Πιατα χωρίς ''ουρές''

ippex

Ενεργό μέλος
Πόντοι
116
Γειά σας και πάλι. Θέλω να αλλάξω τα διάφορα πρόχειρα πιάτα που έχω στο σετ μου με κάποια καλή σειρά εταιρίας. Αυτό το οποίο ψάχνω είναι τα πιάτα να έχουν καλό ήχο [προφανώς] και να έχουν λίγο η καθόλου decay. Γενικώς θέλω all-round ήχο. Μια σκεψη που άκουσα ήταν τα zildjian K Custom Dark αλλά οι τιμές τους είναι λίγο απλησίαστες.... περίπου 1300ε τα 4 πιάτα :(

Τι έχετε να προτείνετε εναλλακτικά?

Γενικά αν ξέρει κανείς τί προτάσεις υπάρχουν σε dark πιατίνια και σε τι τιμές...?

Βασικά είμαι άσχετος από πιατίνια, αλλά θυμαμαι μια φορά είχε φερει ο drummer που παίζαμε κάααααααααποτε κάποια Sabian σειρας Paragon που παίζει και ο Peart λεει...

Μου είχανε κάνει πολύ εντυπωση γιατί ενω δεν καταλάβαινα διαφορές από πιατίνι σε πιατίνι, αυτά ήταν αλλού. Ειχανε κάτι το θεσπέσιο, δεν ξέρω... Ξεχωρίζανε από τα υπόλοιπα του σετ με κάποιο τρόπο. :o

http://www.sabian.com/EN/products/paragon.cfm

και να έχουν λίγο η καθόλου decay.

Γενικώς θέλω all-round ήχο.
κατσε γιατι μας μπερδεψες... :o θελεις all around ηχο ή πιατα με μηδενικο sustain?γιατι τα all around πιατα μια χαρα sustain εχουν.

αν θες τα πιατινια σου να μην εχουν "ουρες" θα αγορασεις ΜΙΚΡΑ σε διαμετρο και ΕΛΑΦΡΑ σε βαρος πιατινια.

δεν υπαρχει φτηνο & εξαιρετικο πιατινι  ;)

τα καλυτερα fast crashes που εχω προσωπικα ακουσει (αν και προσωπικα προτιμω πιατινια ΜΕ μπολικο sustain ) ειναι αυτα

http://www.paiste.com/e/cymbals.php?family=3&category=2&action=category&model=12

Superfunk είπε:
κατσε γιατι μας μπερδεψες... :o θελεις all around ηχο ή πιατα με μηδενικο sustain?γιατι τα all around πιατα μια χαρα sustain εχουν.
Sorry για το μπέρδεμα... Απλώς παιζω σε πολύ μικρό χώρο και δυνατά bright πιάτα με πολύ sustain δεν θα αντέχονται! Επίσης δεν έχω κατασταλάξει στο τι είδος θα παίζω και γι αυτό θέλω πιάτα να μπορούν να ακολουθήσουν τις ''αναζητήσεις'' μου.

A! Δεν φταίνε τα πιάτα αλλά ο χώρος σου. Βάλε ηχοπαγίδες, ρικοφόν κτλ ώστε να σπάσεις τις ανακλάσεις που παράγονται. Παίζεις με ωτοασπίδες ή ακουστικα κλειστού τύπου? Αν όχι βάλε όπωσδήποτε γιατί τύμπανα και κλειστός χώρος συνεπάγεται σχεδόν κατεστραμμένη ακοή αργά ή γρήγορα. Το ίδιο πρόβλημα είχα με το ταμπούρο μου. Πάντως γνώμη μου είναι ότι τα πιατίνια πρέπει να ακούγονται και φυσικά να έχουν μπόλικο sustain ανάλογα την χρήση βέβαια. ;D

Παίζω με ωτοασπίδες και τα τύμπανα είναι μουφλαρισμένα. Με ηχοπαγίδες και τέτοια κάτι θα κάνω στο μέλλον. Γενικά είμαι σχετικά νέος στο άθλημα και δεν έχω ιδέα απο τις ακριβές σειρές τι παίζει. Επιπλέον είναι αρκετά δύσκολο να βρείς σε ένα μαγαζί όλες τις σειρές και διαστάσεις Zildjian-Sabian πχ και να αποφασίσεις.

Πάντως έχω κόλλημα με τα bright πιάτα με sustain γιατί θέλω να αποφύγω κάτι τέτοιο:

[Αναφέρομαι σε αυτό το εκνευριστικό σφύριγμα απο τα crash]

Λοιπόν ο morgan roose χρησιμοποιεί zildjian  z custom ακριβώς το αντίθετο από τα dark custom, HH dark κτλ. Είναι χοντρά  σε πάχος και κυρίως μεταλλάδες τα έχουν γιατί αντέχουν το κοπάνημα. Δύσκολα κλασσικά πιατίνια όπως sabian AA,ΗΗ ,zildjian A,Κ θα ακουστούν έτσι . ;)

Ωραία τα Α custom θεωρούνται στα crash ως σχεδόν πιατίνια αναφοράς και allround χαρακτήρα. Η γνώμη μου είναι πήγαινε στο νάκα ή αλλού και άκουσέ τα πρώτα μην κρινεις με βάση την γνώμη άλλων και σίγουρα βιντεάκια οπου ο ήχος έχει περάσει από μικρόφωνα και επεξεργασία. ;D

SImon2000 είπε:
Αν εισαι Θεσσαλονικη παντως μπορεις να ερθεις απο το στουντιο να ακουσεις τα δικα μου A Custom..
Λίγο δύσκολο γτ είμαι Αθήνα. Ευχαριστώ πάντως! Αν έχεις καμιά ηχογράφηση πρόχειρη πόσταρε την να την ακούσουμε!!!

Αθήνα είσαι? Πετάξου στο νάκα ή το drumstore και άκουσέ τα από πρώτο χέρι.

Drumstore δεν έχουν καθόλου Zildjian και κατα καιρούς φέρνουν κ κάποια ελάχιστα Sabian. :(

Πρέπει να πάω στον κεντρικό Νάκα κάποια στιγμή να δώ τι θα υπάρχει κ εκέι για δοκιμή. ;)

Aφού έχεις στο μυαλό σου τι ήχο θες μην κολλάς σε μάρκες. Άκουσε ότι υπάρχει και διάλεξε.

chembeast είπε:
Aφού έχεις στο μυαλό σου τι ήχο θες μην κολλάς σε μάρκες. Άκουσε ότι υπάρχει και διάλεξε.
Σίγουρα! Μπορεί να κινηθώ σε Bosphorus για ακόμα μια φορά μιάς κ έχω μείνει πολύ ευχαριστιμένος απο το Gold hihat μου αλλά δεν ξέρω ποιές σειρές να κοιτάξω για dark ήχο...

1)17" Sabian AAX dark crash(Very thin and high projection with a pretty fast decay and a darker sound)

2)Istanbul Agop Signature

3)Vintage K Zildjians ή constantinople

4)Meinl Byzance Jazz

5)Bosphorus Masters

6)Zildjian μερικά από  K Custom

7)Paiste Traditionals και μερικά απο Dark Energy line

8)Sabian HH

Mε κάθε επιφύλαξη

ippex είπε:
Σίγουρα! Μπορεί να κινηθώ σε Bosphorus για ακόμα μια φορά μιάς κ έχω μείνει πολύ ευχαριστιμένος απο το Gold hihat μου αλλά δεν ξέρω ποιές σειρές να κοιτάξω για dark ήχο...
Εχω απο Bosphorus    σε HiHat το Versa series  14' φερμένο απο Istambul προ διμήνου, είναι λίγο dark και έχει δυνατό ήχο στο  κλείσιμο. Το διάλεξα απο κάτι άλλα της σειράς Antique και New Orleans που είχαν πιο μπάσο ήχο.Οταν το άκουσα έπαθα..

Επίσης απο Διαμαντόπουλο έχω 20' ride και 16' thin crash σειράς traditional ,πήρα και 14' crash αλλα το γύρισα πίσω γιατι στο Studio ήχε μπάσο ήχο και είχε λιγότερο "χαρακτήρα " απο το αντίστοιχο 2002 που έχω.

Το 16' Crash  έχει τον τυπικό Τούρκικο κρας ήχο χωρίς ουρά.

Αν θέλεις dark ήχο θα πάς στη σειρά Turk αλλα νομίζω δύσκολα θα τα βρείς Ελλάδα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back