Λοιπόν επειδή όντως και εγώ τις ειρωνικοκορομαχίες πραγματικά δεν τις μπορώ, σου ζητώ συγγνώμη για
το προηγούμενο ύφος μου το οποίο και γενικά αποφεύγω αλλά οι απόψεις σου περί ήχου των Behringer
έναντι των mackie με ξένισαν και για αυτό αντέδρασα με αυτόν τον (σίγουρα) υπερβολικό τρόπο.
Έστω λοιπόν ότι εσύ έχεις την δικιά σου άποψη η οποία είναι και δεκτή, σπάνια όμως θα δεις
σε έναν σοβαρό επαγγελματικό εξοπλισμό προιόντα της behringer ή θα τα δεις σε πολύ
συγκεκριμένες θέσεις, όχι όμως καίριες. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν είχα τραγουδήσει
μια φορά σε κονσόλα Behringer (αυτές τις μεγάλες τις Eurodesk) αλλά και με monitor Behringer
απλά μου είχε κλείσει ο λαιμός, τόσο σκληρό ήχο δεν είχα ξανακούσει (μπορώ ίσως να μιλήσω
για τον χειρότερο ήχο που έχω παίξει και γενικά έχω και εγώ στο ενεργητικό μου καμιά 200αριά
live στις μισές από τις οποίες ήμουν και ηχολήπτης οπότε δε μιλάω και πολύ στον αέρα).
Από την άλλη, αυτό που λες περί "British EQ" είναι εντελώς ανακριβές καθώς το EQ κύκλωμα της
Behringer ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά αγγλικά κυκλώματα τα οποία τα βρίσκεις σήμερα
σε όλο και λιγότερες ακριβές κονσόλες. Όσοι, μα όσοι εδώ στο noiz έχουν χρησιμοποιήσει προιόντα
της behringer ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σου αναφέρουν είναι το έντονο φύσημα των
προενισχυτών της.
Τέλος όσον αφορά τις κονσόλες της Yamaha, οι MG
δεν έχουν καλό ήχο (αν δεις και προηγούμενο
thread) και δεν τις θεωρώ "αρκετά καλές". Αυτό όμως που με ξένισε γιατί θεώρησα ότι ήταν τελείως άστοχο
να τις αναφέρεις, και δε βοηθούσε καθόλου στην επιλογή, είναι οι ψηφιακές Yamaha που παίζουν σε άλλη
κατηγορία.
Πάντως η προσωπική μου άποψη και για αυτές δεν είναι και η καλύτερη μιας και έχοντας ακούσει την
Yamaha LS9 που θεωρείται και η ακριβή σειρά, σε σύστημα της Nexo GeoT (από τα κορυφαία line
array's στον κόσμο) εισέπραξα πλαστικό, καθόλου ενιαίο και έντονα ψηφιακό ήχο.
Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, αυτές που διατύπωσες είναι οι δικές σου τις οποίες σέβομαι
και ο καθένας μπορεί να κρίνει.
Πάντως δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι ζηλεύω αφάνταστα το ότι έχεις το XP-30... :