ποιός από τους 2 ήχους σας αρέσει?

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
προσπαθώ να καταλήξω σε κάποιες ρυθμίσεις πάνω σε έναν ευρέως καθιερωμένο ήχο.

Πιστεύω είμαι κοντά.

Θα ήθελα γνώμες στα παρακάτω δυό κλιπάκια.

Προσπάθησα να παίξω τουλάχιστον στο ίδιο ύφος και περίπου κοντινά πράγματα

Προβολή συνημμένου p1.mp3

Προβολή συνημμένου p2.mp3

Ο πρωτος δεν μου πολυ αρεσει. Ειναι το chorus λιγο πιο εντονο απο αυτο που θα ηθελα.

Ο δευτερος μου ακουγεται πολυ πιο ισορροπημενος.

Αν και το chorus δεν ήταν ποτέ του γούστου μου (ούτε όταν ήταν της μοδός πριν από 30 χρόνια), θα έλεγα το πρώτο κλιπάκι, διότι είναι πιο καθαρό σε note definition.
Ωστόσο, αν πρόκειται να παίξεις ακόρντα - leslie τύπου όπως στο δεύτερο κλιπ (στο 0:30-0:33), ο ήχος του δέυτερου κλιπ είναι πιο ταιριαστός στ' αυτια μου.

Αν και το chorus δεν ήταν ποτέ του γούστου μου (ούτε όταν ήταν της μοδός πριν από 30 χρόνια), θα έλεγα το πρώτο κλιπάκι, διότι είναι πιο καθαρό σε note definition.

μήπως απλώς έτυχαν αυτά που έξπαιξα στο πρώτο να είναι πιό defined?

μήπως απλώς έτυχαν αυτά που έξπαιξα στο πρώτο να είναι πιό defined?
Εσύ ξέρεις!

Αντιλαμβάνομαι ότι προσπαθείς να πετύχεις έναν ήχο που είναι χαρακτηριστικός στη modern fusion jazz (από Pat Metheny και τα τριο jazz της ΕCM, μέχρι Τάκη Μπαρμπέρη.
Αν έπαιζα jazz, θα προσπαθούσα για το ακριβώς αντίθετο!

Γενικά παίζω με άλλο ήχο στον οποίο έφτασα μετά από αρκετό ψάξιμο.

Αυτός ό ήχος ας πούμε ήταν απωθημένο να τον πετύχω κάποτε, καθώς θέλει συγκεκριμένα πράγματα που ξέρω ποιά είναι, και μάλλον δεν διαθέτω. Προσπάθησα να τον πλησιάσω.

Δεν είναι αυτοσκοπός. Ούτε θέλω να έχω μόνο τον ήχο όταν δεν γίνεται να παίξω την ουσία.

Ας πούμε ότι είναι ηχοληπτική άσκηση.

Δεκτό. Συνυπολόγισε σε όλα αυτά όμως και το ότι μπορεί να σου κάνουν ΚΑΙ οι δυο ήχοι που έχεις φτιάξει, αναλόγως του πώς ακούγονται στο context μιας μπάντας.
Έτσι, το ότι ο ένας ήχος μπορεί να έχει λίγο περισσότερο reverb ή να ακούγεται πιο έντονα το εφέ του, μπορεί να ακούγεται ιδανικα μέσα σε ένα κομμάτι και το αντίστροφο.

ναι...

αφ ενός επίτηδες δεν είπα τι γίνεται με τα reverb/delay, αφ ετέρου δεν υπάρχει μπάντα.

Συνεπώς μιλάμε μόνο για τον ήχο.

Διότι πολλές φορές για τις ανάγκες της ηχογράφησης αναγκάζεσαι να χαλάσεις πράγματα.

Στους δυό ήχους αλλάζουν μόνο οι παράμετροι του chorus.

By the way, ποιο chorus είναι ;
(όχι ότι θα αγόραζα ποτέ chorus, αλλά έτσι, για την ιστορία ?

Ο δεύτερος.

Instant Michael Stern!

Για αυτό που ζητάς να πετύχεις είναι μια χαρά.

Ό πρώτος, με την προϋπόθεση να του βγάλεις λίγα μεσαία και μπάσα.

Επρεπε να βαλεις δημοσκοπηση στο thread, αν και για διπλο παει το ματς.

μπααα ακομα μπορει να γυρισει...
  Μπαααα, σε αυτό το σάιτ το chorus είναι "παρεξηγημένο", για να μην πω τίποτ'άλλο...?,  αλλά μάλλον φταίει γι αυτό η 10ετια των '80ς, οπότε απ'τα αποδυτήρια κερδάει το πρώτο κλιπάκιον... ..

Εγώ δεν κατάλαβα μεγάλη διαφορά... Γενικώς μιλώντας, δεν μου πολυαρέσει το chorus για single note lines, για ακόρντα ίσως. Για την ιστορία,  ούτε ο Stern, ούτε ο Metheny χρησιμοποιούν chorus. Ο Sco ναι,  τουλάχιστον παλιότερα, και ήταν πολλοί εκείνοι που προσπάθησαν να αντιγράψουν τον συγκεκριμένο ήχο, αλλά χωρίς το φραζάρισμα ακούγεται σαν  Cure-μπαντάρα, φυσικά,  αλλά δεν νομίζω πως μιλάμε για κάτι τέτοιο. 

Εγώ δεν κατάλαβα μεγάλη διαφορά... Γενικώς μιλώντας, δεν μου πολυαρέσει το chorus για single note lines, για ακόρντα ίσως. Για την ιστορία,  ούτε ο Stern, ούτε ο Metheny χρησιμοποιούν chorus. Ο Sco ναι,  τουλάχιστον παλιότερα, και ήταν πολλοί εκείνοι που προσπάθησαν να αντιγράψουν τον συγκεκριμένο ήχο, αλλά χωρίς το φραζάρισμα ακούγεται σαν  Cure-μπαντάρα, φυσικά,  αλλά δεν νομίζω πως μιλάμε για κάτι τέτοιο. 
ξέρω ότι ο Πατ δεν χρησιμοποιεί chorus. Αυτη η ρύθμιση όμως μου το θύμισε και το σκάλισα λίγο και γι αυτό ήθελα γνώμες.

Δηλαδή λες ότι αυτό που άκουσες σου ακούστηκε σαν Cure?

ενδιαφέρον...!

By the way, ποιο chorus είναι ;
(όχι ότι θα αγόραζα ποτέ chorus, αλλά έτσι, για την ιστορία ?
στους ήχους τα chorus/delay είναι του Behringer v amp pro και αλλάζει μόνο το setting του chorus και στο lexicon έχει plate reverb στο ένα κανάλι και chorus (ξανά) στο άλλο...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back