Πακετάρισμα κιθάρας για αποστολή

D'Ailleurs

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Καλησπέρα φίλοι,

Ερώτηση για δυνατούς λύτες: Έχω μια κιθάρα στις αγγελίες και σκέφτομαι να δοκιμάσω και το reverb αλλά με προβληματίζει ο τρόπος αποστολής. Στα βίντεο youtube σχεδόν όλοι έχουν σκληρή θήκη καθώς και κούτα συσκευασίας στο μέγεθος της κιθάρας οπότε όλοι είναι μάγκες εκ του ασφαλούς. Εγώ έχω μαλακή θήκη και κανένα χαρτόκουτο. Έχει κανείς καμία ιδέα:

1. Που μπορώ να βρώ χαρτόκουτο στο μέγεθος (όχι παραπάνω, ούτε παρακάτω) της κιθάρας;

2. Τι άλλες ενέργειες χρειάζονται ωστε σε μια ενδεχόμενη αποστολή με μαλακή θήκη να είναι 101% ασφαλές το όργανο.

3. Τι ταχυδρομικά μπορεί να παίξουν σε μια τέτοια περίπτωση και ποιός είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος αποστολής (ΕΛΤΑ συστημένο, κούριερ κ.α.).

Φίλε θα σου πω τι έκανα όταν έστειλα κιθάρα για setup σε τεχνικό.

Πήγα σε κιθαρομάγαζο και ζήτησα ευγενικά χάρτινο κουτί από κιθάρες που δεν χρειάζονται.

Μου έδωσαν ένα κ έβαλα μέσα σ’ αυτό την soft case μαζί με την κιθάρα και την έστειλα με ΕΛ.ΤΑ.

Η κιθάρα πήγε κ ήρθε Θεσσαλονίκη και δεν έπαθε το παραμικρό και προς έκπληξη μου δεν χάλασε ούτε το setup

Τώρα πόσο ασφαλές ήταν όλο αυτό και αν με εξασφάλιζε κανένας σε περίπτωση ατυχήματος δεν το γνωρίζω. Πάντως σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από τα ΕΛ.ΤΑ

Τα έξοδα μου βγήκαν περίπου €18 για το πήγαινε-έλα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πιστευω να μην τη στειλεις στη Γεωργια 

...οχι τη Βασιλειαδου βεβαια

dxbhm7-8a582129-8542-49d2-aec1-2ddc754c5c09.jpg

πιστευω να μην τη στειλεις στη Γεωργια 

...οχι τη Βασιλειαδου βεβαια

Παίκτη είσαι ανημέρωτος, οι ενδιαφερόμενοι στουντιάρχες από την Γεωργία αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την αποστολή, τουλάχιστον αυτό έχει αναφερθεί στο άλλο τόπικ. Εγώ απλά σκέφτομαι να την βάλω και στο reverb που δίνει κάποια εξασφάλιση. 

Εχω πουλησει μεσω Reverb κιθαρα ακριβως σαν την περιπτωση που περιγραφεις.

Πολυ περισσοτερες εχω αγορασει :classic_smile: βεβαια...

Ακομα και σε ακουστικες χωρις θηκη, δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα.

Στις πλειστες των περιπτωσεων η συσκευασια ηταν αρκετα προσεγμενη -εως και υπερβολικη καποιες φορες (πχ. διπλη κουτα), ομως ακομα και οταν ηταν υποτυπωδης δεν υπηρξε κανενα προβλημα.

Μιλαμε για αποστολες που εφτασαν σε μενα απο απιθανα μερη, χιλιαδες χλμ. μακρια και μετα απο δεκαδες ημερες και νυχτες ταξιδιου. Η δικη μου σταλθηκε στην βορεια Αγγλια.

Η εξασφαλιση μεσω Reverb/Pay Pal ειναι υπαρκτη και καλυπτει εν γενει πωλητη και αγοραστη.

Οι "στραβες"παντα εχουν την πιθανοτητα τους βεβαια, εκει τα πραγματα γινονται κουραστικα και χρονοβορα.

Χρειαζεσαι κουτι απο κιθαρα(ες), σχετικα καλη στηριξη πανω-κατω με φελιζολ και πολλα μαλακα-αποροφητικα υλικα γυρω γυρω για "στουμπωμα" (εφημεριδες. υφασματα, φουσκες).

Μεσω ΕΛΤΑ παντα (πρεπει) το δεμα να στελνεται συστημενο, κατι που και εξασφαλιζει και προσφερει tracking.

Δεν ξερω σημερινες τιμες, εμενα πριν κανα δυο χρονια μου ειχε στοιχισει κατι σαν 60 ευρω-η καπου εκει.

Αυτό είναι το θέμα, χαρτονένιο κουτί κιθάρας που βρίσκω; 

Δυο επιλογες βλεπω:

1. Ψαχνεις την πλησιεστερη βιοτεχνια παραγωγης ειδων συσκευασιας, κουτων κλπ. Εαν δεν παραγουν οι ιδιοι, θα μπορουν να σε κατευθυνουν.

2. Ρωτας, ευγενικα, στο φορουμ εαν περισσευει καμια κουτα σε καποιον...

Εμένα μου είχαν στείλει σε κούτα από τηλεόραση. Πάνω κάτω είναι το ίδιο μέγεθος. Οπότε έχεις και επιλογές σε καταστήματα ηλ. ειδών.

Εμένα μου είχαν στείλει σε κούτα από τηλεόραση. Πάνω κάτω είναι το ίδιο μέγεθος. Οπότε έχεις και επιλογές σε καταστήματα ηλ. ειδών.

Δεν ειναι ιδιο μεγεθος, εχει διπλασια επιφανεια. Αλλα ευκολα την κοβεις στα μετρα που θες. 

Εξαιρετικη ιδεα!

Πιστεύω κάθε κιθαρομάγαζο θα σ' εξυπηρετήσει εφόσον το ζητήσεις ευγενικά.

Εξάλλου οι κιθάρες νομίζω πουλιούνται στην λιανική σε μαλακές ή σκληρές θήκες αλλά στα καταστήματα φτάνουν μέσα σε χάρτινα κουτιά. Οπότε είναι κάτι που αν υπάρχει καλή θέληση θα στο χαρίσουν

Πάει καιρός από τότε που αγόρασα καινούρια κιθάρα, αλλά όλες τις κιθάρες το συγκεκριμένο κατάστημα στις έδινε με soft gigbag ή hard case αναλόγως το μοντέλο

Και θελεις χαρτοκουτο καπως μεγαλυτερο απο τις διαστασεις της σκληρης θηκης για να γεμισεις το παραπανω με bubbles/εφημεριδες/χαρτι συσκευασιας.

Βγάζεις χορδές,ξεβιδωνεις το λαιμο,έχεις ένα νορμάλ κουτί σαν αυτά που βρίσκεις με το σωρό οπουδήποτε(μηκος λίγο μεγαλύτερο από το μανίκι)εάν δεν βρεις πας κ αγοράζεις(πουλάνε) αγοραζεις και bubblewrap,συν ταινία αμπαλαζ και είσαι έτοιμος.

Γεμίζεις τα κενά με εφημερίδα συνήθως.

65-70€ Αμέρικα,60€ Ευρώπη,μόνο ΕΛΤΑ εννοείται.

ΥΓ Μόνο έτσι αγοράζω κ στέλνω κιθάρες,ιδίως σε αυτές με tilted back hdstock είναι σχεδόν μονόδρομος για αποφυγη κρακ

Εδώ φωτό από μια παλιά αποστολή 

ΥΓ Εάν δεν είναι βιδωτη,δεν ξέρω δεν απαντώ 

DSC05666.JPG

DSC05667.JPG

DSC05671.JPG

DSC05674.JPG

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βγάζεις χορδές,ξεβιδωνεις το λαιμο,έχεις ένα νορμάλ κουτί σαν αυτά που βρίσκεις με το σωρό οπουδήποτε(μηκος λίγο μεγαλύτερο από το μανίκι)εάν δεν βρεις πας κ αγοράζεις(πουλάνε) αγοραζεις και bubblewrap,συν ταινία αμπαλαζ και είσαι έτοιμος.

Γεμίζεις τα κενά με εφημερίδα συνήθως.

65-70€ Αμέρικα,60€ Ευρώπη,μόνο ΕΛΤΑ εννοείται.

ΥΓ Μόνο έτσι αγοράζω κ στέλνω κιθάρες,ιδίως σε αυτές με tilted back hdstock είναι σχεδόν μονόδρομος για αποφυγη κρακ

Εδώ φωτό από μια παλιά αποστολή 

ΥΓ Εάν δεν είναι βιδωτη,δεν ξέρω δεν απαντώ 

Προβολή συνημμένου 20670

Προβολή συνημμένου 20671

Προβολή συνημμένου 20672

Προβολή συνημμένου 20674

Ακριβώς το να στείλεις μια bolt on κιθάρα χωρίς να ξεχωρίσεις το σώμα από το μπράτσο είναι μέγα λάθος.

εγώ μιλάω για set neck κιθάρα που δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί. 

Μήπως συμφέρει να βρεις καμιά φτηνή σκληρή θήκη πρώτα και να τη στείλεις τη κιθάρα μέσα σε αυτή;

Αν σε παίρνει να περιμένεις, εδώ κι εκεί βρίσκονται σε πολύ χαμηλές τιμές. Πόσο είναι το ποσό που σκέφτεσαι να τη πουλήσεις; Αν βάλεις κι ένα κόστος σκληρής θήκης ξεφεύγει;

Μήπως συμφέρει να βρεις καμιά φτηνή σκληρή θήκη πρώτα και να τη στείλεις τη κιθάρα μέσα σε αυτή;

Αν σε παίρνει να περιμένεις, εδώ κι εκεί βρίσκονται σε πολύ χαμηλές τιμές. Πόσο είναι το ποσό που σκέφτεσαι να τη πουλήσεις; Αν βάλεις κι ένα κόστος σκληρής θήκης ξεφεύγει;

350 θέλω να την βάλω. Είναι η Dean που έχω και στο smart. Έχω ήδη μαλακή θήκη οπότε δεν βρίσκω λόγω να πάρω σκληρή, χώρια που θα πάει η τιμή τουλάχιστον 450 οπότε μαζί με τα ταχυδρομικά θα αγγίζει το 500άρικο. 

Επιστροφή στο θέμα με ερώτηση:

μίλησα με ACS για κόστος μεταφοράς και μου είπανε ότι για ηλεκτρικά όργανα χρειάζεται απαραίτητα η σκληρή θήκη αλλιώς δεν αναλαμβάνουν την αποστολή. Μου φάνηκε lame δικαιολογία. Έχει υπόψιν κανείς μεταφορική για αποστολές σε ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να χρειάζεται σκληρή θήκη, με απλό πακετάρισμα και σε τι κόστος περίπου; 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back