Εδω και περιπου ενα χρονο ειμαι κατοχος του παραπανω ενισχυτη. Το παλικαρι που μου τον πουλησε, μου ειπε πως ειναι αρκετα παλιος και δεν γνωριζει ποτε εχει γινει retube, οποτε μου συστησε να αλλαξω λυχνιες το συντομοτερο. Δυστυχως λογω οικονομικης καταστασης το τελευταιο χρονο, δεν ασχοληθηκα, επαιζα ελαχιστα με τον συγκεκριμενο ενισχυτη καθως εχω αλλους, συν το γεγονος πως τα 65 watt ειναι too much για το δωματιο.
Καποια στιγμη παιζοντας, τον ξεχασα ανοιχτο, δεν θυμαμαι για ποσο, μπορει και παραπανω απο μια μερα. Οπως καθομουν στο δωματιο, ακουγοταν ενα βουητο που κορυφωθηκε σε ενα οξυ δυνατο ηχο και εκλεισε. Εκτοτε, αναβει το Power αλλα οχι το Standby.
Δυστυχως δεν κατεχω πολλα απο λυχνιες και θα ηθελα την βοηθεια σας περι του θεματος. Σκεφτομαι να τον δοσω για service , αλλα μιας και θα αλλαξουν οι λαμπες θα ηθελα γνωμες για τις επομενες. Μερικα specs:
2 12AX7 (preamp/reverb return)
1 12AT7 (mixer/reverb drive)
1 12AX7 (driver)
2 6L6GC (Poweramp)
2-Spring Reverb (ειναι στον πατο της κασας του ενισχυτη, καθως το ανοιξα και το ειδα, το ενα ελατηριο ειναι καπως "χαλασμενο/τραβηγμενο" στη μεση)
Μερικες εικονες για να κατατοπιστουν οι γνωριζοντες.
Amp Front
Amp Interior
Amp Interior Preamp
Amp Interior Poweramp
Preamp Section Tube No.1 (National 12AX7WA)
Preamp Section Tube No.2 (MESA STR 12AX7-A)
Preamp Section Tube No.3 (PhilipsECG 12AT7WC )
Preamp Section Tube No.4 (MESA STR 12AX7-A)
Poweramp Section Tube No.5 (Sovtek 6L6WXT)
Poweramp Section Tube No.6 (Sovtek 6L6WXT)
Amp Backplate
Amp Interior Close-up
Οι αποριες μου ειναι βασικα ως προς τις λυχνιες. Θελω να αλλαξω τις 6L6 και να βαλω EL84 αλλα και τις υπολοιπες σαφως με Mesa λυχνιες. Υπαρχει καποιο "θεμα" στο σκεπτικο μου? Αυτο θα συμβει σε περιπτωση που ο ενισχυτης δεν εχει καποια μεγαλη ζημια και απαιτει πολλα χρηματα για την επισκευη του.
Εαν παρατηρησετε στην photo που φαινεται το πισω μερος του ενισχυτη, λεει 4 OHM MINIMUM SPEAKERS. Αυτο σημαινει πως μπορω να βαλω και μεγαλυτερης αντιστασης ηχειο? (το ηχειο που εχει πανω, ειναι μαρκας Scorpion, αλλα δεν εχω αλλες πληροφοριες περι αυτου)
Μπορει ο μαστορας που θα κανει την επισκευη να μονταρει τον ενισχυτη να δουλευει και σε πιο χαμηλα watt?
Εν τελει, δεν ξερω αξιζει την επισκευη η ολη φαση, ή να μαζεψω χρηματα (χρουμφ) να παρω κατι αλλο...
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Καποια στιγμη παιζοντας, τον ξεχασα ανοιχτο, δεν θυμαμαι για ποσο, μπορει και παραπανω απο μια μερα. Οπως καθομουν στο δωματιο, ακουγοταν ενα βουητο που κορυφωθηκε σε ενα οξυ δυνατο ηχο και εκλεισε. Εκτοτε, αναβει το Power αλλα οχι το Standby.
Δυστυχως δεν κατεχω πολλα απο λυχνιες και θα ηθελα την βοηθεια σας περι του θεματος. Σκεφτομαι να τον δοσω για service , αλλα μιας και θα αλλαξουν οι λαμπες θα ηθελα γνωμες για τις επομενες. Μερικα specs:
2 12AX7 (preamp/reverb return)
1 12AT7 (mixer/reverb drive)
1 12AX7 (driver)
2 6L6GC (Poweramp)
2-Spring Reverb (ειναι στον πατο της κασας του ενισχυτη, καθως το ανοιξα και το ειδα, το ενα ελατηριο ειναι καπως "χαλασμενο/τραβηγμενο" στη μεση)
Μερικες εικονες για να κατατοπιστουν οι γνωριζοντες.
Amp Front
Amp Interior
Amp Interior Preamp
Amp Interior Poweramp
Preamp Section Tube No.1 (National 12AX7WA)
Preamp Section Tube No.2 (MESA STR 12AX7-A)
Preamp Section Tube No.3 (PhilipsECG 12AT7WC )
Preamp Section Tube No.4 (MESA STR 12AX7-A)
Poweramp Section Tube No.5 (Sovtek 6L6WXT)
Poweramp Section Tube No.6 (Sovtek 6L6WXT)
Amp Backplate
Amp Interior Close-up
Οι αποριες μου ειναι βασικα ως προς τις λυχνιες. Θελω να αλλαξω τις 6L6 και να βαλω EL84 αλλα και τις υπολοιπες σαφως με Mesa λυχνιες. Υπαρχει καποιο "θεμα" στο σκεπτικο μου? Αυτο θα συμβει σε περιπτωση που ο ενισχυτης δεν εχει καποια μεγαλη ζημια και απαιτει πολλα χρηματα για την επισκευη του.
Εαν παρατηρησετε στην photo που φαινεται το πισω μερος του ενισχυτη, λεει 4 OHM MINIMUM SPEAKERS. Αυτο σημαινει πως μπορω να βαλω και μεγαλυτερης αντιστασης ηχειο? (το ηχειο που εχει πανω, ειναι μαρκας Scorpion, αλλα δεν εχω αλλες πληροφοριες περι αυτου)
Μπορει ο μαστορας που θα κανει την επισκευη να μονταρει τον ενισχυτη να δουλευει και σε πιο χαμηλα watt?
Εν τελει, δεν ξερω αξιζει την επισκευη η ολη φαση, ή να μαζεψω χρηματα (χρουμφ) να παρω κατι αλλο...
Ευχαριστω εκ των προτερων,