εδω σε ενα κομματι με εξωτερικη ηχογραφηση απο το αρχειο μου. Οτι επιασε το κινητο.
Οποιονδηποτε και αν βαλεις στο σετ που δεν ξερει απο τυμπανα..η φυσικη του κινηση θα ειναι να παιξει την κασσα heel down.j.g.!!! είπε:Έχεις δίκιο στα περισσότερα που λες και σε ευχαριστώ κιόλας για τις συμβουλές σου.Μιας που ανέφερες το θέμα heel up-heel down θέλω να σου κάποια πράματα από προσωπικής εμπειρίας.Έχω δοκιμάσει παλιότερα την τεχνική heel up στη μπότα και δεν με βόλευε καθόλου!Μετά από αυτό,δοκίμασα την heel down και βόλευε λίγο περισσότερο,όμως όχι κατά απόλυτο τρόπο.Έπειτα,σκεφτόμουνα μήπως έφταιγε η ένταση του ελατηρίου στο pedal,υπό την έννοια του ότι δεν με βόλευε η default ρύθμιση του από την στιγμή που το αγόρασα.Έτσι λοιπόν χαλάρωσα την ένταση του ελατηρίου ως ένα συγκεκριμένο όριο που με βόλευε,όμως το beater του (δηλαδή ο κόπανος του)κατέληγε άλλες φορές να βρίσκεται τέρμα κάτω σε ευθεία γραμμή,δημιουργώντας μεγάλη απόσταση από την μπότα,και άλλες φορές να βρίσκεται τέρμα πάνω,δημιουργώντας υπερβολικά μικρή απόσταση από την μπότα.Ξέρω ότι αυτό που έκανα-και που συνεχίζω να διατηρώ αυτήν την ρύθμιση ακόμα και τώρα-με βάση διάφορα tutorials στο youtube είναι λάθος,γιατί ο κόπανος πρέπει πάντα να δημιουργεί γωνία 45 μοιρών με το pedal,κάθε φορά που σταματάμε να παίζουμε.Άρα η default ρύθμιση στο pedal,θεωρούνταν σωστή,όμως όπως είπα και πιο πάνω,δεν με βόλευε καθόλου για heel up και ελάχιστα για heel down.Τώρα,αυτή η ρύθμιση που έχω στο pedal και που θεωρείται λανθασμένη,με βολεύει να παίξω κάποιες παραπάνω αξίες (π.χ δεκαταέκτα)χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα την τεχνική heel down.
vagelism είπε:Οποιονδηποτε και αν βαλεις στο σετ που δεν ξερει απο τυμπανα..η φυσικη του κινηση θα ειναι να παιξει την κασσα heel down.
To Heel up ειναι μια αφυσικη κινηση που απλα θα πρεπει να μαθεις.
Αυτο που εξηγω εγω στους δικους μου μαθητες.. Παιζοντας heel down.ειναι σαν να περιοριζεις το χερι σου να παιζει απο τον καρπο και κατω.
Θα παιξει..αλλα οταν θα χρειαστεις δυναμη..εκει ο καρπος απλα δεν θα ειναι αρκετος.
Για μενα ροκ drumming {και ολα τα παραγωγα στυλ} χωρις heel up ειναι απλα λαθος. Δεν δινει δυναμη- δεν δινει punch..και θα σου τραυματισει και κανα μυ στο καλαμι αν θες να παιξεις πιο δυνατα.
Tο αναποδο ισχυει βεβαια σε Jazz drumming..οπου η τεχνικη στην κασσα εννοειται ειναι Heel down..και feathering.{feather}
Aρχισε να παρακολουθεις τους ηρωες σου στο youtube..{aσε τα tutorials..γιατι ο καθενας λεει τα δικα του...} και παρακολουθησε την τεχνικη που χρησιμοποιουν στην κασσα αυτοι.
Το 99% των rock - funk - punk- metal drummers παιζουν Heel up.
{εγω προσωπικα δεν ξερω καποιο ροκ/ metal ντραμμερ με Heel down } αλλα κραταω ενα 1% ανοιχτο.
Να τονισω επισης οτι η rock μουσικη μπορει να μην εχει τρελες απαιτησεις σε τεχνικη..ωστοσο το πως θα την παιξεις δυναμικα ειναι παρα πολυ σημαντικο με ισαξια βαρυτητα με τις νοτες.
Αυτο μαλλον ισχυει ομως με ολα τα στυλ τωρα που το σκεφτομαι..
τελοσπαντων.
Ελπιζω να βοηθησα.
Δες πως παιζει ο παππους εδω να καταλαβεις γιατι μιλαω.
Δεν το εχω ακουσει οχι.j.g.!!! είπε:Δηλαδή δεν έχεις ακούσει πουθενά για αρκετά χαλαρή ρύθμιση(που θεωρείται λανθασμένη)του ελατηρίου του pedal,όπου ο κόπανος μένει άλλοτε κοντά στην μπότα και άλλοτε μακρυά από την μπότα,κάθε φορά που σταματάμε να παίζουμε;Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί ροκ-μέταλ-πανκ ντράμμερς ,παίζουν με heel up,αν σκεφτούμε ότι αυτά τα είδη έχουν ηχητική δυναμικότητα.Ναι,με βοήθησες αρκετά με αυτά που έγραψες.Σ'ευχαριστώ!
ΟΚ. Σ'ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και τις γνώσεις σου.Τα λέμε !vagelism είπε:Δεν το εχω ακουσει οχι.
Αν το ελατηριο το εχεις παραπανω χαλαρο απο οτι πρεπει το πεταλι ισως σου κανει καθυστερηση.
Η σωστη κατ εμε ρυθμιση του ελατηριου ειναι ουτε πολυ σφιχτο ουτε πολυ χαλαρο...Αν το παρασφιξεις θελει εξτρα δυναμη , αν το παρα-χαλαρωσεις Lugg-αρει.
Εξαιρεση στον κανονα αποτελουν τα πεταλια του Κολια λογω του στυλ μουσικης που ασχολειται . Θυμαμαι οτι ειχε κατσει ο Mangini στο σετ του κ ελεγε μετα οτι δεν μπορουσε να πατησει τα πεταλια της κασσας. - τοσο τερματισμενα ειχε τα ελατηρια.