piezzo σε ibanez jem;

kontras

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα σε όλους

έχω μια ibanez jem και θέλω να "πειράξω" τον μονό μαγνήτη. Τί θα προτείνατε να βάλω; Σκεφτόμουν να βάλω έναν piezzo. Γίνεται κάτι τέτοιο; Ή να τσιμπήσω τίποτα άλλο σε μονό μαγνήτη να τονε μπάσω; Ρίχτε καμιά ιδέα ή για το ένα ή για το άλλο

Μερσίδις :D

Αν θέλεις piezo τότε θα πρέπει να αλλάξεις τουλάστιχον τα saddles της bridge και να προσθέσεις και έναν προενισχυτή για τον piezo.

Επίσης θα πρέπει να κάνεις και μόντες στο wiring της κιθάρας έτσι ώστε να έχεις μόνο τον piezo, μόνο τους μαγνήτες ή ένα blend ανάμεσά τους.

Δηλαδή χοντρές μόντες.

Προενισχυτή ε; Εγώ φανταζόμουν ότι θα το έβαζα στον μονό, στη μεσαία θέση δηλαδή, και θα ήταν λίγο plug n play, όταν δηλαδή θα έβαζα το μαρκούτσι στη μέση, να έπαιζε μόνο αυτός. Δεν είμαι για αλχημείες....

για ψάξε να δεις πως το έχουν κάνει οι Steinberger

απίστευτη ιδέα και απίστευτο αποτέλεσμα

Τώρα που είπες steinberger, ψήνομαι άσχημα να τσιμπήκω μια...

ασε δεν είναι για Ελλάδα αυτές ποιος ξέρει εδώ από γραφιτένια μπράτσα θα την πας για αλλαγή τάστων και θα θρηνείς εγώ πάντως δεν θα το έκανα

Μα ο piezo δεν έχει σχέση με μαγνήτες, ένας κρύσταλλος είναι που πάτάει πάνω του η χορδή και μετατρέπει τις δονήσεις της σε τάση. Δεν μπορείς δηλαδή να τον βάλεις όπου γουστάρεις αλλά μόνο στην γέφυρα.

α κατάλαβα...τζίφος τότενες.

jmone ναι ρε γμτ, και άμα βρεις (πράμα δύσκολο) θα σου πάρει και μια περιουσία γιατί θα είναι και "ειδικός"

βέβαια βγαίνουν και με maple-rosewood αλλά υπάρχουν και οι hohner βασικά τρέχα γύρευε αλλά αυτή του βίντεο

τη γουστέρνω τρελά ναούμ

κι εγώ...και εκτός όλων των άλλων ξέρεις τί με πόρωσε;;; Η ποζεριά του να βγαίνει από τον πάτο της κιθάρας αυτό το μαρκούτσι να την ακουμπάς την κιθάρα στο πόδι και να παίζεις άνετα!

χαχαχαχα εμένα ο piezo με πόρωσε απίστευτο σκηνικό

τέσπα μη τα συζητάμε εμείς κανέναν μαγνήτη αλλάζουμε και καλά είμαστε :lol:

και να τον αλλάζαμε, κάτι θα γινόταν... εγώ έφαγα άκυρο για τον πιέζο που θελα, οπότε θα του βρω καμιά άλλη χακεριά

Μια χακεριά που αξίζει στην Jem είναι να βάλεις ένα push-pull tone control και να κάνεις split τους bridge και neck μαγνήτες στις θέσεις 1 & 5.

Είναι πολύ έυκολη συνδεσμολογία και δεν κανεις ζημιά στην κιθάρα.

Συριανό λουκούμι μπουκίτσα τριαντάφυλλο.

Οτι στην θέση 1&5 ο μαγνήτης παιζει single coil, δλδ έχεις δύο ακόμα ήχους που μπορεί να σου αρέσουν.

(εμένα μου αρέσουν ιδιαιτερα)

Trending...

Νέα θέματα

Back