POG2: καινουργιο πεταλακι απο την Electro-Harmonix

Guitar Guru
Πόντοι
398
ειδα οτι κυκλοφορησε προσφατα μια καινουργια εκδοχη του pog και του micro-pog απο την Electro-Harmonix.. φαινεται να εχει διορθωσει πολλα απο αυτα που ειχαν απογοητευσει τους χρηστες του pog στην micro εκδοχη του.. σιγουρα μεσα στις καλοκαιρινες αγορες μου (μια που ζαχαρωνα το micro-pog καιρο τωρα)..

να και η σελιδα στο σαιτ τους

http://www.ehx.com/products/pog2

και ενα βιντεακι

Σορι για το οφτόπικ, αλλα παντα ειχα την απορία σε τι μουσική χρησιμοποιείται ενα τέτοιο πετάλι?

Το βρίσκω ενδιαφέρον σαν λειτουργία, αλλά δεν μου μοιάζουν χρήσιμοι οι ήχοι του.

Υπαρχει καποιο μουσικό κομμάτι που χρησιμοποιείται?

blue είπε:
Σορι για το οφτόπικ, αλλα παντα ειχα την απορία σε τι μουσική χρησιμοποιείται ενα τέτοιο πετάλι?

Το βρίσκω ενδιαφέρον σαν λειτουργία, αλλά δεν μου μοιάζουν χρήσιμοι οι ήχοι του.

Ο Jeff Beck έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετά κομμάτια Octave Up/Down (π.χ. άκου το "Come Dancing"). O Satriani επίσης στην πεταλιέρα του έχει μόνιμα ένα (ή δύο...) POG. Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει σε διάφορα μουσικά είδη τέτοια εφφέ. Φυσικά, "χαοτικά" octave up, σαν του Octavia είναι τόσο παλιά όσο και ο Hendrix (τουλάχιστον).  ;)

Για μένα είναι κάτι σαν εφφέ τύπου synth (μιλάω για το octave down κυρίως, αλλά και συνδιασμούς με πέμπτες, τρίτες, κλπ, που κάνουν την κιθάρα να ακούγεται περίπου σαν... εκκλησιαστικό όργανο, λέμε τώρα...). Είχα ένα Boss Pitch Shifter το οποίο πούλησα (στη μαζική πώληση πεταλιών προ M13  ;)), διότι το χρησιμοποιούσα πολύ σπάνια και μόνο σε συγκεκριμένα περάσματα σε ηχογραφήσεις (που θα μπορούσα να το κάνω και με άλλο τρόπο).

blue είπε:

υπαρχουν αρκετα συγκροτηματα που εχουν χρησιμοποιησει octaver...γενικως ναι δεν συναντας πεταλια μ αυτη τη λειτουργια αν παιζεις "αγνο rock n' roll" :P ή blues...αλλα πραγματικα σε συνδυασμο με distortion(s) και delay μπορεις να βγαλεις απιστευτους ηχους...

αλλο το octaver και αλλο αυτο που κανει το pog στο video που εδωσε o Alter.

Γνωριζω πως χρησιμοποιουνται κατα κόρο τα pitch shifter, harmonist, whammy κλπ.

Τους συνθ-electro-πανηγυρι ήχους δεν εχω ακουσει πουθενα,αυτο λεω.

(Η απορία μου προκύπτει επειδή αυτοι οι ηχοι υπηρχαν απο παντα σε πεταλιερες και η μονη χρησιμοτητα τους (για μενα) ήταν να παριστανω τον σκυλά πληκτρά σε καμένες στιγμές.Το pog βλεπω οτι ειναι δημοφιλες πεταλι γι αυτο ρωταω)

(το microsynth ειναι διαφορετικό και το εχω πετυχει να χρησιμοποιείται σε διαφορες μουσικές και μ' αρεσει)

blue είπε:
White Stripes ο τελευταίος δισκος έχει μπόλικο pog

...πολυ ενδιαφεροντες ηχοι! (τουλαχιστον μερικοι απο το βιντεακι)

αυτος προς το τελος που εμοιαζε οντως με εκκλησιαστικο οργανο ηταν πολυ ξεχωριστος.

σιγουρα οχι το πιο "every day" πεταλι που εχω δει, αλλα χρησιμο για καποιον που αναζητα "αλλους" ηχους.

δε ξέρω.. ακούγεται σαν το όνειρό του ήταν να γίνει πληκτράς αλλά τελικά αναγκάστηκε να μάθει κιθάρα ::)

Αν το δείς εντελώς επιφανιακά ναί,

έχεις όμως τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις

που είναι αμαρτία.

12χορδη,  απλά  octave up ή down, synth-like ήχους....

IraklisZS είπε:
δε ξέρω.. ακούγεται σαν το όνειρό του ήταν να γίνει πληκτράς αλλά τελικά αναγκάστηκε να μάθει κιθάρα ::)
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορει καποιος να δεχτει το οποιοδηποτε εφφε..ναι οκ δεν ακουγεται σαν κιθαρα αλλα αυτος μαλλον δεν ειναι ο σκοπος του συγκεκριμενου πεταλιου ::) ::)?δε σ αρεσει?οκ κατανοητο..αλλα το γεγονος οτι δεν μπορει καποιος να φανταστει οτι θα το χρησιμοποιησει δεν παει να πει οτι ειναι αχρηστο το πεταλι ουτε οτιδηποτε...οπως λεει κ ο zappa ειναι τοσα πραγματα που μπορεις να κανεις 8)......παλι ξεφυγε το θεμα...λεω να συναντιομαστε καθε εβδομαδα να λυνουμε τις διαφορες μας φορωντας ασπρα γαντια κ ριχνοντας χαστουκακια σαν λορδοι....

blue είπε:
αλλο το octaver και αλλο αυτο που κανει το pog στο video που εδωσε o Alter.

Γνωριζω πως χρησιμοποιουνται κατα κόρο τα pitch shifter, harmonist, whammy κλπ.

Τους συνθ-electro-πανηγυρι ήχους δεν εχω ακουσει πουθενα,αυτο λεω.

(Η απορία μου προκύπτει επειδή αυτοι οι ηχοι υπηρχαν απο παντα σε πεταλιερες και η μονη χρησιμοτητα τους (για μενα) ήταν να παριστανω τον σκυλά πληκτρά σε καμένες στιγμές.Το pog βλεπω οτι ειναι δημοφιλες πεταλι γι αυτο ρωταω)

(το microsynth ειναι διαφορετικό και το εχω πετυχει να χρησιμοποιείται σε διαφορες μουσικές και μ' αρεσει)
Μα ρε συ Πετράν, το θέμα είναι ότι με τα διάφορα POG μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε απ'αυτά. Δες το στα πλαίσια μιας ενορχήστρωσης, δες το σε συνδιασμό με κάποια άλλα εφφέ και πάντα "όπου χρειάζεται".  ;)

Ίζι γκάιζ, στον ένα αρέσει, στον άλλο όχι, όλα αυτά είναι θεμιτά. Ανέκαθεν μου άρεσε το εν λόγω πεταλάκι και μια από τις μεγάλες μου αδυναμίες είναι οι βίντατζ συνθ ήχοι σε στυλ Ζαν Μισέλ Ζαρ, Παπαθανασίου κλπ., αν και έχω να σημειώσω ότι για να τους πετύχω στην κιθάρα (όταν δεν παίζω με πλήκτρα) δεν θα χρησιμοποιούσα το POG αλλά άλλους συνδυασμούς πεταλιών, ή κάτι πιο εξειδικευμένο όπως πχ. το MicroSynth ή το κορυφαίο ηχητικά και με ανεξάντλητους ήχους Moog Freqbox. Αν ήθελα πράγματι να χρησιμοποιήσω κάτι σαν το POG, θα έκανα οικονομίες μέχρι να αγοράσω την εκπληκτική ναυαρχίδα: http://www.ehx.com/products/hog

Πάντως τo POG2, με μεγάλη μου έκπληξη και ικανοποίηση, βλέπω ότι φέρει πολλές από τις λειτουργίες του HOG...

pog2.jpg

hog.jpg

...χωρίς όμως να έχει (αν δεν απατώμαι) υποδοχή για expression pedal σαν το HOG και άλλα πετάλια της EH, μάλλον γιατί έτσι οι πιθανότατα σχετικά μικρές πωλήσεις του HOG θα έπεφταν πολύ.

STEFMAISTER είπε:
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορει καποιος να δεχτει το οποιοδηποτε εφφε..ναι οκ δεν ακουγεται σαν κιθαρα αλλα αυτος μαλλον δεν ειναι ο σκοπος του συγκεκριμενου πεταλιου ::) ::)?δε σ αρεσει?οκ κατανοητο..αλλα το γεγονος οτι δεν μπορει καποιος να φανταστει οτι θα το χρησιμοποιησει δεν παει να πει οτι ειναι αχρηστο το πεταλι ουτε οτιδηποτε...οπως λεει κ ο zappa ειναι τοσα πραγματα που μπορεις να κανεις 8)......παλι ξεφυγε το θεμα...λεω να συναντιομαστε καθε εβδομαδα να λυνουμε τις διαφορες μας φορωντας ασπρα γαντια κ ριχνοντας χαστουκακια σαν λορδοι....
εντάξει δε λέω οτι δε το δέχομαι το εφφέ.. απλά ακούγοντάς το έχω την εντύπωση οτι ο ρόλος του υπερκαλύπτεται απο ένα συνθεσάιζερ.

τέλος πάντων στα πλαίσια του πειραματισμού με τους ήχους, όλα τα εφφέ καλοδεχούμενα :)

απλά δε το βρίσκω και τόσο ιδιαίτερο πετάλι..

IraklisZS είπε:
εντάξει δε λέω οτι δε το δέχομαι το εφφέ.. απλά ακούγοντάς το έχω την εντύπωση οτι ο ρόλος του υπερκαλύπτεται απο ένα συνθεσάιζερ.

τέλος πάντων στα πλαίσια του πειραματισμού με τους ήχους, όλα τα εφφέ καλοδεχούμενα :)

απλά δε το βρίσκω και τόσο ιδιαίτερο πετάλι..
Φίλε Ηρακλή, υπάρχουν και μπάντες που δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν πληκτρά (ξέρω ότι είναι σκληρό για τους φίλους πληκτράδες  8) ;D ;D). Είτε μας αρέσει είτε όχι, άλλωστε, η ηλεκτρική κιθάρα δεν βρίσκεται πλέον στη δεκαετία του '50. Δεν είναι ένα fuzz και ένα wah και μετά καρφί στον ενισχυτή.  ;) Τώρα, τα εφφέ που θα επιλέξει κάποιος για να εκφραστεί, φαντάζομαι συμφωνείς ότι είναι καθαρά δικό του θέμα, και κρίνεται εκ'του αποτελέσματος.  ;)

φυσικά και συμφωνώ άλλωστε χωρίς πειραματισμούς δύσκολα να ακουστεί κάτι καινούριο, την προσωπική μου άποψη λέω για το συγκεκριμένο εφφέ: δε θα το χρησιμοποιούσα αν μπορούσα να έχω στη διάθεσή μου ένα συνθεσάιζερ.

αν δε μπορούσα ή δεν ήθελα να έχω πληκτρά όπως λέει κ ο φίλος πιο πάνω, ισως το χρησιμοποιούσα :)

IraklisZS είπε:
δε θα το χρησιμοποιούσα αν μπορούσα να έχω στη διάθεσή μου ένα συνθεσάιζερ.
Πιστέυω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι με μια midi kιθάρα, δεν έχεις ανάγκη από κανένα τέτοιου είδους πετάλι.

Trending...

Νέα θέματα

Back