Orange Tiny Terror Vs Dark Terror ( Video )

Όχι, δεν έχει πέσει στα χέρια μου.

theoctapus είπε:
Τελικά ψήφισα τον dark terror και ο λόγος δεν είναι γιατί ακούγεται καλύτερα στο βίντεο (αν και αυτή ήταν η ερώτηση) αλλά γιατί είναι πιο ολοκληρωμένος ενισχυτής για έναν και μόνο λόγο, έχει fx-loop. Θα μου πείς who gives a fuck, κι όμως με ένα eq στο fx-loop μπορείς να κάνεις παπάδες. Και το eq στο fx-loop είναι τάξεις μεγέθους πιο χρήσιμο αντί να το έχεις μπροστά απ'τον ενισχυτή αφού έτσι μπορείς να παίξεις με το συχνοτικό περιεχόμενο του ήδη παραμορφωμένου ήχου.

Π.χ. αυτό που κάνω εγώ στο δικό μου rig με ένα mxr 10 band eq (kerry king) είναι, κόβω περίπου 1-2db στα 31,25Hz (δεν παίζουμε μπάσο, εκτός αν θές ήχο meshuggah, ή whitechapel (μπαντάρα παρεμπιπτόντως)), μετά ακολουθώ το κλασικό v σχήμα χωρίς όμως πολύ δραστικές ρυθμίσεις με εξαίρεση τα 2khz (ή μήπως είναι στα 1khz) όπου μπουστάρω περίπου 1-2db (εκεί βρίσκεται το "ζουμί") και τέλος κόβω 1-2db απ'τα 16Khz για να περιορίσω το φίζ (επιστημονικός όρος  ;D) της παραμόρφωσης.

Επίσης, θεωρητικά μπορείς να μετατρέψεις τον κατ' άλλα μονοκάναλο dark terror σε δικάναλο (καλά, όχι ακριβώς, αλλά περίπου αν έχεις χαμηλά σχετικά το gain του ενισχυτή) χρησιμοποιώντας σε συνδυασμό το gain του ενισχυτή, το gain του eq (όπου το κόβεις κάτω απ' το 0), το volume του πεταλιού (όπου μειώνεις και εκεί λίγο) και το volume του ενισχυτή (όπου αυξάνεις για αντιστάθμιση). Έτσι με την ενεργοποίηση του eq έχεις ένα πιο καθαρό κανάλι (τελείως καθαρό δεν μπορεί να γίνει, αλλά παλεύεται)

Άρη, πάρε ένα eq και βάλ' το στο fx loop, θα πάθεις πλάκα με τις δυνατότητες.
Ματζαφλαρια...

versatility is overrated and overpaid...

8) 8) 8)

mustafank είπε:
χμμμμ...στον blackie αναφέρεσαι;Αλλιώς τον θυμάμαι από κάτι videos...  8) :P ;D  ;D
Με βάζεις σε φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αν κάποιος είναι καράφλας, μπορεί να παίζει hair metal? Χμμμ  ;D ;D

theoctapus είπε:
Με βάζεις σε φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αν κάποιος είναι καράφλας, μπορεί να παίζει hair metal? Χμμμ  ;D ;D
hair metal δε παιζω...παιζω classis rock-heavy metal...διευκρινηση...

Rob Halford

Geoff Tate

και κυριως WOLF HOFFMANN

ολοι καραφλοι!!!!

aris 17561 είπε:
Δεν μασάει αυτός . Βάζει περουκα κολλημένη με τσίχλα στην καραφλα...
οχι και τσιχλα ρε...

χαρτοταινια...

Ολόσωστος ο Άρης. Spirit Crusher ε? Τι μου θύμησες....Ολλανδία 1998, Dynamo festival με τους Death να βγαίνουν ντάλα μεσημέρι μετα απο Pantera (!!) και να παίζουν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση κομμάτια απο το "The Sound...".....good times, good times....

Στο θέμα μας : την άποψή μου για high-gain low-watt λαμπάτο ενισχυτή την έχω εκφέρει και στο παρελθόν...Tubemeister και τα άντερα γραβάτα...

Όταν με το καλό έρθεις Ναυπλιο, feel free να τον τεστάρεις στο σπίτι μου και να μου πείς εντυπώσεις

chris gti είπε:
Ολόσωστος ο Άρης. Spirit Crusher ε? Τι μου θύμησες....Ολλανδία 1998, Dynamo festival με τους Death να βγαίνουν ντάλα μεσημέρι μετα απο Pantera (!!) και να παίζουν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση κομμάτια απο το "The Sound...".....good times, good times....
Π Λ Α Κ Α  Μ Ο Υ  Κ Α Ν Ε Ι Σ.

Αντίχριστε. Απαιτώ την άμεση μεταβίβαση αναμνήσεων και εμπειριών. Που είναι το κράτος;

Όσο σκέφτομαι ότι δύο απ' τους αγαπημένους μου κιθαρίστες όλων των εποχών, Chuck και Dime, είναι νεκροί και τις μοναδικές ευκαιρίες που είχα να τους δω τις έχασα, τόσο θέλω να κάνω χαρακίρι. Και μετά σου 'ρχεται ο chris gti καμαρωτός, καμαρωτός, σου πετάει ένα "Έλα μωρε, pantera, death στο dynamo" και μετά εσύ παθαίνεις απανωτά εγκεφαλικά.

Το κρίμα στο λαιμό σου chris gti, μόνο αυτό σου λέω, το κρίμα στο λαιμό σου. Αλήτη.  ;D ;D

Dont blame it on me mate, blame it on Erasmus... ;D ;D

Χωρίς πλάκα, μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου...φαντάζεσαι το δίλλημα : να πάω Savatage στη main stage ή Emperor στην black stage???? :) :)

Λοιπον,δε ξερω αν ειναι το μικροφωνο,ο χωρος,το μεγαφωνο,τα αυτια μου αλλα ο ηχος απο το δωματιο ακουγεται ΠΟΛΥ καλυτερα απο το ηχογραφημενο με μικροφωνο...

Φοβερο παιξιμο ρε Αρη...τα συγκριτικα τεστ σου εκαναν καλο τελικα!!!!!!!!

Μου αντιγραφεις και το κουρεμα βλεπω... ;D ;D ;D

blackie είπε:
Λοιπον,δε ξερω αν ειναι το μικροφωνο,ο χωρος,το μεγαφωνο,τα αυτια μου αλλα ο ηχος απο το δωματιο ακουγεται ΠΟΛΥ καλυτερα απο το ηχογραφημενο με μικροφωνο...

Φοβερο παιξιμο ρε Αρη...τα συγκριτικα τεστ σου εκαναν καλο τελικα!!!!!!!!

Μου αντιγραφεις και το κουρεμα βλεπω... ;D ;D ;D
Eνταξει οντως ακουγεται πολυ καλα με το iphone... Εχει και καταπληκτικο μικροφωνο το iphone>.. Οτι και να κανεις εχει αυτοματα φιλτρα που κοβουν τις παραμορφωσεις αν το δυναμωσω πολυ κτλ... Περαν τουτου ειναι και πολυ πιο ουδετερο ετσι... Το μικροφωνο δινει αλλο τονο... Επισης και η isocab δινει αλλο τονο και παει λεγοντας...

Για το κουρεμα , δεν αντεξα... Σε εβλεπα τοσο καιρο ποσο ομορφος εισαι ετσι καραφλας και λεω , ε δεν παει αλλο !!!!!!!!

Για το κουρεμα , δεν αντεξα... Σε εβλεπα τοσο καιρο ποσο ομορφος εισαι ετσι καραφλας και λεω , ε δεν παει αλλο
Εκανες το πρωτο βημα εξανθρωπισμου!.. ;D

το επομενο ξερεις ποιο ειναι..

Wet-Shaving-Kit_30517_72c5_l.jpg

μετα ο δρομος για τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ εξανθρωπισμο ειναι ανοικτος

να παψεις να παιζεις καφρομεταλ δηλαδη... ;D  

Με αυτο το τροπο ηχογραφησης μου ακουστηκε πολυ καλυτερος ο Dark....και τα καθαρα του αλλα κ η παραμορφωση που ηταν πιο σκοτεινη και σφικτομπασσατη!!! ;D

Superfunk είπε:
Εκανες το πρωτο βημα εξανθρωπισμου!.. ;D

το επομενο ξερεις ποιο ειναι..

Wet-Shaving-Kit_30517_72c5_l.jpg

μετα ο δρομος για τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ εξανθρωπισμο ειναι ανοικτος

να παψεις να παιζεις καφρομεταλ δηλαδη... ;D  

χα χα... εμ τι να σου κανω ? Ανελαβε με προσωπικα...Και θα δεις τι αλλαγες θα γινουν... Παλια που ημουν ξυρισμενος συνεχεια , δεν μου ειπες ποσο πουτ σου αρεσω... Αν το ηξερα  ::) ::) ::)

Με αυτο το τροπο ηχογραφησης μου ακουστηκε πολυ καλυτερος ο Dark....και τα καθαρα του αλλα κ η παραμορφωση που ηταν πιο σκοτεινη και σφικτομπασσατη!!! ;D
Βασικα δεν ξερω ρε παιδια τι να πω ? Πιστευετε οτι κανω κατι λαθος στην ηχογραφηση με το μικροφωνο ?

aris 17561 είπε:
Βασικα δεν ξερω ρε παιδια τι να πω ? Πιστευετε οτι κανω κατι λαθος στην ηχογραφηση με το μικροφωνο ?
Αρχικά thanks για το video! Δεν κάνεις κάτι λάθος, απλά πιστεύω πως ο καθένας θα έβγαζε διαφορετικό ήχο με μικρόφωνο, ενώ ακούγοντας τον ενισχυτή live από τον ήχο που πιάνει η κάμερα έχεις πιο καλή "εικόνα" για τον ήχο του ενισχυτή! Για την ηχογράφηση ψήφισα Tiny Terror αλλά στο 2ο video μου άρεσε περισσότερο ο Dark Terror!

aris 17561 είπε:
δεν εννοουσα οτι εκανες κατι λαθος, απλα ηθελα να πω 'με αυτο τον τροπο εγγραφης'!

noe13 είπε:
δεν εννοουσα οτι εκανες κατι λαθος, απλα ηθελα να πω 'με αυτο τον τροπο εγγραφης'!
Nαι ναι καταλαβα , δεν παρεξηγησα απλα λεω μηπως υπαρχει καποια προταση για τις μελλοντικες ηχογραφησεις ... Παντως ετοιμαζω κατι ωραια τεστακια... Ελπιζω να σας αρεσουν...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back