Ποιά κιθάρα είναι αυτή;

messalion

Μέλος
Πόντοι
36
καλησπερα κυριοι και κυριες

χρειαζομαι τις γνωσεις οσο και την "φαντασια" σας - στις παρακατω φωτογραφιες που εχω παραθεσει ειναι μια κιθαρα η οποια το μονο πραγμα που γνωριζω ειναι οτι ειναι hofner

στην ιστορια τωρα......ειχα ταξιδεψει καποια στιγμη στην αθηνα για να παραδοσω κατι σε καποιον που ειχε δει μια αγγελεια στο νοιζ......εκλεισε λοιπον και πηγα σπιτι του

ο τυπος εμενε με μια κοπελα οπου πανω στην συζητηση μου εδειξε αυτη την κιθαρα.....καποιος της την ειχε χαρισει μου ειπε γιατι δεν την ηθελε :o :o :o anyway.......η κιθαρα ηταν σε κακη κατασταση με σκουριασμενες χορδες και με οτι αυτο συνεπαγεται......προσπαθησα και επαιξα ομως και το οργανο ηταν αλλου (ακομα και χωρις σεταρισμα με αυτες τις χορδες κ.τ.λ.) εχει και push pull switch το οποιο δεν καταλαβα καλα τι εκανε γιατι ο ενισχυτης που επαιζα ηταν μπασου και το ειχα στο πιο καθαρο που γινετα...καταλαβενετε......

οποιος λοιπον ξερει τι ειναι η εν λογω κιθαρα ας μου πει γιατι ενδιαφερομαι για την αγορα της........ :D :D

Ευχαριστω πολυ........

Εικόνα495.jpg

Εικόνα496.jpg

Εικόνα497.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
hohner τελικα.........σορρυ  :P :P

εισαι ΘΕΟΣ ειλικρινα ειχα χασει καθε ελπιδα..........ξερεις μηπως αν υπαρχει πουθενα στην ελλαδα ?? τι ρωταω θα μου πεις.....

Σε ΥΠΕΡευχαριστω

Noμιζω οτι δε βγαινουν πια(σαν τη συγκεκριμενη).

Εχουν αλλαξει το λογοτυπο στο headstock και διαταξη μαγνητων.

Αυτη που εχεις στην φωτο ειναι της δεκαετιας '90.

Για δες κι εδω τις καινουριες,για να δεις και τιμες... ;)

http://www.donmack.com/guitars/revelation-guitars

βασικα θελω την συγκεκριμενη - πισω στο neck plate ηταν ξεθωριασμενο και δεν εβγαζα καλα τι ελεγε και νομιζα οτι ηταν hofner  ;D ;D (μαλακας το ξερω)

ξερεις αν επειδη εχει single coil επανω οταν σηκωνα το push pull τι εκανε ?

ειναι λιγακι υποτιμημενες ή κανω λαθος ?? εχεις παιξει ποτε σου με καμια ?

Δεν ξερω για το push-pull,μηπως σπλιταρουν κανα μαγνητη?

(Εννοω να ναι κανας κρυφοδιπλος ε)

Εσυ τι διαφορα ειδες παιζοντας?(μ αυτο που παιξες ;D)

Οχι δεν εχω παιξει με καμια.

Κοιτα,υποτιμημενα ειναι ΠΟΛΥ λιγα πραγματα στα μουσικα οργανα.Γνωμη μου.

Το οτι μπορει να ναι ενα τιμιο οργανο για τα λεφτα του δεν το καθιστα υποτιμημενο.

Αν σε βολεψε ΕΣΕΝΑ,μην τη ψαχνεις...

ΑΧΑ!

Ο τεταρτος reviewer στο ΗC ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ!

Και δεν εχει θηκη...την αφησε οξω 9 χρονια...Γερο οργανο... ;D

RTS Revelation

Review By:  Anonymous Reviewer on 5/22/03 1:00 AM Reviewer Background:

Purchased From:

A greek store ...Price:

Features:the code is 07 93 XXXX so i guess it was made July 1993.

Action, Fit, & Finish:Everything was perfect when I bought it except for one screw in the tremolo which i haven't been able to find.

Sound Quality:I use it to record music in my PC. I also play with a small Crate Amp with a Boss multi-effects 5-pedal board but only for practice. I haven't played live gigs with it. I mostly play Greek Rock and it suits my needs perfectly..

Reliability/Durability:I don't know about live performance but it looks and it sounds like new after all these years. and i have NO case for it... it is out in the open for 9 years!!

εδιτ.....

ΑΧΑΧΑΧΑΧ!

Τωρα διαβασα το Action,fit&finish σχολιο του τυπου..

AXAXAXAX....

Σε καλο μου βραδυατικα.. ;D

χαχαχα 9 χρονια ο σκυλος!!!!  ;D ;D

η διαφορά που ακουσα ηταν σαν το output να ανεβαινε - γι'άυτο και με παραξενεψε - single coil και να σπλιταρουν αποκλειεται - μηπως ειναι humbuckers σε μεγεθος μονου και να σπλιταρουν ?? δεν ξερω - αλλα και παλι δεν θα γινοταν το αντιθετο ? αμα σηκωνες το knob να γινοντουσαν sigle και να επεφτε λιιιιιιγο το output ? δεν ξερω ειλικρινα τι παιζοταν με αυτο το κολπο.......

υποτιμημενα το λεω σε στυλ οτι δεν βρισκεις πολλα 5χορδα μπασα neck through με active electronics - hipshot κλειδια στην τιμη των 150 ευρω  ;) ;) οριστε......

SN851328.jpg

και κατι αλλα εχω δει που μου εχει φυγει το ματι αλλα λεμε τωρα........

αυτη που ψαχνω δεν υπαρχει ΟΥΤΕ στο ebay.........και 1 που βρηκα που μοιαζει ή ειναι αλλο μοντελο ή εχει αλλαξει τους μαγνητες ο καφρος..... :P :P :P

+100 στο "ο καλυτερος κριτης ειναι ο εαυτος μας" παντα αυτο διατυμπανω και εγω

κιθαρα - αλλα απλα επεσε το ματι μου πανω σε αυτο το μπασο.......(παιζω ΚΑΙ μπασο τρομαρα μου) ;D ;D

ναι βουρ βουρ αλλα ΠΟΥ ?? δεν υπαρχει ιχνος απο την συγκεκριμενη κιθαρα....λες και εφτιαξε 1000 οργανα για 999 ανθρωπους..........ελεος

Φιλε messalion μετα απο 2 χρονια ανασταινω το θεμα για να σου πω οτι ΜΑΛΛΟΝ το push pull (ή πιο σωστα push push) παρακάμπτει το κύκλωμα του tone. Αυτο συμπεραινω τωρα που μεγαλυτερος και με ωριμοτερα αυτια αρχισα να την ξανα-εξερευνω.

Τωρα το output ανεβαίνει γιατι δεν υπάρχουν οι απώλειες των pots (ελπιζω να μην λεω μπαρουφες μιας και δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες στο ιντερνεσσσ).

Σώμα poplar, μανίκι maple, ταστιέρα rosewood, τρεμολο wilkinson με μεταλλικό block που στηρίζεται σε 2 βίδες (αν και το σύστημα αλλαγης χορδών είναι λίγο για τα πανηγύρια).

Αυτα...

Α! και επισης οι μαγνήτες της και το κύκλωμα είναι Entwhistle - White (πολύ καλός neck μαγνήτης, εως αξιοπρεπής bridge, μεσαίος ... τι έχει και μεσαίο??). Απλά γενικά η κιθάρα αν παιξεις με τα pots έχεο έναν λίγο πιο vintage προσανατολισμό...

Περισσότερες (αν και όχι πολλές) πληροφορίες εντός...

http://www.entwistlepickups.com/about.php?fllstry=y 

Να'σαι καλα  για τις πληροφοριες....Εφοσον την εχεις την κιθαρα (απ'οτι καταλαβα) σου ειναι ευκολο να βγαλεις μερικες φωτογραφιες με το εσωτερικο κυκλωμα ? wiring

Thnx  :)

Την επομενη φορα που θα την εγχειρισω ελπιζω να το θυμηθω... επιφυλασσομαι για το μελλον λοιπον.

Λοιπον messalion δεν θα σε ικανοποιησω πληρως... Εβγαλα φωτο το wiring αλλα η κιθαρα ανοιχτηκε με αφορμη προβλημα. Τελικα ειχε φυγει η κολληση απο ενα καλωδιο και θελω τα φωτα σας. Ειναι απο το push push.

Αυτο που κανει η κιθαρα οπως παντα οταν φευγει καλωδιο ειναι οτι δεν δουλευουν τα tone pots. Το push δουλευει κανονικα!

Τα pots ειναι 220k το κατω tone, 250κ το push push και το volume δεν φαινεται αλλα μαλλον 250 (λες να ειναι 500?)

Με κοκκινο απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να ειναι οι γειωσεις αλλα δεν ξερω... Που να το κολλησω ρε παιδια? Ειναι το καλωδιο που φευγει επανω στην πρωτη φωτο...

Αν χρειαζεστε κι αλλες για να κρινετε πειτε μου. Ειναι απο κινητο αν χρειαζεται ανεβαζω με φωτογραφικη...

2013-12-27_14.23.18.jpg

2013-12-27_14.11.02.jpg

2013-12-27_14.11.31.jpg

Προσωπικα θα σε γελασω περι του θεματος/προβληματος που σου εμφανιστηκε....Οι φωτο ειναι λιγο θολες με αποτελεσμα ναμην μπορω να διακρινω το προβλημα.....Αμα σου ειναι ευκολο ανεβασε πιο "καθαρες" φωτο μπας και δει καποιος που ασχολειτε που ειναι το προβλημα και να σε βοηθησει.....  ;)

TIP:Οταν τραβαμε φωτο απο κοντα χρησημοποιουμε την επιλογη "macro" που εχει σαν σημαδακι ενα λουλουδι για να βγουν σωστες οι φωτο  :)

Απο εκει που ξεκολλησε θα εχει "ιχνη" ,δες προσεκτικα στις κολλησεις, που φαινεται να ειχε καλαι που εσπασε?

Δυστυχως οι κολλησεις ειναι κ@@@ς... πραγμα περιεργο αφου δεν εχω βαλει χερι (μαλλον σε κανα σερβις εγινε η δουλεια) οποτε δεν μπορω να κρινω. Επισης το καλωδιο ειναι πεντακαθαρο απο καλαι. Θα δοκιμασω να το κολλησω συμφωνα με το διαγραμμα μπας και ειναι σωστο. Οπως το βλεπω θα πρεπει να πηγαινει στο ποδαρακι του ποτ που πηγαινει και το καλωδιο απο το input. Θα δοκιμασω και θα σας πω.

Ευχαριστω παντως...

Λοιπον μετα απο λαθη, γκαφες και μπινελικια τα καταφερα. Οι κολλησεις και η συνδεσμολογια ηταν οτι να ναι.

messalion το σχεδιαγραμμα που ανεβασα ειναι σωστο... το μονο που δεν ξερει κανεις ειναι τι εχει μεσα το μαυρο κουτι.

Ανεβαζω και φωτο απο την γρια.

2013-12-28_15.11.14.jpg

Λογικα κανα booster θα ειναι.....

Αντε με το καλο...Γρια γρια αλλα με μια μαγκουρα ναααααααα  ;D

Trending...

Νέα θέματα