patchbay αποριες

Costas_SD

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω την εξης απορια:ειναι εφικτο να χρησιμοποιησω ενα patchbay για να δρομολογισω τα outs synthesizers και sound modules στα ιns της καρτας ηχου?Ηκαρτα ειναι η emu 0404 pci και δεν ειναι απαραιτητο να εισερχεται πανω απο ενα οργανο τη καθε φορα

Bεβαίως! Απλά θα συνδέσεις στο patchbay και τα ΙΝ της 0404 ώστε να κάνεις τις συνδέσεις που θέλεις από το patchbay και μόνο. Θα γλιτώσεις τα βάλε-βγάλε από την κάρτα και τα χύμα καλώδια από τα synth.

Μην πάρεις Behringer! ;)

ωραια  :)ξεχασα να προσθεσω οτι υπαρχει και ενα hardware fx alesis θα δρομολογηθει και αυτο επισης

haryy είπε:
Μην πάρεις Behringer! ;)
και ειχα στο μυαλο μου να παρω behringer  :P

γιατι το απορριπτεις??

εχει και καλη τιμη...

Eίχαμε καλωδιομένο ολόκληρο στούντιο με 3 τέτοια μέχρι που γυρίσαμε σε αυτό

http://www.dv247.com/invt/47534/

(Το φέρνει και το Βοn studio.)

και ακούσαμε σωστά. Στο Behringer οι συνδέσεις είναι πολύ χαλαρές και μπαινοβγαίνουν εύκολα τα βύσματα δεν "κλειδώνουν" δηλαδή, ενώ υποβαθμίζει και ότι σήμα περνάει από μέσα του.

Αν δεν θες να διαθέσεις τόσα μπορείς να πάρεις και το Νeutrik από τον Θωμά

http://www.thomann.de/gr/neutrik_nyssppl1.htm

(δεν το έχω ακούσει) που φαντάζομαι ότι λόγω φίρμας και μόνο θα είναι καλύτερο ενώ έχει και παρόμοια τιμή. Όμως από προσωπική εμπειρία δώσε 60 παραπάνω και πάρε το Dbx.

μαλιστα...τα κλασικα που ακουγονται για behringer...

ευχαριστω θα το ψαξω λιγο και θα αποφασισω

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τι synths eχεις ..(και ποσα..)???η 0404  ti eisodους-εξοδους εχει?...εχω σοβαρο λογο που σε ρωταω.... :) :) ;) ;)

Υπαρχει patchbay που είναι γιά MIDI ΚΑΙ ΓΙΑ AUDIO 8 MID IIN/OUT καί 16 AUDIO IN/OUT .Φιάχνεις μέχρι 100 προγράμματα και δεν χρειαζεται να του λές που να στείλει με το να βγάζεις και να βάζεις καλώδεια,αφτό γείνεται με πλήκτρα που να στειλει midi &audio in/out.Tό PATCHBAY λέγεται ANATEK SMP-16.Εάν θέλεις έχω ένα.

Γιώργος

για να μην ανοιγω νεο θεμα , και μετα απο καμποσο διαβασμα που εκανα , ομολογω πως δεν ξερω αν τα εχω καταλαβει ΣΩΣΤΑ...

οπως λοιπον και ο φιλος που ανοιξε το τοπικ ,

ετσι κι εγω εχω μια καρτα ηχου

(m-audio profire 610) , με 2 ενσωματωμενους preamps στους οποιους ειναι μονιμως συνδεδεμενα 2 πυκνωτικα μικροφωνα , λογω της υπαρξης phantom power.

στο πισω μερος υπαρχουν 2 balanced line inputs.

σε αυτες λοιπον εχω σκοπο να βαζω ,

1-2 sm57αρια (μεσω του m-audio dmp3 ή αλλου προενισχυτη)

stereo outputs απο 3 πληκτροφορα οργανα

την tonelab SE

εξοδο rack προενισχυτων κιθαρας

εξοδο rack προενισχυτη μπασσου (tech 21)

και πιθανον καποια απο αυτα να θελω να τα περασω απο

dbx 266 xl

alesis midiverb 4

ή καποιον αλλο προενισχυτη.

--------------------------------------------------------

ερωτηση:

1.

μπορω να τα εχω συνδεδεμενα ΟΛΑ μονιμως πανω στο υποψηφιο patchbay , και καθε φορα που θελω να ηχογραφησω κατι , να το routάρω απο το μπροστινο πανελ??

(δηλαδη,

θα "δωσω" απο τα patchbay outputs 1 & 2 μονιμως σημα στις 2 εισοδους της καρτας ,

και θα βαζω patch cables καθε φορα απο τα αντιστοιχα outputs του καθε οργανου , στο input 1 & 2 του patchbay?)

σωστα το εχω καταλαβει?

(να το χρησιμοποιω δλδ σαν line mixer ...)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
spimav_z είπε:
ερωτηση:

1.

μπορω να τα εχω συνδεδεμενα ΟΛΑ μονιμως πανω στο υποψηφιο patchbay , και καθε φορα που θελω να ηχογραφησω κατι , να το routάρω απο το μπροστινο πανελ??

(να το χρησιμοποιω δλδ σαν line mixer ...)
Σωστά, το έχεις καταλάβει...τουλάχιστον σε ότι αφορά το πρωτο σκέλος η απάντηση είναι ναι. Το patchbay είναι ουσιαστικά ένα σύστημα audio routing ανάμεσα στις συσκευές που είναι "πάνω". αυτό γίνεται είτε μέσω καλωδίων που παρεμβάλοντε ανάμεσα στα διάφορα I/O που εμφανίζοντε στο front panel του patchbay είτε απευθείας μέσα από το patchbay (η επάνω σειρά δρομολογείται απ'ευθείας στην κάτω - σε 3 παραλλαγές NORMALLED, HALF NORMALLED κλπ).

Ένα άρθρο από το SOS

http://www.soundonsound.com/sos/dec99/articles/patchbay.htm

..αλλά line mixer δεν είναι....καθώς αυτό προυποθέτει την ύπαρξη ενός summing amp και μιας (συνολικής) στέρεο εξόδου.

Άλλο λοιπόν το patchbay και άλλο το line mixer....το ένα απλά διασυνδέει το άλλο "δρομολογεί" και "προσθέτει"  ;)

μπορεις. Απλα μη συνδεσεις τους preamps με phantom στο patchbay εκτος και αν ειναι xlr patchbay. Επισεις μη συνδεσεις οργανα με 'ψηλο' impedance οπως κιθαρες.

μαλιστα.

ευχαριστω για τις απαντησεις κυριοι.

1.

δλδ , αφου δεν μπορει να σουμμαρει σε 2 εξοδους , απο που θα δωσει σημα στα 2 line -balanced- inputs της καρτας?

2.

απ οτι βλεπω στην πισω πλευρα υπαρχουν 2 σειρες. μια inputs και μια outputs.

συνδεω το καθε μηχανημα απο την εξοδο του στην εισοδο του patchbay ΚΑΙ το αντιστροφο. σωστα?? ?? ??

(και τα υπολοιπα τα κανω απο το μπροστινο πανελ.) ?? ?? ??

1. φαντάσου το ως μια φανταστική προέκταση όλων των εισόδων και εξόδων του εξοπλισμού σου, συγκεντρωμένες στο ίδιο πάνελ.....αυτό είναι ουσιαστικά....ένας τρόπος να έχεις όλα τα in & out μπροστά σου χωρίς να χρειάζεται να σκύβεις πίσω από ρακ κλπ κλπ.....Ουσιαστικά προέρχεται από τα παλιά τηλεφωνικά κέντρα.....

2. διάβασε το λινκ

3. αν τα αγγλικά είναι πρόβλημα...θα ετοιμάσω σύντομα (ελπίζω) ένα αρθράκι γύρω από το audio wiring σε ένα recording studio και θα το ανεβάσω...αν έχεις υπομονή...

1) το patchbay ειναι απλα ενα matrix για να σε γλυτωσει απο πολυ κοπο και χρονο. τπτ αλλο.

2) σωστα.  το patchbay δεν εχει 'nputs και μια outputs' με την ενοια που εχουν αλλα μηχανηματα. Μπορεισ να φανταστεις οτι τα 'inputs' τους patchbay ειναι πισω ενω τα outputs μπροστα.

Ριξε μια ματια στο λινκ που σου εστειλε ο νικοδημος. Θα σου λυθουν πολλες αποριες. Επισης θα δεις και τα αρνητικα που εχει ενα patchbay και θα σε κανει να σκεφτεις αν πραγματικα χρειαζεσαι ενα

ναι...

χθες πριν "αναστησω" το τοπικ αυτο , διαβασα το συγκεκριμενο αρθρο , απλα δεν καταλαβα -εκτος αυτων- που ρωτησα , αν γινεται και απο που , να τροφοδοτησω τις εισοδους της καρτας , χωρις να σκυβω καθε φορα στο πισω μερος ψαχνοντας καλωδια.

αφου το patchbay ΔΕΝ εχει μια stereo εξοδο... ???

warpie είπε:
ουτε η καρτα σου εχει stereo εξοδο
εχει 4 στερεο εξοδους.

αυτη εδω ειναι....

M-Audio_ProFire610.jpg

στο δεξι ακρο ειναι οι 2 line inputs και οι αλλες 4 ειναι balanced outputs.

ενα ζευγαρι εχω δωσει στα μονιτορ

αλλο ενα σε ενισχυτη ακουστικων

και τα υπολοιπα 2 ειναι free.

μονο στερεο δουλευουν? Δεν ειναι 8 balanced mono?

Οπως και να εχει συνδεεις και τις 2 εξοδους σε 2 inputs στο patchbay.

Σκεψου το απλα σαν μια προεκταση της καρτας σου.

Νομιζω εχεις 'μπλεχτει' χωρις λογο...  :)

Trending...

Νέα θέματα

Back