Αν βρει κανείς τρόπο να κάνει αναλογικό όργανο με 4 μηχανές σύνθεσης που να χωράει μέσα σε ένα και μόνο keyboard, να μου το πει κι εμένα να το πουλήσω σε καμιά εταιρία και να τα κονομήσω!Eνα μειονεκτημα (για τα λεφτα του) που εχει το oasys οτι ειναι virtual analog και οχι real analog.Αλλα απο την αλλη η korg δεν ειχε βγαλει γνησιο αναλογικο εδω και 20 χρονια απο οσο ξερω.
Αν βρει κανείς τρόπο να κάνει αναλογικό όργανο με 4 μηχανές σύνθεσης που να χωράει μέσα σε ένα και μόνο keyboard' date=' να μου το πει κι εμένα να το πουλήσω σε καμιά εταιρία και να τα κονομήσω!
Ειδικά αν μπορέσεις φίλε Χάρη να βρεις αναλογικό sample-based synth, τι να πω... κάθομαι και να με απαυτώσεις που λέει ο λόγος! :lol:[/quote']
Καταλαβα, αν κρινουμε με το συχρονο moog που ειναι ηδη τεραστιο ....Μαλον επηρεαστηκα απο το VA1 που ειχε η kurzweil και το ειδα λεπτο σε μεγεθος.
Καταλαβα' date=' αν κρινουμε με το συχρονο moog που ειναι ηδη τεραστιο ....Μαλον επηρεαστηκα απο το VA1 που ειχε η kurzweil και το ειδα λεπτο σε μεγεθος.[/quote']Καταρχήν το VA1 δεν είναι αναλογικό. Analog modelling είναι, ψηφιακότατο! :wink:
Έπειτα, δεν είναι μόνο θέμα χωροταξίας! Είναι απλά α-δ-υ-ν-α-τ-ο να φτιάξεις αναλογική μηχανή σύνθεσης που να είναι sample-based γιατί τα δείγματα είναι ψηφιακά εξ' ορισμού.
Το μόνο που μπορούσαν εύκολα (θεωρητικά) να κάνουν αναλογικό είναι η μηχανή AL-1 αλλά και πάλι, πόσο πολύ θα κέρδιζαν σε ήχο; Όποιος ξέρει να το προγραμματίζει, πάλι παπάδες θα βγάλει! Μη νομίζεις ότι και τα αναλογικά τα βάζεις στην πρίζα και παίζουν μόνα τους, θέλουν κι αυτά το πείραγμά τους... :lol:
Θα βγει,θα βγει.Ειδη το pc3 θα εχει μεσα καποιες απο τις ηχητικες δυνατοτητες του va1.Παιδια το VA1 ΤΗς Kurzweil ειναι κατι το οποιο πιστευω οτι δεν θα κυκλοφορησει ποτε
Θα βγει' date='θα βγει.Ειδη το pc3 θα εχει μεσα καποιες απο τις ηχητικες δυνατοτητες του va1.[/quote']Παιδια το VA1 ΤΗς Kurzweil ειναι κατι το οποιο πιστευω οτι δεν θα κυκλοφορησει ποτε
Απο το στομα σου και στις kurzweil το αυτι.Οταν ειχα πρωτοδιαβασει για αυτο ειχα ενθουσιαστει αλλα η συνεχης καθυστερηση με ξενερωσε!!!
Τι να πεις!!
Το Andromeda είναι αναλογικό, VCO x 2 (αναλογικοί ταλαντωτές αναλογικά ελεγχόμενοι), VCF x 2 και VCA. Το signal path είναι αναλογικό 100%. Οι περιβάλλουσες είναι ψηφιακές, ομοίως και τα 3 LFO, ομοίως και τα εφφέ.Νίκο, δεν ήξερα ότι η αναλογικίλα του Andromeda περιορίζεται μόνο στις γεννήτριες! Η Alesis το διαφημίζει ως full analog και δεν είχα την ευκαιρία να παίξω με κάποιο Andromeda για να διαπιστώσω του λόγου το αληθές. Αν ισχύουν όσα γράφεις, σαφώς και δεν το θεωρώ αναλογικό αφού όση σημασία έχει μια αναλογική γεννήτρια, άλλη τόση έχουν τα αναλογικά φίλτρα, τα LFOs και τα υπόλοιπα στοιχεία επεξεργασίας στον ήχο ενός αναλογικού.