Ποιοί είναι οι Enigma

giannis

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γνωρίζατε οοοοτι...

Ο τύπος απο κάτω,που τραγουδάει το samurai samurai

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=evC79YQNhp0

και η κυρία απο κάτω που κάτω που τραγουδάει το maria magdalena ουσιαστικά είναι το project:enigma??

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=K8lHHSV6pDs

άντε πάλι καινούριο θέμα... :P

περισσότερα info εδώ  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%BB_%CE%9A%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προσωπικά, το γνωρίζω εδώ και χρόνια... από τότε που δημιουργήθηκαν δηλαδή - και έβγαλαν το Sadness Pt.1

Θες να μου πείς ότι ο τύπος με την εκπληκτική φωνή που τραγουδάει ορισμένα απο τα κομμάτια των enigma είναι ο ίδιος τύπος που φτιάχνει την επληκτική μουσική τους? ΟΥΑΟΥ!!! Μπορώ να πω ότι μετα απο αυτήν την διαπίστωση αισθάνομαι εξαιρετικά ατάλαντος.

Έχουν δίκιο , η άγνοια είναι ευτυχία.

Άρα δεν ήταν καθόλου τυχαίο,τα πάντα σχεδόν αλληλοσυνδέονται,έχω αγαπήσει για την μουσική του εξίσου το κομμάτι της sandra maria magdalena,όσο και τους enigma που τους έλιωσα στην εφηβική μου ηλικία...

Εντωμεταξύ ο Michael Cretu , αναιρεί τον νόμο που λέει ότι να μην προσπαθείς να είσαι σε όλα πολύ καλός. Γιατί ό τύπος κάνει το ακριβώς αντίθετος και ενώ νόμιζα οτι οι ENIGMA ήταν ένα μάτσο άνθρωποι που βγάζαν υπέροχη μουσική στην ουσία εξεπλάγην όταν ανακάλυψα οτι είναι μόνο ένας άνθρωπος , και εξεπλάγην άλλην μια φορά σήμερα όταν έμαθα οτι κάνει και τα φωνητικά.

Ο τύπος είναι το παράδειγμα ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μια επίσκεψη στο στούντιο του δείχνει ότι ο άνθρωπος  είναι τα πάντα.

http://www.enigmamusic.com/studio/index.html

euphonix1.jpg

Παρακαλώ να αλλάξει το θέμα σε  "Ποιός ειναι ο Enigma"  ή "Enigma" σκέτο , μιας και είναι κουλό όπως είναι. 

Όσο πιο κοντά φτάσει κανεις στον εσωτερικό του κόσμο,όσα πιο πολλά μπορέσει και ανακαλύψει περί θέματος "ανακάλυψη εαυτού"και υπόλοιπα υπαρξιακά,θα μπορέσει να κάνει τα πάντα,υποτιθέμενα τα πάντα,γιατί και τα πάντα έχουν όριο με νοηματική ακρίβεια...έτσι είναι,,ψάχνεσαι...

giannis είπε:
Όσο πιο κοντά φτάσει κανεις στον εσωτερικό του κόσμο,όσα πιο πολλά μπορέσει και ανακαλύψει περί θέματος "ανακάλυψη εαυτού"και υπόλοιπα υπαρξιακά,θα μπορέσει να κάνει τα πάντα,υποτιθέμενα τα πάντα,γιατί και τα πάντα έχουν όριο με νοηματική ακρίβεια...έτσι είναι,,ψάχνεσαι...
Μπα... δεν πιστεύω οτι το θέμα ειναι υπαρξιακό ή μεταφυσικό. Απλά στην μουσική είναι λίγα τα πράγματα που οδηγούν στην επιτυχία , πρέπει να υπάρχει κριτική ικανότητα στο τι είναι αυτό που χρείαζεται η μουσική σου. ΜΕ λίγα και εύστοχα βήματα μπορούν δημιουργηθούν κομματάρες.

τα είπαμε από κοντά τα λέμε και τώρα  ;D ;D...

Φυσικά ο καθένας μέσα από  την διαφορετικότητα του θέτει τα δικά του κριτήρια.Κατ`εμε όμως υπερισχύει η άποψη του οτι πάντα πρέπει να υπάρχει λόγος σε ότι κανεις..Μουσική για να είναι απλά μουσική χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκοπό η λόγο δεν υπάρχει λόγος να γίνει...

Πιστεύεις ότι η floyd που ξέρω ότι σ`αρεσουν παρα πολύ δεν είχαν λόγο να γράψουν την διαχρονική υπερμουσική,η ο ποιητής τραγουδοποιός Jim Morrison??(πέρα από το ρεύμα της εποχής και ναρκωτικά)

giannis είπε:
τα είπαμε από κοντά τα λέμε και τώρα  ;D ;D...

Φυσικά ο καθένας μέσα από  την διαφορετικότητα του θέτει τα δικά του κριτήρια.Κατ`εμε όμως υπερισχύει η άποψη του οτι πάντα πρέπει να υπάρχει λόγος σε ότι κανεις..Μουσική για να είναι απλά μουσική χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκοπό η λόγο δεν υπάρχει λόγος να γίνει...

Πιστεύεις ότι η floyd που ξέρω ότι σ`αρεσουν παρα πολύ δεν είχαν λόγο να γράψουν την διαχρονική υπερμουσική,η ο ποιητής τραγουδοποιός Jim Morrison??(πέρα από το ρεύμα της εποχής και ναρκωτικά)
Το κάνεις και ακούγεται ότι υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις ένα κομμάτι χωρίς σκοπό. Οι άνθρωποι είναι πλάσματα της λογικής ακόμα και στα συναισθήματα  τους, υπάρχει σκοπός σε ότι κάνουν όσο και χαοτικό να φένεται. Απο εκεί και πέρα είναι κατα πόσο ο σκοπός έχει κάτι πρωτότυπο αλλά και ποιοτικό να δείξει. Ο σκοπός βέβαια είναι το πιό εύκολο , το πώς φτάνεις στον στόχο είναι η μέγα μαγκιά.

Ξεχνάς τα βασικά Δημήτρη...Στον κανόνα δημιουργία μουσικής ξεχνάμε τα συστατικά επιτυχία/δόξα/χρήμα,είναι ένα κομμάτι του ευατού σου,και ας μην κάνει ποτε επιτυχία...Σε αντιπροσωπεύει αυτό?Εάν ναι.Και αν το`χεις ..Θα διαπρέψεις...

giannis είπε:
Ξεχνάς τα βασικά Δημήτρη...Στον κανόνα δημιουργία μουσικής ξεχνάμε τα συστατικά επιτυχία/δόξα/χρήμα,είναι ένα κομμάτι του ευατού σου,και ας μην κάνει ποτε επιτυχία...Σε αντιπροσωπεύει αυτό?Εάν ναι.Και αν το`χεις ..Θα διαπρέψεις...
Εδω θα συμφωνήσω κατακόρυφα αλλά είναι τρομερά δύσκολο να μην είσαι ο εαυτό σου και να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος , όχι λόγω ικανότητας αλλά κυρίως λόγω οτι θα πρέπει να αλλάξεις συνήθειες αυτό που σε ορίζει ως άτομο. Και οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν.

Εγώ δεν είπα να μην είσαι,αλλα αντίθετος να πλησιάσεις ακόμα πιο πολύ τον πυρήνα σου.Να συνειδητοποιήσεις ακριβώς τι θέλεις να κανεις,όλα τα αλλα απλά είναι οι οδηγεί σου,με εννοείς?

:D

giannis είπε:
Εγώ δεν είπα να μην είσαι,αλλα αντίθετος να πλησιάσεις ακόμα πιο πολύ τον πυρήνα σου.Να συνειδητοποιήσεις ακριβώς τι θέλεις να κανεις,όλα τα αλλα απλά είναι οι οδηγεί σου,με εννοείς?

:D
Τώρα το λές , πριν δεν το είπες , είσαι ζαβολιάρης.

Ναι αλλά στην ζωή δεν κάνουμε πάντα αυτό που ακριβώς θελουμε. Μην ξεχνάμε οτι αυτοί οι άνθρωποι είναι μέγιστοι επιχειρηματίες , τίποτα δεν κάνουν τυχαία. Το project Εnigma μόνο τυχαίο δεν ήταν ή καθαρά προσωπικό όπως λες, ήταν μια έξυπνη σχεδιασμένη κίνηση στο να προσφέρει στον κόσμο κάτι καινούργιο που το έχει ανάγκη να το ακούσει. O enigma άνοιξε το δρόμο για ένα χείμαρο μουσικής που υπάρχει μέχρι σήμερα και είναι τρομερά εμπορικός. Αυτός είναι ο ορισμός της επιτυχίας.

boody είπε:
δεν το ηξερα οτι αυτος (και η sandra) ειναι οι enigma . επαθα πλακα .
Κι εγω παντα αναρωτιόμουν που χαθηκε αυτη η κοπελα... Κι αυτη κανει βουτιες στην πισίνα της κατα Ibiza μεριά... Γερμανίδες...

ξεχαστηκε να μπει το κλασσικο βιντεακι:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι μου θύμισες με το βιντεάκι ρε παιδί μου.... νομίζω το '89 πρέπει να ήταν. Γυμνάσιο πήγαινα τότε. ά...ρε γεράσαμε. ;D  Το έβαζα (το κομμάτι) και σε μια πιτσιρίκα που μου άρεσε τότε αλλά δεν έπιανε τόπο Χεχεχε.  ;D

Πάντως οι παράγωγες του Michael Cretu πιστεύω πως ξεχώριζαν για δεκαετία 80 και για το είδος μουσικής που έγραφε. Μιλώντας πάντα για τα ποιο εμπορικά τα δικά του και της Sandra. Είχαν βάθος, όγκο και ατμόσφαιρα, κάτι που δεν το ακούω-άκουγα σε dancefloor κομμάτια της εποχής. Όχι πως δεν μου άρεσαν (αρέσουν) και οι ξερές παραγωγές τύπου ''italo-electro-wave-άδικα'' 80's (οι γνώστες καταλαβαίνουν τι εννοώ). Άλλο το ένα και άλλο το άλλο και τα δύο μια χαρά είναι, σου βγάζουν κάτι διαφορετικό.  ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back