Οι ταινίες του Lynch

Thkioups

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Lost Highway είναι ο τίτλος μιας αγαπημένης μου ταινίας.

"Χαμένη Λεωφόρος"' date=' στα ελληνικά.[/quote']

off topic

Πολύυυυυ καλή ταινία. Και ακόμα καλύτερη το Mullholand drive (του Lynch και αυτή). Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για όσους δεν την έχουν δεί. Τέλειο ψυχολογικό θρίλερ.

Τώρα μάλιστα παίζει στην TV (NET) άλλη μια ταινία του Lynch. Blue velvet.

Ταινιαρα το μπλε βελουδο παιδια,αρρωστο λιγο αλλα ωραιο -το ειδα για 6η φορα χθες βραδυ στη ΝΕΤ.Αυτη ειναι η κρατικη TV :lol:

Και το mullholand drive απιστευτο.(αλλες 3 φορες)-το lost highway ειναι στα προσεχως>τις παω σιγα σιγα μην το χασω...

Ταινιαρα το μπλε βελουδο παιδια,αρρωστο λιγο αλλα ωραιο -το ειδα για 6η φορα χθες βραδυ στη ΝΕΤ.Αυτη ειναι η κρατικη TV Και το mullholand drive απιστευτο.(αλλες 3 φορες)-το lost highway ειναι στα προσεχως
Πολύυυυυ καλή ταινία. Και ακόμα καλύτερη το Mullholand drive (του Lynch και αυτή).
Αφού ψήνεστε για τέτοιες καταστάσεις, τσεκάρετε και το Eraserhead για να γουστάρετε... (η αγαπημένη μου ταινία του Lynch).

γουσταρω πολυ που βλεπω πολλους lynch-οβιους,ρε παιδι μου!

παρεπιπτοντως,ο Αngelo Badalamenti που εχει συνθεσει τη μουσικη σχεδον σε ολες τις ταινιες του Lynch ειναι φοβερος συνθετης... :idea:

πλακα πλακα ρε παιδια η μιση ταινια ειναι η μουσικη> ...

Βλέπε : Wicked game του Chris Isaak.

Από ταινία Lynch προέκυψε και έγινε ύμνος (και είναι και η σκηνή που μπαίνει το κομμάτι ένα όνειρο)

Ο Badalamenti πρίν απο 7-8 χρόνια έκανε μια συνεργασία με τον Tim Booth των James η οποία τιτλοφορείται Booth and the Bad Angel (!) :D

Παραμένει ένα απο τα καλύτερα britpop albums που έχω ακούσει ποτέ, με απίστευτη παραγωγή, και στα credits όλη την ελίτ της τότε active brit σκηνής !!

Όσοι τυχαίνει να μην το έχουν και γουστάρουν το είδος πρέπει να το αποκτήσουν γρήγορα !

Γενικά το O.S.T ΤΟΥ Lost Highway τα σπάει πολύ άσχημα ! Μόνο το

εισαγωγικό κομμάτι I m deranged του Bowie με συνεργασία Brian Eno

είναι αρκετό για να σε υποβάλλει στην Lynch-ική ατμόσφαιρα. Ιδιοφυές!

Πρώτα απ'όλα, ένα thnx στους Modulators, που μας φρόντισαν εμάς τους Λυντσ-όβιους και μας έφτιαξαν topic. :wink: :D

Ο Badalamenti πρίν απο 7-8 χρόνια έκανε μια συνεργασία με τον Tim Booth των James η οποία τιτλοφορείται Booth and the Bad Angel (!)
Ωραίο album, όντως... :lol: :D

παρεπιπτοντως,ο Αngelo Badalamenti που εχει συνθεσει τη μουσικη σχεδον σε ολες τις ταινιες του Lynch ειναι φοβερος συνθετης
Η συνεργασία ξεκίνησε από το blue velvet. Ο Λυντς, πάντως, είναι τρελαμένος και με τους ήχους (πέρα από την εικόνα -μάλιστα ξεκίνησε ως ζωγράφος), γι'αυτό και επιμελείται ο ίδιος τα εφέ στις ταινίες του. Είχα κάποτε δει ένα request του ίδιου του Λυντς προς όλους τους κινηματογράφους, τον καιρό που παιζόταν η Μαλχόλαντ, στο οποίο έλεγε περίπου το εξής: "Το ξέρω ότι θασας φανεί λίγο περίεργο, αλλά θα ήθελα να ανεβάσετε τον ήχο 3 dB πάνω από τα normal επίπεδα."... :wink:

Wicked game του Chris Isaak. Από ταινία Lynch προέκυψε και έγινε ύμνος
Απ' όσο ξέρω, οι δυο τους είναι φίλοι.

Ο Isaak παίζει στο Fire walk with me (το prequel του twin peaks)

κι ο Λυντς έχει κάνει τη σκηνοθεσία στο κλιπ του wicked game (το ασπρόμαυρο με την Helena Christiansen -ή κάπως έτσι τέλος πάντων)

με την Helena Christiansen -ή κάπως έτσι τέλος πάντων
Γι' αυτό σε χώρισα, ούτε το όνομά μου δεν έγραφες σωστά ρεμπεσκέ.

Helena Christensen

Γι' αυτό σε χώρισα, ούτε το όνομά μου δεν έγραφες σωστά ρεμπεσκέ.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Και δύο νέα για τους φίλους του Lynch:

:!: Εδώ και 2 περίπου χρόνια, ο Lynch φιλμάρει την νέα του ταινία (σε dv μάλιστα!) στην Πολωνία ως επί το πλείστον. Πρωταγωνιστές οι Laura Dern (για όσους δεν συγκρατούν ονόματα, είναι η ξανθιά πρωταγωνίστρια στο blue velvet και στο wild at heart), Justin Theroux (ο "σκηνοθέτης" στο Mulholland Drive), Jeremy Irons και Harry Dean Santon. Η ταινία θα έχει τίτλο INLAND EMPIRE (με κεφαλαία γράμματα, λέει ο Lynch). Και, όπως συμβαίνει με τις ταινίες του Lynch, όλοι τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με το σενάριο κλπ.

:!: Επίσης, μάλλον, αυτόν το χειμώνα θα κυκλοφορήσει σε dvd η δεύτερη περίοδος της σειράς Twin Peaks (αμήν και πότε -αυτό το περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια κι όλο αναβάλλεται). ¶ντε, για να θυμηθούμε τα νιάτα μας, που ξενυχτάγαμε με ερτ και sevenx, για να δούμε τι τρέχει με τη Laura...

Γι' αυτό σε χώρισα' date=' ούτε το όνομά μου δεν έγραφες σωστά ρεμπεσκέ. [/quote']

:!: Εδώ και 2 περίπου χρόνια, ο Lynch φιλμάρει την νέα του ταινία (σε dv μάλιστα!) στην Πολωνία ως επί το πλείστον. Πρωταγωνιστές οι Laura Dern (για όσους δεν συγκρατούν ονόματα, είναι η ξανθιά πρωταγωνίστρια στο blue velvet και στο wild at heart), Justin Theroux (ο "σκηνοθέτης" στο Mulholland Drive), Jeremy Irons και Harry Dean Santon. Η ταινία θα έχει τίτλο INLAND EMPIRE (με κεφαλαία γράμματα, λέει ο Lynch). Και, όπως συμβαίνει με τις ταινίες του Lynch, όλοι τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με το σενάριο κλπ.

:!: Επίσης, μάλλον, αυτόν το χειμώνα θα κυκλοφορήσει σε dvd η δεύτερη περίοδος της σειράς Twin Peaks (αμήν και πότε -αυτό το περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια κι όλο αναβάλλεται). ¶ντε, για να θυμηθούμε τα νιάτα μας, που ξενυχτάγαμε με ερτ και sevenx, για να δούμε τι τρέχει με τη Laura...
ΠΩΩΩΩΩΩΩΩ τι ειπες τωρα ρε φιλε...Αμην και πότε!!!!

¶λλος ένας φαν του Lynch δίνει το παρόν.

Lost_Highway, θενκς μετά πολλών βερυματσίων για τα ευχάριστα νέα.

Ο Badalamenti πρίν απο 7-8 χρόνια έκανε μια συνεργασία με τον Tim Booth των James η οποία τιτλοφορείται Booth and the Bad Angel (!)
Τι μου θύμησες τώρα... Πάω να βάλω το Hit Parade τσίτα!

Υ.Γ. Έχετε όλοι χαιρετίσματα από την Helena.

Καλός ο Lynch, αλλά για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται λίγο επιτηδευμένος στο πόσο περίπλοκες είναι οι ταινίες του :|

Γι' αυτό σε χώρισα' date=' ούτε το όνομά μου δεν έγραφες σωστά ρεμπεσκέ. [/quote']

εδώ έχει μια συνέντευξη του Θέροου: http://www.nowplayingmag.com/content/view/4250/2/

το ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την ταινία, δεν είναι τόσο πολύ θέμα μυστικότητας... απ'ό,τι φαίνεται, ούτε και οι ίδιοι οι ηθοποιοί δεν ξέρουν πώς θα αποτυπώσει στην ταινία τις ατελείωτες (sic) ώρες φιλμαρίσματος που έχει κάνει ο Λυντς μαζί τους... :wink:

Kι εγώ φαν.Όχι ορκισμένος αλλά οκ.Μ'αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζει τα πράγματα.Δεν είναι επ 'ουδενί σαφής αλλά σου αφήνει την εντύπωση ότι κάτι υπάρχει που δεν είναι αναγκαίο να καταλάβεις απόλυτα.Πάρτο όπως είναι κι αν σου αρέσει έχει καλώς...κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τις ταινίες του.

Τα περαιτέρω σχόλια κατανόησης και τα εγχειρίδια που βγαίνουν κάθε φορά με τις ταινίες του,μου φαίνεται οτι τα γράφουν (και τα διαβάζουν) όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα απολύτως(και ούτε πρόκειται να καταλάβουν).

Επί της μουσικής,σκήνες σαν το σημείο του Llorando(a capella διασκευή του Roy Orbinson-Crying) στο Mulholland Drive είναι όλα τα λεφτά. :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back