Οι "κυρίες" της Rock...

Νίκος Παπαρρόδου

npap

Recording Guru
Staff member
Πόντοι
1,643
Σε meeting νέου μουσικού περιοδικού που συμμετέχω στην συντακτική ομάδα και θα κυκλοφορήσει τον άλλο μήνα (δεν αναφέρω τίτλο για ευνόητους λόγους), έπεσε η ιδέα για μια στήλη που θα αναφέρεται στις μεγάλες κυρίες της rock...

Για ρίχτε αν θέλετε αγαπητοί μου συνφορουμίτες, ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι σπουδαιότερες (εν ήδη gallop)...Θεωρώ την συνισταμένη της γνώμης της κοινότητας του noiz, σημαντική για εξαγωγή συμπερασμάτων...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :)

Της ροκ... δε ξέρω, αλλά πάρε μερικές θεές να έχετε να παίζετε (άμα θέλετε, σας γράφω και το σχετικό άρθρο για τη κάθε μία)

- Joni Mitchell

- Joan Armatrading

- Janis Joplin

- Rickie Lee Jones

- Kate Bush

- Chrissie Hynde

- Patti Smith

Τη μεγαλύτερη απ' όλες αφήνω να τη πει ο SF (δεν θα το αποφύγει, φαντάζομαι :) :) :) )

Πολλές κατά τη γνώμη μου και διόλου ευκαταφρόνητες.

Billie Holiday, Joan Baez, PJ Harvey, Beth Gibbons (Portishead-Νταξει δεν ειναι και τόσο ροκ αλλά τέλεια), Tina Turner, Jannis Joplin, Marian Faithful,

η τραγουδίστρια των B52, των Cranberries (Dolores κατι), των Garbage (Shirley Manson), η Sheril Crow, η Alanis Morissete, η τραγουδίστρια των Blondie, η Kristin Hersh.

Και η τραγουδίστρια των Evanesence η Ammie Lee είναι καλή

Αμα θυμηθώ καμία ακόμα θα ενημερώσω.

PJ HARVEY στα σίγουρα....Η μεγαλύτερη "κυρία" του alternative....

Συγνωμμη κιολας αλλα μεγάλο περιοδικό είχε κανει αντίστοιχα (ολόιδιο) θέμα....Μήπως κάτι παίζει και αντιγραψει ο ενας τον αλλο???

Τεσπα.....Α...και τζέννη βανου...:lol:

ωρέ nemo...ψάχνεις για παρθενογένηση στα 2000 μχ ?? :lol:

Το θέμα δεν είναι ο τίτλος αλλά το περιεχόμενο...ελπίζω οι προθέσεις αυτού που θα το αναλάβει αν υλοποιηθεί, να εκφραστούν όπως το έθεσε...

"όχι άλλα στείρα βιογραφικά"... :wink:

Πολλές οι καλές τραγουδίστριες.

Αλλά οι αγαπημένες μου πάνω από όλες, (λίγο παλιές βέβαια), είναι δύο.

Shirley Bassey και Connie Fransys

tracy chapman

siouxsie

courtney love (λόγω kurt)

tori amos

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οκ...Απλα το είπα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα και πάει "άπατο" το θέμα....:lol:

Ani DiFranco

990617a.jpg

Ads.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ani_DiFranco

Patti Smith, Joni Mitchell, PJ Harvey, Liz Fraser, ...

Από τις πολύ αγαπημένες είναι η Cat Power (...τι γκόμενα!), αλλά κατά βάθος κάποια στιγμή θα ήθελα να παντρευτώ αυτήν εδώ (να βρω δηλαδή και ένα μπάσο της προκοπής συν όλα τ' άλλα...)

NOJE-18s40-melissa-38_368.jpg

Πλάκα πλάκα, συνειδητοποιώ με κάτι τέτοια threads ότι δεν ακούω πολύ μουσική με γυναικεία φωνητικά, και σίγουρα όχι rock. Από pop ok, αλλά rock σχεδόν τίποτα. Η Joan Baez φυσικά πάντως είναι στη λίστα. Tori Amos, αλλά τώρα το rock πήγε περίπατο :) Ναι, βασικά μάλλον απλά για κάποιο λόγο rock και γυναίκες δεν πάνε μαζί για μένα :(

EDIT: Although, υπάρχουν οι The Mamas and the Papas που για μένα είναι πολύ σημαντικό group, και είχαν δύο τραγουδίστριες - και οι δύο πολύ καλές, αλλά η mama Cass: http://en.wikipedia.org/wiki/Mama_Cass_Elliot ήταν απίστευτη. Με το κλασσικό performance στο Dream a Little Dream Of Me! :)

H τραγουδίστρια των Roxette ,για εμένα ήταν rock κυρία, αλλά βεβαια πολλοί διαφωνησαν μαζί μου οτι οι roxette ήταν ρόκ μπαντα.

Δεν πειράζει, εγω πάντα θα τους αντιλαμβάνομαι σαν rock, και εννοείται οτι δεν αλλάζω τα πιστεύω μου.

Αν δεν βαριέται κάποιος ας μου θυμίσει τα ονόματά τους,

Πω Roxette φίλε... Τους γούσταρα πολύ μικρός. Τα ρεφραίν σε χτυπούσαν αλύπητα...

Όσο για τις κυρίες:

βάλτε καμιά Lita Ford, καμιά Doro Pesch για μας τους μεταλλάδες!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back