- Πόντοι
- 36
Όχι, δεν έχει πέσει στα χέρια μου.
Ματζαφλαρια...theoctapus είπε:Τελικά ψήφισα τον dark terror και ο λόγος δεν είναι γιατί ακούγεται καλύτερα στο βίντεο (αν και αυτή ήταν η ερώτηση) αλλά γιατί είναι πιο ολοκληρωμένος ενισχυτής για έναν και μόνο λόγο, έχει fx-loop. Θα μου πείς who gives a fuck, κι όμως με ένα eq στο fx-loop μπορείς να κάνεις παπάδες. Και το eq στο fx-loop είναι τάξεις μεγέθους πιο χρήσιμο αντί να το έχεις μπροστά απ'τον ενισχυτή αφού έτσι μπορείς να παίξεις με το συχνοτικό περιεχόμενο του ήδη παραμορφωμένου ήχου.
Π.χ. αυτό που κάνω εγώ στο δικό μου rig με ένα mxr 10 band eq (kerry king) είναι, κόβω περίπου 1-2db στα 31,25Hz (δεν παίζουμε μπάσο, εκτός αν θές ήχο meshuggah, ή whitechapel (μπαντάρα παρεμπιπτόντως)), μετά ακολουθώ το κλασικό v σχήμα χωρίς όμως πολύ δραστικές ρυθμίσεις με εξαίρεση τα 2khz (ή μήπως είναι στα 1khz) όπου μπουστάρω περίπου 1-2db (εκεί βρίσκεται το "ζουμί") και τέλος κόβω 1-2db απ'τα 16Khz για να περιορίσω το φίζ (επιστημονικός όρος ;D) της παραμόρφωσης.
Επίσης, θεωρητικά μπορείς να μετατρέψεις τον κατ' άλλα μονοκάναλο dark terror σε δικάναλο (καλά, όχι ακριβώς, αλλά περίπου αν έχεις χαμηλά σχετικά το gain του ενισχυτή) χρησιμοποιώντας σε συνδυασμό το gain του ενισχυτή, το gain του eq (όπου το κόβεις κάτω απ' το 0), το volume του πεταλιού (όπου μειώνεις και εκεί λίγο) και το volume του ενισχυτή (όπου αυξάνεις για αντιστάθμιση). Έτσι με την ενεργοποίηση του eq έχεις ένα πιο καθαρό κανάλι (τελείως καθαρό δεν μπορεί να γίνει, αλλά παλεύεται)
Άρη, πάρε ένα eq και βάλ' το στο fx loop, θα πάθεις πλάκα με τις δυνατότητες.
Αηδειες ...blackie είπε:Ματζαφλαρια...
versatility is overrated and overpaid...
8) 8) 8)
χμμμμ...στον blackie αναφέρεσαι;Αλλιώς τον θυμάμαι από κάτι videos... 8)aris 17561 είπε:Αηδειες ...
Αυτα τα λενε κάτι τύποι που παίζανε hair metal το 80´ ...
Με βάζεις σε φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αν κάποιος είναι καράφλας, μπορεί να παίζει hair metal? Χμμμ ;D ;Dmustafank είπε:χμμμμ...στον blackie αναφέρεσαι;Αλλιώς τον θυμάμαι από κάτι videos... 8);D ;D
hair metal δε παιζω...παιζω classis rock-heavy metal...διευκρινηση...theoctapus είπε:Με βάζεις σε φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αν κάποιος είναι καράφλας, μπορεί να παίζει hair metal? Χμμμ ;D ;D
οχι και τσιχλα ρε...aris 17561 είπε:Δεν μασάει αυτός . Βάζει περουκα κολλημένη με τσίχλα στην καραφλα...
Π Λ Α Κ Α Μ Ο Υ Κ Α Ν Ε Ι Σ.chris gti είπε:Ολόσωστος ο Άρης. Spirit Crusher ε? Τι μου θύμησες....Ολλανδία 1998, Dynamo festival με τους Death να βγαίνουν ντάλα μεσημέρι μετα απο Pantera (!!) και να παίζουν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση κομμάτια απο το "The Sound...".....good times, good times....
Eνταξει οντως ακουγεται πολυ καλα με το iphone... Εχει και καταπληκτικο μικροφωνο το iphone>.. Οτι και να κανεις εχει αυτοματα φιλτρα που κοβουν τις παραμορφωσεις αν το δυναμωσω πολυ κτλ... Περαν τουτου ειναι και πολυ πιο ουδετερο ετσι... Το μικροφωνο δινει αλλο τονο... Επισης και η isocab δινει αλλο τονο και παει λεγοντας...blackie είπε:Λοιπον,δε ξερω αν ειναι το μικροφωνο,ο χωρος,το μεγαφωνο,τα αυτια μου αλλα ο ηχος απο το δωματιο ακουγεται ΠΟΛΥ καλυτερα απο το ηχογραφημενο με μικροφωνο...
Φοβερο παιξιμο ρε Αρη...τα συγκριτικα τεστ σου εκαναν καλο τελικα!!!!!!!!
Μου αντιγραφεις και το κουρεμα βλεπω... ;D ;D ;D
Εκανες το πρωτο βημα εξανθρωπισμου!.. ;DΓια το κουρεμα , δεν αντεξα... Σε εβλεπα τοσο καιρο ποσο ομορφος εισαι ετσι καραφλας και λεω , ε δεν παει αλλο
Superfunk είπε:Εκανες το πρωτο βημα εξανθρωπισμου!.. ;D
το επομενο ξερεις ποιο ειναι..
![]()
μετα ο δρομος για τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ εξανθρωπισμο ειναι ανοικτος
να παψεις να παιζεις καφρομεταλ δηλαδη... ;D
Βασικα δεν ξερω ρε παιδια τι να πω ? Πιστευετε οτι κανω κατι λαθος στην ηχογραφηση με το μικροφωνο ?Με αυτο το τροπο ηχογραφησης μου ακουστηκε πολυ καλυτερος ο Dark....και τα καθαρα του αλλα κ η παραμορφωση που ηταν πιο σκοτεινη και σφικτομπασσατη!!! ;D
Αρχικά thanks για το video! Δεν κάνεις κάτι λάθος, απλά πιστεύω πως ο καθένας θα έβγαζε διαφορετικό ήχο με μικρόφωνο, ενώ ακούγοντας τον ενισχυτή live από τον ήχο που πιάνει η κάμερα έχεις πιο καλή "εικόνα" για τον ήχο του ενισχυτή! Για την ηχογράφηση ψήφισα Tiny Terror αλλά στο 2ο video μου άρεσε περισσότερο ο Dark Terror!aris 17561 είπε:Βασικα δεν ξερω ρε παιδια τι να πω ? Πιστευετε οτι κανω κατι λαθος στην ηχογραφηση με το μικροφωνο ?
δεν εννοουσα οτι εκανες κατι λαθος, απλα ηθελα να πω 'με αυτο τον τροπο εγγραφης'!aris 17561 είπε:Βασικα δεν ξερω ρε παιδια τι να πω ? Πιστευετε οτι κανω κατι λαθος στην ηχογραφηση με το μικροφωνο ?
Nαι ναι καταλαβα , δεν παρεξηγησα απλα λεω μηπως υπαρχει καποια προταση για τις μελλοντικες ηχογραφησεις ... Παντως ετοιμαζω κατι ωραια τεστακια... Ελπιζω να σας αρεσουν...noe13 είπε:δεν εννοουσα οτι εκανες κατι λαθος, απλα ηθελα να πω 'με αυτο τον τροπο εγγραφης'!