Ποιό Μπάσο; Epiphone ή Squier;

geodesign

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλημέρα μουσικοί.

Θέλω να ξεκινήσω με μπασάκι σιγά σιγά. Τι θα προτείνατε ανάμεσα σ αυτά τα δύο? Δεν υπάρχει εμπειρία, η μουσική που θέλω να πιάσω είναι απο progr rock, blues, pop.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιώργος

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Εσένα ποιό σου άρεσε;
δεν έχω παίξει κανένα φίλε μου και δεν έχω τη δυνατότητα εδώ στο Ηράκλειο (Κρήτη) να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα μοντέλα. Επίσης λόγω πλήρους απειρίας στο μπάσσο δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αναγνωρίσω διαφορές. Γι αυτό και το ερώτημα :)

geodesign είπε:
Με μεγάλη διαφορά το μαύρο Les Paul...  :)
Ε, αν αυτό σου αρέσει, αυτό πάρε και μην το σκέφτεσαι.

Αμφότερα είναι begginers level- έχουν κάποιες διαφορές ήχου (αλλά μην μπούμε σε αυτά τα χωράφια  ;)), οπότε κλείσε τα μάτια και πάρε αυτό που σου αρέσει. 

geodesign είπε:
Με μεγάλη διαφορά το μαύρο Les Paul...  :)
Έχω το les paul μπασάκι της epiphone σε wine red και απλά μαμάει... Καμιά σχέση με άλλα στην ίδια τιμή(220ευρώ). Έχει άριστο μπρατσάκι κολλητό, 2 δυνατούς μαγνήτες, φουλ μαόνι ξύλο και πολύ καλά κλειδιά+γέφυρα.

http://www.thomann.de/gr/epiphone_lp_special_bass_pb.htm

Έχω και το squie p bass affinity αλλά έχει θέματα με τα πολύ φθηνά και χαλαρά κλειδιά του , τον ένα αναιμικό μαγνήτη του, τα πολύ χαμηλά τάστα και την κακή ποιότητα πλαστικών μερών(καβαλάρης, pickguard ...).

Sottos είπε:
Έχω το les paul μπασάκι της epiphone σε wine red και απλά μαμάει... Καμιά σχέση με άλλα στην ίδια τιμή(220ευρώ). Έχει άριστο μπρατσάκι κολλητό, 2 δυνατούς μαγνήτες, φουλ μαόνι ξύλο και πολύ καλά κλειδιά+γέφυρα.

http://www.thomann.de/gr/epiphone_lp_special_bass_pb.htm

Έχω και το squie p bass affinity αλλά έχει θέματα με τα πολύ φθηνά και χαλαρά κλειδιά του , τον ένα αναιμικό μαγνήτη του, τα πολύ χαμηλά τάστα και την κακή ποιότητα πλαστικών μερών(καβαλάρης, pickguard ...).
Sotto καλά τα λες για τα Squier, αλλά please κόψε λίγο για τα φουλ μαόνια των epi  ;)

Κάτι άθλια gabon ή συναφή μαονοειδή είναι. Έχω δει LP epi με ανοιγμένο το headstock σαν τριαντάφυλλο  ;D γιατί απλά έπεσε κάτω και ο ιδιοκτήτης ακόμα... κλαίει  :)

Αν θέλεις μπάσο που να μαμάει απλά και με budget 210 ευρώ τότε για εμένα ΜΙΑ είναι η λύση, δοκιμασμένη, όμορφη, ελαφριά (γιατί είναι πριονίδια  :P) και την κάνεις ότι θες...

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Basses/4-strings/Jack-and-Danny-JB-Vintage-1975-NA-Natural/art-BAS0004371-000

Και πετάς πάνω αυτό:

http://www.ebay.com/itm/NEW-Genuine-Fender-Bridge-Pickup-Mexican-Jazz-Bass-/390336289200?pt=Guitar_Accessories&hash=item5ae1db19b0#ht_2029wt_1163

και αυτό:

http://www.ebay.com/itm/NEW-Genuine-Fender-Neck-Pickup-Mexican-Jazz-Bass-/360378523101?pt=Guitar_Accessories&hash=item53e83bdddd#ht_1557wt_1163

Και έχεις ένα κοστολόγιο 200 ευρώ πάνω - κάτω και σου μένουν και άλλα 30 για χορδές και σετάρισμα γιατί οι χορδές των J&D είναι απαράδεκτες, και το σετάρισμα ΧΑΛΙΑ...

(και τα 3 κατά πάσα πιθανότητα στο ίδιο εργοστάσιο φτιάχνονται...)

Sottos είπε:
+1 στον les paula ;) εχω παιξει ενα φεγγαρι και ηταν αρκετα καλο αλλα δεν με βολευε πολυ για τα γουστα μου - αλλα απο ηχο ηταν πολυ καλο για τα λεφτα του

ρε sotto τι προβλημα μπορει να ειχε το pickguard ? δλδ οσο κακη ποιοτητα και να ηταν (που δεν νομιζω γιατι ημουν κατοχος p-bass) ειναι ισως το τελευταιο που σε πειραζει να ειναι "φτηνιαρικο" επανω στο μπασο/κιθαρα (εκτως απο αισθητικης πλευρας)

@terry

Το μαόνι των epi εντάξει, δεν είναι και της ποιότητας άλλων usa εταιριών αλλά παραμένει φουλ "μαόνι"(έστω της οικογένειας mahogany) κι όχι κοντραπλακέ και mdf πίπιζες που είχαν άλλα σε αυτές τις τιμές.

Έχω επισκευάσει epi lp headstock που ήταν σπασμένο στο nut(ouch...). Πράγματι, δεν ήταν η ποιότητα ξύλων που βρίσκεις σε american όργανα των περασμένων δεκαετιών. Σε tone είναι Οκ και αν τα προσέχεις δε σκευρώνουν όσο άλλα ξύλα που βάζουν οι πολύ οικονομικές oem εταιρίες.

Πάντως, για το φίλο με την epi, μην κλαίει, όλα φτιάχονται με μεράκι και καλή epoxy glue ;)

@ messalion:

Για το pickguard του p bass, ίσως έπεσα σε περίπτωση αλλά μετά από λίγους μήνες ψιλοσκεύρωσε και άρχισε να ραγίζει... Δε με πείραζε η εμφάνιση αλλά μάλλον δεν άντεχε θερμοκρασία/ήλιο(το είχα πάρει Άνοιξη κι έπαιζα όλο το καλοκαίρι). Πάντως το άλλαξα με ένα περλέ και δεν έχει πάθει τίποτα έκτοτε.

υ.γ.: Εννοείται πως με το νέο καλοκουρδισμένο πλαστικό guard Βελτιώθηκε απίστευτα ο ήχος του κσείλλου του p bass, κατά 94,5% θα έλεγα...  ;D ;D ;D

@funky,

Τα J&D είναι πράγματι πολύ ωραία. Έχω πιάσει μόνο δυο p-bass φίλων (τα οικονομικά) κι αρκούσε για να δω ότι είναι value 4 money. Χορδές-σετάπ θέλουν αμέσως μετά την αγορά αλλά τ' αξίζουν και με το παραπάνω.

Sottos είπε:
@ messalion:

Για το pickguard του p bass, ίσως έπεσα σε περίπτωση αλλά μετά από λίγους μήνες ψιλοσκεύρωσε και άρχισε να ραγίζει... Δε με πείραζε η εμφάνιση αλλά μάλλον δεν άντεχε θερμοκρασία/ήλιο(το είχα πάρει Άνοιξη κι έπαιζα όλο το καλοκαίρι). Πάντως το άλλαξα με ένα περλέ και δεν έχει πάθει τίποτα έκτοτε.

υ.γ.: Εννοείται πως με το νέο καλοκουρδισμένο πλαστικό guard Βελτιώθηκε απίστευτα ο ήχος του κσείλλου του p bass, κατά 94,5% θα έλεγα...   ;D ;D ;D
στην μανα σου το'πες ? ή στον marathon ?? αυτοι να τα ακουνε που νομιζουν οτι επειδη παιζουν με "κουρδισμενα" κςειλλα οτι κατι κανουν ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back