Περι OCTAVER... (Boss OC-3 vs MXR Bass Octave)

SteveWr

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Σκαίφτομαι την αγορά ενός OCTAVER για το μπάσσο μου. Είμαι ανάμεσα στα 2 προαναφαιρθέντα. Έχω δει ότι πολλοί χρησιμοποιούν αυτό της BOSS αλλα τι λέει συγκρινόμενο με το αντίστοιχο MXR? Eπίσης με γαργαλάει και το OCTAVER της Behringer λογω τιμής αλλα φοβάμαι μην πετσοκόψει τον ήχο μου οταν είναι σε bypass mode...

Ακούω γνώμες.........

Κανεις αλλος?? Ας μου πει καποιος κατοχος ενος εκ των 2 που ειπα εντυπωσεις. Αντε ρε παιδια και αυριο παω για ψωνια :D πειτε μου.

Επισης αν μου προτεινετε κατι αλλο να μου πειτε και που μπορω να το βρω (καταστημα Αθηνας παντα γιατι δυστυχως δεν μπορω να αγορασω απο internet) και ποσο περιπου κοστιζει.

fleamail, οι octavers αυτοί σου δίνουν μια οκτάβα πάνω, μια οκτάβα κάτω ή και τα δύο ανάλογα με τις ρυθμίσεις; :?:

Θέλω κάτι για "πάνω" με πολύ καλό tracking, τι έχεις να προτείνεις; Το "κάτω" δεν με ενδιαφέρει...

Παίζω με το OC 3, το οποίο όμως ήταν η δεύτερη επιλογή μου.

Το MXR απλά είναι από άλλο πλανήτη- ήταν η πρώτη και με διαφορά επιλογή μου, αλλά δεν το βρήκα μεταχειρισμένο όταν έστηνα το pedal board. Μακράν ο πιο «οργανικός» ήχος, με φανταστική παρουσία, τρομερό τράκιν και σούπερ χροιά που δίνει έμφαση στα μεσαία.

Η μαγκιά του είναι ότι έχει ένα τριμεράκι και δίνεις μεσαία από εκεί οπότε κόβει μέσα στο μιξ φανταστικά.

Αν μπορείς να το πάρεις επιβάλλεται  ;)

Το OC 3 είναι αξιοπρεπέστατο, λίγο πιο «συνθάδικο» στην χροιά του ήχου του- ιδιαίτερα στο overdrive mode, αλλά την κάνει μια χαρά την δουλειά.

Το EBS καλό, αλλά για τα γούστα μου λίγο «ουδέτερο» στην χροιά του- όχι ότι βέβαια αυτό είναι κακό.   

Φαντάζομαι από το 2006 μέχρι τώρα θα έχει βρει τι octaver να πάρει το παιδί :P

Μιας που νεκραναστήθηκε το θέμα πάντως, πριν λίγο καιρό μεταξύ boss, ebs & mxr (τα μόνα που βρήκα να δοκιμάσω) επέλεξα με μεγάλη ευκολία το τελευταίο και δηλώνω ερωτευμένος μαζί του, τρομερό πετάλι.  :)

funky_bassman είπε:
Φαντάζομαι από το 2006 μέχρι τώρα θα έχει βρει τι octaver να πάρει το παιδί :P
Ουπς  ??? Ούτε που είδα την ημερομηνία  ;D

Μακάρι πάντως να μην πήρε το... μπλιάχρικγερ  ;D ;D ;D

πάντως δηλώνω απογοητεύμενος απο το ebs και το περίφημο tracking του...Κάτω απο την E δεν ακούει και πολύ καλά και είναι πολύ ουδέτερο...ψάχνομαι για το ehx POG

warwickplayer είπε:
πάντως δηλώνω απογοητεύμενος απο το ebs και το περίφημο tracking του...Κάτω απο την E δεν ακούει και πολύ καλά και είναι πολύ ουδέτερο...ψάχνομαι για το ehx POG
Καλό το POG! Εγώ έχω το ashdown και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος αν και πλέον δεν το πολυχρησιμοποιώ καθώς τώρα παίζω σε μπάντες με 2 κιθάρες...

Με την σειρά πήγα στα εξής πετάλια:

Boss OC3 -> EBS octabass -> Micro pog

To tracking στο Boss και το EBS είναι μέτριο προς κακό (ειδικά στις χαμηλές και χειρότερο στο boss). Πάντως είναι αλήθεια ότι το ebs δεν ανταποκρίνρται καθόλου στη φήμη του, ούτε είναι αντίστοιχο άλλων πεταλιών τις σειράς (πχ multicomp).

Το pog είναι για μένα το ΑΠΟΛΥΤΟ octaver για μπάσσο. Το tracking είναι παραπάνω από άψογο και έχει σαν + την ψιλή οκτάβα, με την οποία και στο μπάσσο μπορείς να κάνεις ωραία πράματα (βλ lawrence - dead weather). Μάλιστα μου άρεσε τόσο πολύ που μετά από λίγο καιρό το άλλαξα και πήρα το pog 2, το οποίο ξεφεύγει από την χρήση ενός απλού octaver.

Πάντως πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το micro pog. Εγώ πάντως με την πρώτη κιόλας ακρόαση αποφάσισα ότι "πετάω" χωρίς δεύτερη σκέψη το ebs.

koomis είπε:
Με την σειρά πήγα στα εξής πετάλια:

Boss OC3 -> EBS octabass -> Micro pog

To tracking στο Boss και το EBS είναι μέτριο προς κακό (ειδικά στις χαμηλές και χειρότερο στο boss). Πάντως είναι αλήθεια ότι το ebs δεν ανταποκρίνρται καθόλου στη φήμη του, ούτε είναι αντίστοιχο άλλων πεταλιών τις σειράς (πχ multicomp).

Το pog είναι για μένα το ΑΠΟΛΥΤΟ octaver για μπάσσο. Το tracking είναι παραπάνω από άψογο και έχει σαν + την ψιλή οκτάβα, με την οποία και στο μπάσσο μπορείς να κάνεις ωραία πράματα (βλ lawrence - dead weather). Μάλιστα μου άρεσε τόσο πολύ που μετά από λίγο καιρό το άλλαξα και πήρα το pog 2, το οποίο ξεφεύγει από την χρήση ενός απλού octaver.

Πάντως πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το micro pog. Εγώ πάντως με την πρώτη κιόλας ακρόαση αποφάσισα ότι "πετάω" χωρίς δεύτερη σκέψη το ebs.
Ακρίβως αυτό..η συμπεριφορά του ebs είναι άψογη στις περιόχες που παίζουν περισσότεροι και πιο συχνά οι μπασίστες..αν παίξεις πολύ μπάσες περιόχες,κατώ απο την E η και πολύ ψηλές πάνω απο την D 2η οκτάβα στην A χορδή ακούει πολύ κακά..Απορώ πώς και έχει την φήμη που έχει και όχι μονό μεταξύ μπασίστων...Πλάκα πλάκα είναι κιθαροπέταλο...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back