Λοιπόν, είμαι στο ψάξιμο για μια καινούρια 7χορδη κιθάρα (αλλάζω άθλημα! ;D), και επειδή είμαι και περίεργος, μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία "χρειάζομαι" σε ένα μανίκι/ταστιέρα μιας κιθάρας. Πάντα με βόλευε το wizard II μανίκι της παλιάς ibanez μου και μόνο σ'αυτό ένιωθα/νιώθω αρκετά άνετα. Οπότε, μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα και τα ανάλογα χαρακτηριστικά του ιδανικού μανικιού!
Λεπτό σχετικά μανίκι
Jumbo ή και... XΧL ( ;D) τάστα
400άρι radius
25.5 (και άνω για 7χορδη) κλίμακα
Ο αριθμός των τάστων μου είναι αδιάφορος
Δεν είναι ότι τίποτα άλλο δεν με βολεύει ή δεν μπορώ να παίξω, αλλά στο συγκεκριμένο πάντα ήμουν πολύ πιο άνετα, πολύ πιο εξοικειωμένος σ'αυτό το συγκεκριμένο συνδυασμό. Ακόμα και σε κιθάρες με ΠΟΛΥ παρόμοια χαρακτηριστικά ένιωθα πως κάτι έλειπε (radius, τάστα, οτιδήποτε). Ποιές είναι λοιπόν οι δικές σας προτιμήσεις? Σε ποιό μανίκι/ταστιέρα νιώσατε τόσο υπερβολικά άνετα? Ποιό μανίκΗ δεν θ'αλλάζατε ποτέ?
Λεπτό σχετικά μανίκι
Jumbo ή και... XΧL ( ;D) τάστα
400άρι radius
25.5 (και άνω για 7χορδη) κλίμακα
Ο αριθμός των τάστων μου είναι αδιάφορος
Δεν είναι ότι τίποτα άλλο δεν με βολεύει ή δεν μπορώ να παίξω, αλλά στο συγκεκριμένο πάντα ήμουν πολύ πιο άνετα, πολύ πιο εξοικειωμένος σ'αυτό το συγκεκριμένο συνδυασμό. Ακόμα και σε κιθάρες με ΠΟΛΥ παρόμοια χαρακτηριστικά ένιωθα πως κάτι έλειπε (radius, τάστα, οτιδήποτε). Ποιές είναι λοιπόν οι δικές σας προτιμήσεις? Σε ποιό μανίκι/ταστιέρα νιώσατε τόσο υπερβολικά άνετα? Ποιό μανίκΗ δεν θ'αλλάζατε ποτέ?